One Оператор - Генерална Дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки добар е L пакетов, да го зеам?

1199 ден. месечна претплата.
Неограничени бесплатни кон мрежата на One.
Неограничен интернет со брзина од 10 Mbps
Boom пакетот вклучува 2 BoomTV уреди, Спорт Клуб трите, HBO и HBO comedy, двете СинеСтар, Action & Thriller и канали за возрасни - каналите се 12 месеци бесплатни.

Друже Рики,

Јас го земав ХЛ или како и да е пакетот во средата. Оној со 12Мб брзина и бесплатни каналиве за 24 месеци. Искрено сум задоволен до сега има подобра брзина од онаа што ја добивав од Т-хоме а плаќам помалку. Квалитет на сликата нема да зборувам и споредувам зашто мрзите од телеком несака да дојдат да преврзат пачка кај мене на бандера и немав техничка можност за тоа згора на се наместо платените 8Мб од нив добивав едвај 5Мб. Да кратко време сум корисник на Оне (зборам за фиксен,интернет и тв) ама до сега бар за мобилниве немам поплака од нив супер си ја вршат работата.
Така што слободно зимај не му ја мисли, а ако си во можност да земеш тој од 1499 со 24 месеци бесплатни каналиве зашто да не.

Поздрав

Од денес, 11 септември, промотивно во постпејд понудата на ОНЕ е достапен тарифниот модел ONE International, исклучително атрактивен за нови, но и постоечки постпејд корисници кои во промотивниот период ќе направат обнова на своите договори.

Корисниците кои ќе активираат нова линија или ќе направат обнова на постоечки договор на ONE Internationalво рамките на месечната претплата ќе имаат можност да користат: неограничени минути кон сите национални мобилни и фиксни мрежи во земјата, бесплатни минути кон меѓународни мобилни и фиксни мрежи и бесплатен сообраќај за мобилен интернет во националната мрежа.

Единствено корисниците на ONE International, за месечна претплата од 699 денари ќе добијат:

• Неограничени разговори кон сите мобилни и фиксни мрежи во Македонија
  • 60 бесплатни минути секој месец за повици кон целиот свет и
  • 5 GB интернет
Понудата е достапна за сите резидентни и бизнис корисници со договор од 24 месеци. Истата е промотивна и ќе важи ограничен временски период.
http://one.mk/detalni-informacii-1210/items/ONE_International-mk-pr.html

За некој месец ми истекува договор на ОНЕ и сум супер задоволен па сакам да го продолжам. Ме интересира дали Оне ке ме "награди " за продолжување на договор во форма на ваучер, попуст или нешто слично. Какви се вашите искуства?

За некој месец ми истекува договор на ОНЕ и сум супер задоволен па сакам да го продолжам. Ме интересира дали Оне ке ме "награди " за продолжување на договор во форма на ваучер, попуст или нешто слично. Какви се вашите искуства?

Зависи колку долго си нивен корисник, дали редовно си ги плаќал сметките. Обично бонусот ти го даваат како попуст на сметките

Jas go prodolziv dogovorot za 3 broevi so ponudata 499 denari sve neograniceno 5 gb internet
i namesto 1500 denari plakam 1200 denari za 3 broevi prethodno bev 2 godini korisnik i me dadoa "podarok za lojalnost"

Јас бев две години во ОНЕ и кога ми заврши договорот ми понудија 5000 денари бонус ако го продолжам договорот во таа понуда што беше со 50 гб интернет и све бесплатно ама без телефон. Мене тоа ми одговараше перфектно.
Е сега тоа што треба да го знаеш е дека
  • Прво во Гостивар ми кажуваа дека бонусот не важи ако не земам телефон
  • После ми кажуваа дека ако сакам бонусот да ми биде одземен од сметките тоа важи само за првите 6 месеци. Во тој случај немаше да го искористам целиот бонус зошто сметката испаѓаше испод нула.
  • И на крај отидов во Тетово па се разбрав како што треба. Бонусот ми го одземаат од секоја сметка и сега плаќам 699-208=491
Значи тоа што сакам да ти потенцирам е дека не знам дали од незнаење или од нешто друго не сакаа да ми го направат бонусот како што треба. Инсистирај, зошто може да се направи вака, а ако не сакаат на едно место, оди во друг салон.

Добро бе како може да ми бараат 18000 доплата за ЛГ Г2 плус две години да плаќам по 1300 денари.па тие нормални ли се кога во друѓите продавници е 16000 само телефонот,и плис тоа бонусот не ми даваат да го искористам за телефонот...имал ли некој искуство вакво,

Добро бе како може да ми бараат 18000 доплата за ЛГ Г2 плус две години да плаќам по 1300 денари.па тие нормални ли се кога во друѓите продавници е 16000 само телефонот,и плис тоа бонусот не ми даваат да го искористам за телефонот...имал ли некој искуство вакво,
Шлакнати се со цени за телефони Оне. Г4 е пола година излезен, Г5 се шушка, они на Г2 уште му држат цена. Лебари ебате!

Шлакнати се со цени за телефони Оне. Г4 е пола година излезен, Г5 се шушка, они на Г2 уште му држат цена. Лебари ебате!
Ева на пример за телефонот јас што го сакав(не лакомам да земам Г4)значи одам на Г2 во оне само телефонот е 29990 денари а во мобелих само телефонот е 15990,значи стварно се за никаде јас незнам што памет имаат ..

Ева на пример за телефонот јас што го сакав(не лакомам да земам Г4)значи одам на Г2 во оне само телефонот е 29990 денари а во мобелих само телефонот е 15990,значи стварно се за никаде јас незнам што памет имаат ..
Земи си од мобилара, можеби и ќе се исценкаш малку. Ем нема да е заклучен на мрежа, ем поевтин. Од оператор земи некој со помала доплата или без и продади го таков нов, ќе ти излезе поевтино оној што си го земал од мобилара.

Aбе дечки, нели пред некое време АМЦ и Оне станаа партнери, е сеа, да не имате случајно претстава како се пресметува цената на телефонот земен во АМЦ со потпишан договор во Оне? Да не одам да се мкнам по салони и продавници, вака лежерно од пред пц да си дознаам. :)

п.с. на нивните страни ништо не пишува.

Aбе дечки, нели пред некое време АМЦ и Оне станаа партнери, е сеа, да не имате случајно претстава како се пресметува цената на телефонот земен во АМЦ со потпишан договор во Оне? Да не одам да се мкнам по салони и продавници, вака лежерно од пред пц да си дознаам. :)

п.с. на нивните страни ништо не пишува.

Иста е цената на телефоните, плус нудат некои кинески што ги нема во Оне туку само во Амц.

Иста е цената на телефоните, плус нудат некои кинески што ги нема во Оне туку само во Амц.
Сакаш да кажеш дека ако телефонот во АМЦ кошта 15.000 денари, ако го земам при потпишан договор со Оне ќе ме кошта неверојатни 15.000 денари?

Сакаш да кажеш дека ако телефонот во АМЦ кошта 15.000 денари, ако го земам при потпишан договор со Оне ќе ме кошта неверојатни 15.000 денари?

Не, имаш попуст во зависност од тарифниот модел.

Не, имаш попуст во зависност од тарифниот модел.
Е пресметката како се врши? Во салон треба да се прашува за секој договор посебно или има некоја формула па сам треба да си пресметам?

Е пресметката како се врши? Во салон треба да се прашува за секој договор посебно или има некоја формула па сам треба да си пресметам?

За секој тарифен има одредена субвенција, 3000, 4000, 5000 ден зависи од висината на претплатата. На 181 може да се јавиш да ти кажат за која тарифа колку субвенција следи. Плус има и промоции за некои телефони па даваат и повеќе од предвидената субвенција.
Те интересира конкретно за некој телефон или?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom