За жал, човекот е се уште поевтин од роботот. А има работи, како што е нега на стари лица, дадилки, социјални работници кои се уште не може да ги замени машина.
Голем дел од вас кои коментирате, немате отидено во Западна Европа, инкау ќе знаевте дека во Лондон ќе сретнете повеќе Индијци, отколку бледолики Англичани. Во Париз, Берлин, Виена исто!
Многу си грешка за изобиството на учен свет во Западна Европа. Најголем дел од нив учат средно школо, а истовремено и работат, па стануваат самостојни, живеат сами етц. Многу малку од нив студираат.
Е, а зошто тебе ти е гајле кој ќе се насели во Германија?
Како тоа човекот поевтин од роботот? Во кој смисол?
Извини, незнаев дека си ти нашетана, точно во Лондон има Индијци, а уште повеќе Пакистанци, задоени со екстремизам
Значи имаат недостиг од факултетски образована младина. Па да речеме Германија има 80 милиони жители од кои барем 65 до 70 се етнички Германци, од тоа одземи 30 милиони пензионери, колку остануваат млади?. Плус постојано доаѓаат и студенти, од многу држави во светот, меѓу кои и од Балканот (и од Македонија за жал поради сите што ја знаеме ситуацијата кај нас), кои не се со намера или со мисија да ја колонизираат земјата туку се со намера да го доусовршуваат своето образование и ако им се посреќи да останат и да успеат во некоја компанија таму.
И од каде заклучи ти дека сум загрижен кој ќе се досели во Германија, ниту живеам таму ниту не ме интересира дали некоја група на имигранти задоени со верска омраза ќе ограби, претепа некој Германец, или силува некоја Германка. Не ме интересира ниту за Германија, ниту за Франција, ниту за Британија, ниту за Шведска, што им прават мигрантите таму. Мене највеќе ме интересира како, ако се влоши таквата ситуација во тие држави, како ќе се одрази на Македонија, а во целина и на Балканот.
Единствено ми е криво зашто страда обичниот граѓанин од тоа. Мнногу би сакал да видам наместо на обичните рандом граѓани, ова да им се случува на тие либерали, марксисти, "антифашисти", разноразни мултикулти хипици, на нив лично, нивните деца и на нивните семејства кои пропагираат мултикултуризам со луѓе кои не сакаат да се интегрираат во тоа западно општество. А сите знаеме кои се.[DOUBLEPOST=1444472576][/DOUBLEPOST]
Живеј си ти во мајка Макеоднија, биди си како што вели песната, чисто Македонче и остај не нас да се ебеме со црнци. Може?
А зошто ти мислиш дека на некој од форумов му е гајле за тебе дали ти се ебеш со црнец, арап или некој друг? Што е до нас ако сакаат нека ти ја преврат матката од групно силување, твоја работа, твој проблем, ниту го интересира некој од форумов за тебе, како што тебе не те интересира за никој од нас, бидејќи нели ние според тебе сме шљам, примитивни, заостанати. А да не заборавам најважното, ние за тебе сме "фашисти", расисти, како што не окарактеризира во твоите постови поназад, некој кој треба да се уништи бидејќи не се слагаме со твоите напредни верувања и сваќања во светот.
А тоа за чистотата на Македончето, ниеден народ во целина не е чист