Се додека нема голема бројка луѓе желни да помогнат, не се може ништо. Еве идам со таа шака луѓе да "дејствувам" таму, и што ќе се случи? Мојата глава на колец, а ако уопште некој спомне во медијата за мојава шака луѓе, ќе бидеме бројка. Статистички податок. За повеќето засегнати страни, веројатно и колатерална штета. Не фала. Дај ми бројка и тогаш ќе готвам планови за дејство. Можно е русите да ги заменат скорз американците кај средниот исток. Иако политиката кон геевите не им е најсјајна, подобра е од таа што е сега во Средниот Исток, а исто така подобро стојат на поле феминизам исто така. Па ако инсталираат нивни полтрони таму место американците, ќе има плодна почна за помасовно дејство.Ти ја сфаќам поентата, но бидејќи неправдата во истокот е многу поголема од таа на западот, мора да се интервенира прво таму, а не тука, тука никој нема да ти стави нож под вратот и да те тера да правиш нешто, тука имаме несогласувања за кои можеме да дебатирама и да водиме диалози, но таму тоа го нема. Јас веќе добив неколку закани поради тоа што го критикувам исламот и една од причините зошто го правам тоа е поради страдањето на жените таму, без разлика дали малку или многу луѓе има, битно е колку ви вреди еден живот и колку вреди правдата, се друго е нерелевантно.
Taka funkcionira neoliberlnoto licemerie,ednostavno nekoj raboti ne gi gledaat,posto taka im odgovara!Феминистки, за оваа случка не кажавте ни а , ни ба.
И таа случка се случи во Париз, не во Ријад, Лагос или Карачи.
Си слушнал за одбранбените механизми за кои зборувал Фројд? Кај тебе препознавам класичен пример на проекција(нешто што го препознаваш кај себеси, а го препишуваш на другите), два пати одби да видиш некои работи кои не ти одговараат, ама затоа пак обвини други дека функционираат на тој начин. Да те потсетам.Taka funkcionira neoliberlnoto licemerie,ednostavno nekoj raboti ne gi gledaat,posto taka im odgovara!
Ова не е феминизам, ова е дебилизам.
Stvarno zestoka borba za ednakvost vodat feministkive!
Не прочита погоре дека тоа не е тоа, или реши да го игнорираш тој коментар?
Или некој кој нема јаки аргументи па за вакви сламки се фаќа. Пропратено со игнорирање на постови како што му укажа .Ова не е феминистички активизам. Само идиот може да не ја увиди разликата!
Јас за инцидентот не ги обвинувам феминистките, туку го осудувам нивното молчење за овој скандал каде една жена брутално е претепана, без разлика што не е феминистка (удирана е со клоци од неколку „волови“ кои кобајаги треба да ја претстават во вистинско светло „религијата на мирот“).Патем, @121314, зошто имам чувство дека за инцидентов на видеово ги обвинуваш феминистките? И што има врска каде се случило(внимавај со одговорот, да не го завлечеш муабетот кон друг правец)? Нормално дека се имаат изјаснето по ова прашање, тоа што ти не си прочитал е друга работа.
Да ви дадам информација која не ви е позната? Фемен не се феминистки, затоа што со нивните акции се противат на она што го пропагираат. Ги користат голите гради за да привлечат внимание(типичен сексизам), а успат се платени 1000 - 5000 евра од бизнисмени.
Ова
не е феминистички активизам. Само идиот може да не ја увиди разликата!
Реков дека ќе ја однесеш темата кон друг правец... Ајде овака, сакаш да зборуваме за угнетените муслимански жени? Нема проблем. Само те молам немој да го влечеш муабетов кон исламофобија, за тоа можеме на друго место да дискутираме.Јас за инцидентот не ги обвинувам феминистките, туку го осудувам нивното молчење за овој скандал каде една жена брутално е претепана, без разлика што не е феминистка (удирана е со клоци од неколку „волови“ кои кобајаги треба да ја претстават во вистинско светло „религијата на мирот“).
Дали против нив се поднесени кривични пријави? И ако се, дај ми линк, може и на француски.
Има врска каде се случило бидејќи ако Французите дозволат дивјаците кои патем се доселиле од некоја пустина или пештера да им ги тепаат жените во сред Париз и да се прават како ништо да не се случило, што е следново што овие нецивилизирани племиња ќе им го наметнат? Укинување на прославите на Божиќ и Велигден, забрана на продавање свинско и алкохол во продавниците, наметнување на носење фереџиња за сите жени на целата територија на Франција?
Не се работи само за работа на терен, не е потребно да се оде до таму со една шака луѓе за да се спречат тие хорори.Се додека нема голема бројка луѓе желни да помогнат, не се може ништо. Еве идам со таа шака луѓе да "дејствувам" таму, и што ќе се случи? Мојата глава на колец, а ако уопште некој спомне во медијата за мојава шака луѓе, ќе бидеме бројка. Статистички податок. За повеќето засегнати страни, веројатно и колатерална штета. Не фала. Дај ми бројка и тогаш ќе готвам планови за дејство. Можно е русите да ги заменат скорз американците кај средниот исток. Иако политиката кон геевите не им е најсјајна, подобра е од таа што е сега во Средниот Исток, а исто така подобро стојат на поле феминизам исто така. Па ако инсталираат нивни полтрони таму место американците, ќе има плодна почна за помасовно дејство.
И не знам што се намести на мене и Агда. Нит јас нит она сме официјални членови на невладини организации кои се занимаваат со овие прашања или сме некакви теренски борци за човекови права или либератори. Нит можеме туку така да патуваме сегде каде ветрот на окупација и немилосрдие ќе дувне и да делиме правда и морал. Македонија сама се избори за својот статус. Ама имаше критична бројка. Не гледам зошто некој не би можел да се избори сам за неки работи, со помош и подршка од страна (нешто што ние пример и сме немале).
Павле се лути и не нѐ игра веќе.Не се работи само за работа на терен, не е потребно да се оде до таму со една шака луѓе за да се спречат тие хорори.
Една шака луѓе тука се доволно колку да се почне нешто. Ако нас географската локација не ограничува и не спречува да бидеме луѓе, тогаш навистина не знам што да кажам, едино ми е жал што ние не сме на место на тие луѓе, единствените луѓе кои прават нешто се риските војски и христијанските апологетичари и цркви во западот, феминистите си остануваат на нивната лицомерна политика.
Па јас онака прашав, вие ми одговоривте и јас вратив пак, но ако не смеам понатаму да прашувам, тогаш нема проблем, слободно продолжетеси со вашата самозадоволувачка политика, за да се чувствувате добро. Јас ќе одам на друго место да барам луѓе кои евентуално знаат колку вреди еден човечки живот.
Не сакам да зборуваме за угнетените муслимански жени, туку конкретно за овој случај.Реков дека ќе ја однесеш темата кон друг правец... Ајде овака, сакаш да зборуваме за угнетените муслимански жени? Нема проблем. Само те молам немој да го влечеш муабетов кон исламофобија, за тоа можеме на друго место да дискутираме.
Не ги следам детално активностите на Фемен, така да не знам што се превземало понатаму во врска со овој инцидент.
Се согласувам. И од двете страни е дадено изјава дека ќе поднесат кривични пријави, не можам да ти кажам што се случило понатаму.Не сакам да зборуваме за угнетените муслимански жени, туку конкретно за овој случај.
Активистки на ФЕМЕН упаднале и прекинале муслиманска конференција. Повикај полиција, имаш и видео-снимка како доказ, ќе ги дадат на суд, ќе ги казнат за нарушување јавен ред и мир, може и затоа што се топлес (не знам дали е дозволено ова во Франција) и ако не им е ваков инцидент првпат, што е многу веројатно, може ќе бидат осудени на затворска казна.
Ако веќе превршиле секаква мера, па во афект не можеш да дочекаш полиција, ќе ја фатиш за врат и ќе ја исфрлиш надвор како партал.
Наместо тоа, неколку здрави и прави „мажи“ се нафрлаат врз кутрата жена и крвнички ја клоцат со нозе, додека таа е легната на подот. Нели ја гледаш таа мизогинија што почнува од 0:18, таа омраза кон жените што блика од секоја нивна пора. Десетина мажи удараат со нозе беспомошна жена легната на под. Меѓу нив не се најде ниеден ЕБАН каваљер да ја заштити, да им рече на своите другари и соверници:Полека, смирете се, чекајте малце, туку сите ѝ се нафрлија како чопор бесни хиени, истурајќи ги врз неа сите свои фрустрации и сета омраза кон женскиот род.
Се додека нема голема бројка луѓе желни да помогнат, не се може ништо. Еве идам со таа шака луѓе да "дејствувам" таму, и што ќе се случи? Мојата глава на колец, а ако уопште некој спомне во медијата за мојава шака луѓе, ќе бидеме бројка. Статистички податок. За повеќето засегнати страни, веројатно и колатерална штета. Не фала. Дај ми бројка и тогаш ќе готвам планови за дејство. Можно е русите да ги заменат скорз американците кај средниот исток. Иако политиката кон геевите не им е најсјајна, подобра е од таа што е сега во Средниот Исток, а исто така подобро стојат на поле феминизам исто така. Па ако инсталираат нивни полтрони таму место американците, ќе има плодна почна за помасовно дејство.
И не знам што се намести на мене и Агда. Нит јас нит она сме официјални членови на невладини организации кои се занимаваат со овие прашања или сме некакви теренски борци за човекови права или либератори. Нит можеме туку така да патуваме сегде каде ветрот на окупација и немилосрдие ќе дувне и да делиме правда и морал. Македонија сама се избори за својот статус. Ама имаше критична бројка. Не гледам зошто некој не би можел да се избори сам за неки работи, со помош и подршка од страна (нешто што ние пример и сме немале).
THE “HOPEFUL DAUGHTER” AND THE PSYCHOGENIC CUL-DE-SACНе се работи само за работа на терен, не е потребно да се оде до таму со една шака луѓе за да се спречат тие хорори.
Една шака луѓе тука се доволно колку да се почне нешто. Ако нас географската локација не ограничува и не спречува да бидеме луѓе, тогаш навистина не знам што да кажам, едино ми е жал што ние не сме на место на тие луѓе, единствените луѓе кои прават нешто се риските војски и христијанските апологетичари и цркви во западот, феминистите си остануваат на нивната лицомерна политика.
Па јас онака прашав, вие ми одговоривте и јас вратив пак, но ако не смеам понатаму да прашувам, тогаш нема проблем, слободно продолжетеси со вашата самозадоволувачка политика, за да се чувствувате добро. Јас ќе одам на друго место да барам луѓе кои евентуално знаат колку вреди еден човечки живот.
Штосот е што тие (мажите) се глупави.
A phobia is a type of anxiety disorder, usually defined as a persistent fear of an object or situation in which the sufferer commits to great lengths in avoiding, typically disproportional to the actual danger posed, often being recognized as irrational.Само те молам немој да го влечеш муабетов кон исламофобија,