Марихуана?

• Креатор на темата Креатор на темата whatever1
  • Време на започнување Време на започнување
Си виде ти на влакната на твоето куре колку години имам јас, ама се гледа дека не си добро воспитан, па кој те праша тебе за ретардираните во амстердам дека овде не е легална можи па нема по улици да купиш и зато сите како ретардирани се гледам...

Оти ме замараш ? Темава е друго не е матична плоча

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Оти ме замараш ? Темава е друго не е матична плоча

Ти прв почна! :pipi:
Немаш аргументи и не знајш што да варатиш појче и то е то.
Ме хакна, feeling uncomfortable извини што те замарав. ;)

Ти прв почна! [emoji14]ipi:
Немаш аргументи и не знајш што да варатиш појче и то е то.
Ме хакна, feeling uncomfortable извини што те замарав. ;)
Кај почнав прв,ти ме цитираше напишав сосема трето, ти почна да ќењаш нешто ау ова она

Off Topic : Уште не си полнолетен а веќе си наркоман?
Жити младината.

Ти па 20 години си начукал у гз а поим уште немаш што е дрога а што не е, па да се расфрлаш наоколу со термини како "наркоман". Ако не си запознаен повеќе со марихуаната, седи си и ќути си.

Ти па 20 години си начукал у гз а поим уште немаш што е дрога а што не е, па да се расфрлаш наоколу со термини како "наркоман". Ако не си запознаен повеќе со марихуаната, седи си и ќути си.
Па секако дека не сум запознаен со марихуана, не сум јас наркоман па да бидам запознаен.

Па секако дека не сум запознаен со марихуана, не сум јас наркоман па да бидам запознаен.

Да те попрам не си едуциран* има разлика то, без разлика дали имаш пробано или не...

Оди ти наместо да пафкаш марихуана земи прочитај некој книги или пак прочитај за тоа дека е ДРОГА.[DOUBLEPOST=1444926312][/DOUBLEPOST]
Оди ти наместо да пафкаш марихуана земи прочитај некој книги или пак прочитај за тоа дека е ДРОГА.
Ајде не замарај имам си јас попаметна работа а не да се замарам со дрогираши. Вие наркоманите можете до утре да трвдете дека не е дрога но СЕПАК Е.

На дрогирашите само боксот во главата и тепај тепај.

Толку.

Maриуаната е дрога
врти сучи то е
Е сега деца мислат дека на финта “марихуаната лечи рак“ ќе можат да ја пијат легално и да се прат ненормални.
Мариуаната не лечи рак. Не постои медицинско и клиничко испитување кое тоа го потврдува. Таа ги олеснува тегобите при хемотерапии или ги намалува симптомите но не ја лечи - барем тоа не е научно докажано. Боб марли вдишал појќе мариуана во живот од колку кислород па умрел од рак.
Е сега дека е слаба дрога - е. Таа е заоволителна за чоек се дур не се жени, после не помага и мора да се премини на појаки. Најчесто ја пушат подпросечни деца на кои им треба стимул и помагало да напрат нешо креативно во животот, без мариуана ќе дремат в соба бези идеја и инспирација, а од ко ќе испафкаат 2-3 џојнти ќе седнат и ќе творат нешто некоја песничка или слика ќе нацрта, ко ќе помини дејството, пак стануваат неинтересни, така да тука мариуаната помага да и тие се најдат понекогаш во центар пажње. Неа ја гледам како помошно средство за неинвентивни луѓе, нешо како патерици за инвалиди.

Не постои медицинско и клиничко испитување кое тоа го потврдува. Таа ги олеснува тегобите при хемотерапии или ги намалува симптомите но не ја лечи - барем тоа не е научно докажано.

http://420macedonia.blogspot.mk/2015/10/42.html

Во блогот се извадени само линкови до 42 научни студии.

Е сеа не може да се каже дека не е дрога. Дрога е со самиот факт што ја стимулира психата. Предност има што е природна наспрема синтетичка дрога. У однос на други врсти на дроги нема драстични нус ефекти нити пак предизвикува тешка звисност а во многу аспекти и позитивно влијае. Нус ефекти кај марихуаната посебно можат да се јават доколку имаш ген од претците кој имал проблеми со психата (пр. шизофренија), е тука марихуаната често е тригер за тој ген да се поттикне и активира и во тој случај не се препорачува.

http://420macedonia.blogspot.mk/2015/10/42.html

Во блогот се извадени само линкови до 42 научни студии.
Oјдов на тие првите под звучно име “British Journal of Cancer“ и почнав да барам кој институт е тоа каде им се лабаратории и седиште кој му е главен.... нема такво нешто, то ти е како кинеско шпоре произведено во мал град во провинција Чауни Чин чонг па можеш да му залепиш каква сакаш лепенка, горење, бош...
негде со ситни букви конечно најдов Macmillan Education is part ofSpringer Nature, created in May 2015 when the majority of Macmillan Science and Education formally merged with Springer Science+Business Media in its entirety. Macmillan Publishers is a division of the Holtzbrinck Publishing Group and Springer Nature is under the joint control of Holtzbrinck Publishing Group and BC Partners.“
Значи немаат овие гревови напраено ни едно испитување ни еден тест ни една научна студива туку се публицисти кои објавуваат се и сешто без гаранција дека тоа е точно

Потаму не ни кликав, доволно ми е овој прв “доказ“

Maриуаната е дрога
врти сучи то е
И алкохолот е врти сучи дрога.
А околу марихуаната секако дека не е сигурен лек за рак меѓутоа маслото од марихуана дефинитивно помага. Имаш безброј примери. Но секако дека човек болен од рак не смее да се потпира само на масло од марихуана, треба да пробува и други работи како конвенционални лекови и хемотерапија.

Последно уредено:
И алкохолот е врти сучи дрога.
А околу марихуаната секако дека не е сигурен лек за рак меѓутоа маслото од марихуана дефинитивно помага. Имаш безброј примери. Но секако дека човек болен од рак не смее да се потпира само на масло од марихуана, треба да пробува и други работи како конвенционални лекови и хемотерапија.
во африка безбројни луѓе се убедени дека секс со бебиња лечи сида
но секако не треба да се потпираат само на тоа....

во африка безбројни луѓе се убедени дека секс со бебиња лечи сида
но секако не треба да се потпираат само на тоа....
Да, само што за маслото од марихуана имаш научен труд во епски пропорции.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom