Мигрантите низ Македонија

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Не се емигрирани а малку ги има, и од тоа малку, добар дел се нетокму, домашни миленичиња место сопруг/сопруга, аборт место рожба, хомосексуализам,дроги, пирсови, тетоважи... Но тие не се криви, тријадата во воспитувањето- семејство,средина и училиште е тотално разништена, никаков етос. Прво не се воспитани нивните родители уште како едногодишни ги носат по грдинки за да можат за заработуваат добро. Пропагандата по медиумите(Кончита Вурст до кај стигна Европската култура од Бетовен, Моцарт...до кончита:sick:).
Во училиштата од мали нозе им го перат мозокот, принцот неморало секогаш да бакнува принцеза можело и принц со принц да се бакнува и тоа било ок:tapp:.
Ова е само мал дел од причините ќе кажам со еден збор обезбожено обштество, без никакви духовно-морални вредности, затоа се на ова дереџе.
Така е, нема што! За разлика од нив, ние сме понормални. Нормално е на 30 години живееме од пензијата на родителите, да живееме во нивните куќи, да ни ги гледаат децата. Мажот може да ја изнатепа жената, а таа да се помири со судбината. Тоа е каде каде поздраво! :facepalm:
Тоа што поповите возат мерцедеси и најголем дел затуцани верници немаат прочитано еден ред од Библијата нЕ прави избран народ, библијска Македонија! Оф, мори мајко!

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.333
Поени од реакции
7.084
Така е, нема што! За разлика од нив, ние сме понормални. Нормално е на 30 години живееме од пензијата на родителите, да живееме во нивните куќи, да ни ги гледаат децата. Мажот може да ја изнатепа жената, а таа да се помири со судбината. Тоа е каде каде поздраво! :facepalm:
Тоа што поповите возат мерцедеси и најголем дел затуцани верници немаат прочитано еден ред од Библијата нЕ прави избран народ, библијска Македонија! Оф, мори мајко!
конечно реален пост и тоа оф топик на темава :bravobe::bravobe::bravobe:

:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Генерално јасно ми е по кои идеи и принципи се движите вие што подржувате имиграција од третиот свет. Но, мора да разберете една работа дека во име на хуманизмот,диверзитетот и хуманистичките вредности импротирате култура што е крајно ксенофобична, нехумана и нетолератна кон мултукултурата.Тоа се луѓе што мрзат се што не е арапско и муслиманско. Нема потреба да ти покажувам што се случува со немуслиманите и ,,различните" во средините од каде што тие доаѓаат . Тоа се народи што нема да се прилагодат на вашите вредности, туку ќе почнат да ја прилагодуваат околината спрема себе. Кога тоа ќе почне први на удар ќе бидат атеистите и христијаните, после педерите и на крај на ред ќе дојде твојата матка. За нив е сосема нормално да се кастрираат неверничките жени за да не се размножуваат. А ти тогаш ќе може до утре да врескаш ,,мое тело мој избор" и единствено што ќе добиеш е мачета низ грло. И на никој око нема да му трепне за тоа, ниту некој ќе одговара. Знаеш зошто? Затоа што моментот кога ќе почне да ги стигнува правдата таквите исламистички ѕверови што ги увезувате, твоите камаради ќе почнат да врескаат ,,исламофобија" и ,,расизам" и се ќе се заврши како во Ротерхам каде што пред очите на полицијата муслиманите силуваа и содомизираа невини деца, а тие не реагираа за да не бидат обвинети за расизам. Така што ако фали една Лангелина или шета без матка во 500 милионска Европа не е битно, мање више.
АКО ВИ Е , ВИЕ НАПРАВИВТЕ ДА БИДЕ ТАКА !
Во име на профитот, ние, белокожите Европејци им ги разебавме државите. Редно е да сносиме барем дел од одговрноста за срањето што им го приредуваме со години.
За мојата матка ќе се грижам јас, не ти.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Се надевам дека ќе се зголeмува и бројот на овие лица во Германија. Чисто ради баланс.
Еве драги гледачи, со какви делам форумски простор! :facepalm:[DOUBLEPOST=1444468933][/DOUBLEPOST]
лангелина време е да престанеш да се дружиш со белите ретардоси од западот.
Домаќинот е сечен, не се секирај, шарено ми е друштвото.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Шарени ретарди кои живеат во светот на бајките. До толку се реатрдирани што да ги силува црнец ќе ќутат за да не им го нарушат имиџот на "обесправените". Заради наводни гревови на нивните дедовци сега се спремни да се самоуништат.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Шарени ретарди кои живеат во светот на бајките. До толку се реатрдирани што да ги силува црнец ќе ќутат за да не им го нарушат имиџот на "обесправените". Заради наводни гревови на нивните дедовци сега се спремни да се самоуништат.
Живеј си ти во мајка Макеоднија, биди си како што вели песната, чисто Македонче и остај не нас да се ебеме со црнци. Може?

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Живеј си ти во мајка Макеоднија, биди си како што вели песната, чисто Македонче и остај не нас да се ебеме со црнци. Може?
Па јас те оставам ама ти еве се враќаш по уште. Ти имаш проблем, не јас. Темата е мигрантите во Македонија.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Па јас те оставам ама ти еве се враќаш по уште. Ти имаш проблем, не јас. Темата е мигрантите во Македонија.
Е, де. Мигрантите во Македонија, не исламизација на Германија.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
А тебе дека те чепнаа за твоја Германија се јави. Океј.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.247
Поени од реакции
23.835
Затоа што се намалува бројот на работоспособни луѓе, а животниот век се продолжува. Јасно ли е зошто?

Во школото во кое учев бевме 32 ученика во одделение. Сега не можат да соберат 20. Мојата пријателка што работи во школо ми кажа дека во последниве две години од школото се отпишале 27 деца!! Тоа е едно одделение!
Во Македонија веќе недостасуваат лекари, колку што знам. Разликата меѓу нас и Германија е што ние мислиме дека пак треба некој друг да ни ја оправи работата.
Германија накај нас да трча не можеме да ја стигнеме.
Не баш.
Види до толку те сфатив дека не мислеше на економојата кога спореди дека за 10 години ке станиме како Германија. И сега според тебе имаме околу 10 години да ја поправиме ситуацијата ( мање више ). Па ме интересираше зошто една богата, развиена, демократска држава како Германија која гледано во стандард, здравство, социјала е светлосни години понапред од нас се довела во ситуација да мора да увезува работна сила. Што им се стори на Германците? Каде им е младината? Оти им се намалува работоспособното население. Оти има повеќе стари од млади?
Дали е тоа ради што младите Германци емигрираат како што младите Македонци емигрираат од кај нас? Ако е така оти емигрираат? Каде одат и зошто? Што им фали таму пошто рековме дека се светлосни години понапред од нас во сите полиња.
Ако се работи за наталитетот зошто е тоа така? Зошто не се раѓаат повеќе Германци од што умираат? Условите за живот не им се добри па Германките не се одлучуваат да родат, мажите не сакаат да прават деца, имаат проблем со некоја полова болест па стануваат стерилни?
Значи не прашувам за тука, за таму прашувам да видиме кај е проблемот пошто тие веќе го имаат тој проблем а ние тек за 10 години. Значи имаме доволно време да ја поправиме ситуацијата и да не се доведиме во ситуација да на толку убајни, пари, стандард, работа итн итн да почнеме да увезуваме работна сила пошто ке нема млади. Каде ја згрешија тие работата за да не ги направиме и ние истите грешки?
Е тоа мене ме интересира, а ти како натурализирана Германка сигурно подобро ги гледаш работите од нас тука затуцаните балканци кои немаат мрднато до село.

Член од
6 февруари 2009
Мислења
496
Поени од реакции
462
Затоа што се намалува бројот на работоспособни луѓе, а животниот век се продолжува. Јасно ли е зошто?

Во школото во кое учев бевме 32 ученика во одделение. Сега не можат да соберат 20. Мојата пријателка што работи во школо ми кажа дека во последниве две години од школото се отпишале 27 деца!! Тоа е едно одделение!
Во Македонија веќе недостасуваат лекари, колку што знам. Разликата меѓу нас и Германија е што ние мислиме дека пак треба некој друг да ни ја оправи работата.
Германија накај нас да трча не можеме да ја стигнеме.
Po tvojata logika nie treba da primime lekari od afganistan i sirija posho neli nemame nashi...mozda neznam?!

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
За жал, човекот е се уште поевтин од роботот. А има работи, како што е нега на стари лица, дадилки, социјални работници кои се уште не може да ги замени машина.
Голем дел од вас кои коментирате, немате отидено во Западна Европа, инкау ќе знаевте дека во Лондон ќе сретнете повеќе Индијци, отколку бледолики Англичани. Во Париз, Берлин, Виена исто!

Многу си грешка за изобиството на учен свет во Западна Европа. Најголем дел од нив учат средно школо, а истовремено и работат, па стануваат самостојни, живеат сами етц. Многу малку од нив студираат.

Е, а зошто тебе ти е гајле кој ќе се насели во Германија?
Како тоа човекот поевтин од роботот? Во кој смисол?

Извини, незнаев дека си ти нашетана, точно во Лондон има Индијци, а уште повеќе Пакистанци, задоени со екстремизам ;)

Значи имаат недостиг од факултетски образована младина. Па да речеме Германија има 80 милиони жители од кои барем 65 до 70 се етнички Германци, од тоа одземи 30 милиони пензионери, колку остануваат млади?. Плус постојано доаѓаат и студенти, од многу држави во светот, меѓу кои и од Балканот (и од Македонија за жал поради сите што ја знаеме ситуацијата кај нас), кои не се со намера или со мисија да ја колонизираат земјата туку се со намера да го доусовршуваат своето образование и ако им се посреќи да останат и да успеат во некоја компанија таму.

И од каде заклучи ти дека сум загрижен кој ќе се досели во Германија, ниту живеам таму ниту не ме интересира дали некоја група на имигранти задоени со верска омраза ќе ограби, претепа некој Германец, или силува некоја Германка. Не ме интересира ниту за Германија, ниту за Франција, ниту за Британија, ниту за Шведска, што им прават мигрантите таму. Мене највеќе ме интересира како, ако се влоши таквата ситуација во тие држави, како ќе се одрази на Македонија, а во целина и на Балканот.

Единствено ми е криво зашто страда обичниот граѓанин од тоа. Мнногу би сакал да видам наместо на обичните рандом граѓани, ова да им се случува на тие либерали, марксисти, "антифашисти", разноразни мултикулти хипици, на нив лично, нивните деца и на нивните семејства кои пропагираат мултикултуризам со луѓе кои не сакаат да се интегрираат во тоа западно општество. А сите знаеме кои се.[DOUBLEPOST=1444472576][/DOUBLEPOST]
:pos::pos::pos::pos: А зошто ти мислиш дека на некој од форумов му е гајле за тебе дали ти се ебеш со црнец, арап или некој друг? Што е до нас ако сакаат нека ти ја преврат матката од групно силување, твоја работа, твој проблем, ниту го интересира некој од форумов за тебе, како што тебе не те интересира за никој од нас, бидејќи нели ние според тебе сме шљам, примитивни, заостанати. А да не заборавам најважното, ние за тебе сме "фашисти", расисти, како што не окарактеризира во твоите постови поназад, некој кој треба да се уништи бидејќи не се слагаме со твоите напредни верувања и сваќања во светот.

А тоа за чистотата на Македончето, ниеден народ во целина не е чист;)

Последно уредено:
Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Сега не разводнувај, тие се можеби ненормални ама ние бетер. Незнам зошто почна споредба тие-ние. Она што го напишав се одесуваше се германската младина, никаде не сум пишал дека етосот во Македонија е во ред. Ако тоа што го пишав за состојбата во Германија не е точно повели демантирај.
За тоа затуцани верници е стереотип остаток од еден одминат режим кој што сеуште некои го пропагираат.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Би било убаво модераторов да ја смени темава во МИГРАНТИТЕ НИЗ МАКЕДОНИЈА И ВО ЕВРОПА, бидејќи тука се повеќе дискутираме и за мигрантската криза во Европа, па да не се отвараат нови теми, а веќе поназад во темава имаме дискусија и за миграцијата во Европа, би било убаво да се стави насловот кој го пишав погоре.

Kajgana Shop

На врв Bottom