За пуштање „бомби“ 4 години затвор

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.489
Поени од реакции
24.243
И изборите, веќе ги, и ќе ги организираат странците. Од авион се гледа дека Америве му се накобрени на паторот, а кога они ќе ти се накобрат, ќе си легнеш на брашното, дал сега, дал за 5 месеци. Меѓународна заедница му пука шамар на Грујо на секој втор чекор а ти уште сањаш за некоја минато-свршена фактичка ситуација.
Работава повеќе не зависи ни од тебе, ни од мене, ни од паторот ни од зеко. Во нечија глава, работава е веќе решена, сега само со формалности се бафтаме.
Чисто ме интересира дали според тебе тоа е добра или лоша работа. За ова де државата да ти ја води некое бирократче од друга држава? Ајде не директно ама мислам ме сфати.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Чисто ме интересира дали според тебе тоа е добра или лоша работа. За ова де државата да ти ја води некое бирократче од друга држава? Ајде не директно ама мислам ме сфати.
Домашно автократче или туѓо бирократче- исти К. Додека сме решени да бираме помеѓу змија и магаре, арна нема да биде работата.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.489
Поени од реакции
24.243
Домашно автократче или туѓо бирократче- исти К. Додека сме решени да бираме помеѓу змија и магаре, арна нема да биде работата.
Не би рекол дека е баш така. Сигурно ја гледаш и ти разликата. Или не ?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Не би рекол дека е баш така. Сигурно ја гледаш и ти разликата. Или не ?
Домашниов ми е преку пат , а оној туѓиот е илјадници километри далеку од мене. Ништо повеќе. Ништо помалку.

Или демек, ако е наш ќе "инвестира" во земјава? Ќе го издигне националното чувство? Ќе го одржат територијалниот интегритет на земјава? Економски ќе се препородиме?
Немој те молам, тоа се приказни за во партија,меѓу пензионери и за најавната шпица на вестите.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Каков и да измисли договор,специјален,обвинител и други против уставни глупости опозицијата следните 30-40 години не доаѓа на власт,освен ако не и се здосади на позицијата па како по обичај на власт да се дојде без избори[DOUBLEPOST=1444772910][/DOUBLEPOST]
Домашниов ми е преку пат , а оној туѓиот е илјадници километри далеку од мене. Ништо повеќе. Ништо помалку.

Или демек, ако е наш ќе "инвестира" во земјава? Ќе го издигне националното чувство? Ќе го одржат територијалниот интегритет на земјава? Економски ќе се препородиме?
Немој те молам, тоа се приказни за во партија,меѓу пензионери и за најавната шпица на вестите.
Нормално се е црно кога гледаш само телма

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.489
Поени од реакции
24.243

Ти тргнуваш од старт дека јас сум за едната или другата опција и тука е твојата грешка. Извини вака ама по впечатокот од одговорите ми делуваш како да не си созреан да ја доловиш смислата на прашањето. Но не си ставај толку на срце, секако не ти беше тебе наменето.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Нормално се е црно кога гледаш само телма
Воопшто не гледам вести последниве 10(?) години. Која корист од застарени, пристрасни информации?[DOUBLEPOST=1444774220][/DOUBLEPOST]
Ти тргнуваш од старт дека јас сум за едната или другата опција и тука е твојата грешка. Извини вака ама по впечатокот од одговорите ми делуваш како да не си созреан да ја доловиш смислата на прашањето. Но не си ставај толку на срце, секако не ти беше тебе наменето.
Владе претпоставката не ти е на место. Мене ми е сеедно за која си или дали воопшто си за некоја опција.

Одговорот ми беше доста јасен. Дозволи да се повторам.

Домашно автократче или туѓо бирократче- исти К.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.771
Поени од реакции
17.000
Има многу смешни работи по медиумите... секој ден некоја ротација за 180
Зајко најави дека ќе чисти се од корен, ќе ги тргне сите овци и ќе донесе кози во шталата ... Исто така најави дека ќе го намали раководниот дел шталата од 120 на 95 до 100 грла добиток ... арно, ама на некој од неговите аналитичари му текна дека поради ова овците пак ќе гласаат за пастирот, па сега излезе со потполно нова теза , сите овци ќе си останат згрижени, само ќе ги прераспореди хоризонтално, некаде немало овци а некади имало многу, т.е. само ќе ги тргне овните, ќе донесе прчови...
Друга работа се тнр бомбите, на чиј концепт се заснива целата концепција на зајковите следбеници, т.е. по нивно некој изговорени зборови се доказ за вина, не треба никакви матерјални докази .. е сега кога и нив им најдоа такви изговорени работи, сега има дополнување на правилата, извадено од контекст, па се до јас едно зборев ама не го мислев тоа...
Значи да се вратиме на темата, демагогија е да се води постапка по објавени прислушкувани разговори а од друга страна тие да се користат во валкана изборна кампања. Парадоксално е твдењето за 20000-ци па во некој изјави и 600,000 прислушкувани разговори, а да нема ниту еден разговор од опозиционите лидери, испаѓа власта сама себе се прислушкувала....
Во врска со отвореното мешање на мбасадорите, очигледно е дека некому многу му се брза да ја протекторира РМ, не само поради паѓањата на маските и лагите околу арапската пролет, ИСИЛ, туку го кренаа гласот и еу-овците http://www.advance.hr/vijesti/veliko-budenje-europe-i-probijanje-medijske-blokade-povijesni-skup-otpora-stotine-tisuca-na-ulicama-berlina-protiv-ttip-a-transatlantskog-sporazuma-koji-bi-skrsio-socijalnu-drzavu-i-demokraciju-a-korporacije-pretvorio-u-apsolutne-gospodare/
.. а пази сега .. Откако неформалната Влада на Унијата веќе направи преседан со тоа што извештаите за напредокот во проширувањето, наместо за утре го одложи нивното објавување за идната недела, денеска, портпаролот на Еврокомисијата, Маргаритис Схинас, објави дека тие ќе се одложуваат до недоглед, а најмногу поради кризата со мигрантите.
.. Па кој к*р ги малтретирате нон ЕУ државите со вашите ЕУ критериуми ?? :mad:
Ако ЕУ и УСА навистина имаат намера да се справат со корупција и нерационално трошење пари, ПРВО да почнат од Грција... Ципраз дури и се закани на Меркел со Хаг, а поради енормното вооружување на Грција со скапо а непотребна германско и француско оружје, а имаше и за корупција и во цивилни набавки од германски гиганти, наводно бил вмешан братот на Бакојани ... по негово повеќе од 60% од долгот на Грција е тоа ... целиод долг на западен Балкан е пи*кин дим спрема огромниот грчки долг од 1100.000.000.000 евра..:cenzura:

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Опозицијата, Грција, Германија, ЕУ, Исламската Држава, протекторат, Европска Комисија, бомби, меѓународно право, должничка криза, корупција, САД, грчка опозиција.

Македонија, Европа, Светот и пошироко. Во еден пост. :icon_lol::icon_lol:

Следна станица, Давос - Швајцарија. Или Билденберг. Или, скромно, Претседател на РМ. :)

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Опозицијата, Грција, Германија, ЕУ, Исламската Држава, протекторат, Европска Комисија, бомби, меѓународно право, должничка криза, корупција, САД, грчка опозиција.

Македонија, Европа, Светот и пошироко. Во еден пост. :icon_lol::icon_lol:

Следна станица, Давос - Швајцарија. Или Билденберг. Или, скромно, Претседател на РМ. :)
Е добро де, па сите и онака заборавивме што беше темата :).
Шала на страна, закон треба а и не мора да има затоа што утврдивме дека веќе постои такво решение во кривичниот законик (иако казната е помала).
На почетокот од аферата се зборуваше за 20.000 прислушувани луѓе. Па тука сите припаѓавте дека некој вас ве прислушувал дека Мијалков мастурбирал додека вие сте имал phone sex. И сега не ви пречи такви снимки да излезат во јавност? За сите други работи ете го има јавниот обвинител кој ќе ги преслуша снимките и ќе почне да ги истражува а не да шпекулира во смисла - еј грујо спомна 5 милиона толку лапнал мамицата. Или да изиграва CSI како заев иа да збори за центрипетални и центрифугални сили. Така да што е проблемот? Знам дека некои од вас како и секој добар малограѓанин сака да чуе кој имал швалерка ама мислам дека тоа нема да се случи со и без законот.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Е добро де, па сите и онака заборавивме што беше темата :).
Шала на страна, закон треба а и не мора да има затоа што утврдивме дека веќе постои такво решение во кривичниот законик (иако казната е помала).
На почетокот од аферата се зборуваше за 20.000 прислушувани луѓе. Па тука сите припаѓавте дека некој вас ве прислушувал дека Мијалков мастурбирал додека вие сте имал phone sex. И сега не ви пречи такви снимки да излезат во јавност? За сите други работи ете го има јавниот обвинител кој ќе ги преслуша снимките и ќе почне да ги истражува а не да шпекулира во смисла - еј грујо спомна 5 милиона толку лапнал мамицата. Или да изиграва CSI како заев иа да збори за центрипетални и центрифугални сили. Така да што е проблемот? Знам дека некои од вас како и секој добар малограѓанин сака да чуе кој имал швалерка ама мислам дека тоа нема да се случи со и без законот.
Дa де, зoштo у "бoмбите" се сaде рaзгoвoри меѓу швaлери и швaлерки се изнaслушaвме.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Добра тактика, сите сме по малце виновни, и затоа никој не треба да одговара. Пропратена со квази сериозен и трезвен разговор за лошата и гадната страна за нарушувањето на приватноста. :)

Кој што и како зборувал, или правел, или го снимале, воопшто не ме интересира. Секој тука е прислушкуван и следен на еден или друг начин (официјално или неофицијално), заради самиот менталитет.

Мене лично ме интересираат личните квалитети на водачите. Лажење, измами, уцени, земање незаработени пари, понижување на обичните луѓе, психолошки тортури, закани, тепања, рекет се само мал дел од карактеристиките кои се провлекуваат последнава деценија на сите главатари. Карактеристики кои испливаа на површина. И сега кога дојде време да се средат сметките, криење како пички. Тоа е тој златен стандард во нашето општество.

А тоа кажува многу за нив, а богами и за нас, како набљудувачи на оваа Божествена комедија. :(

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Добра тактика, сите сме по малце виновни, и затоа никој не треба да одговара. Пропратена со квази сериозен и трезвен разговор за лошата и гадната страна за нарушувањето на приватноста. :)

Кој што и како зборувал, или правел, или го снимале, воопшто не ме интересира. Секој тука е прислушкуван и следен на еден или друг начин (официјално или неофицијално), заради самиот менталитет.

Мене лично ме интересираат личните квалитети на водачите. Лажење, измами, уцени, земање незаработени пари, понижување на обичните луѓе, психолошки тортури, закани, тепања, рекет се само мал дел од карактеристиките кои се провлекуваат последнава деценија на сите главатари. Карактеристики кои испливаа на површина. И сега кога дојде време да се средат сметките, криење како пички. Тоа е тој златен стандард во нашето општество.

А тоа кажува многу за нив, а богами и за нас, како набљудувачи на оваа Божествена комедија. :(
Во ред, нека ги пуштат СИТЕ снимки. Не сакам дозирани снимки, ама тоа нема да се случи.[DOUBLEPOST=1444805673][/DOUBLEPOST]
Дa де, зoштo у "бoмбите" се сaде рaзгoвoри меѓу швaлери и швaлерки се изнaслушaвме.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Не, ама слушнавме што требаше да слушнеме (според Заев нели, пошто он одлучува што е скандалозно и што треба да се чуе). Овие според него беа снимки кои докажаа дека тој бил човек другиве биле нелуѓе. Е сега не памтам кога последен пат објави колку рече дека пуштил 50%? 36%? Нели излегуваше со некакви проценти.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ти за луге ли ги сметаш или за човечиња хаха

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Квантификација на некакви снимени работи, процентуалната застапеност на некакви други работи, па зошто тоа било прикажано, па не било прикажано, па каде бил целиот разговор, па за на крај да се објават СИТЕ снимки, па кој бил човек, па кој бил нечовек, па кој бил поизвалкан, кој бил помалку извалкан, пропратено со сечени, лепени, местени, е само уште еден обид за дефокусирање.

А правдината одамна се крие во некој ќош зад некоја барокна врата, и се плаши да излезе. Затоа што најверојатно ќе јаде ќотек.

Kajgana Shop

На врв Bottom