Косовските медиуми тврдат дека членовите на Кумановската група се убиени по предавањето

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Види ја тие Јапанци ги множам со нула. Мене ме интерецира во која насока размислуваат Македонците. јасно ми е дека Јапонциве без разлика на тоа кој ќе биде власт, како ние ќе се однесуваме и тн. Тие секогаш ќе веруваат пре на косовски или албански отколку на македонски медиуми.
А од кога вакво гадење од албанците кај тебе? Па пред некој месец се идентификуваше со мислењата на инглориус коа збореше овој дека албанскиот политички сектор кај нас и нивното делување е максимално паметно, калкулативно, иновативно, стратешки итн.

Го потврдуваше неговото мислење со булшитот за кадровски ротации, а одма после тоа и дека креирањето на конфликт и кризи е паметна алатка за обезбедување на позиции на политичката сцена.

Зашто вака поделено пишеш бе Брутусе?
Имаш ли ти свое мислење уопште, за било што? Твое, некопирано?

А од кога вакво гадење од албанците кај тебе? Па пред некој месец се идентификуваше со мислењата на инглориус коа збореше овој дека албанскиот политички сектор кај нас и нивното делување е максимално паметно, калкулативно, иновативно, стратешки итн.

Го потврдуваше неговото мислење со булшитот за кадровски ротации, а одма после тоа и дека креирањето на конфликт и кризи е паметна алатка за обезбедување на позиции на политичката сцена.

Зашто вака поделено пишеш бе Брутусе?
Имаш ли ти свое мислење уопште, за било што? Твое, некопирано?
Ако ти ги идентификуваш албанците со политички партии во ред. Ако вадиш речници од контекст тогаш не е во ред. Никогаш не сум изјавил ни јас а ни инглориус такво нешто .Ако било во контектст на некоја ситуација тогаш пеки.
Креирање конфликт за излез од криза тоа никогаш не сум го кажал.
Зошто вака тенденциозно спинуваш Лошотијо?
BTW интересно што мене ме прашуваш за став а тебе те читам само како реагираш на тоа кој што ка=ал. Еве не се занимавај со другите и нивните копирани ставови, кажи си го твојот став слободно. Косовските медиуми тврделе дека е ова местенка дека биле убивани откако биле апсени. Кое е твоето мислење?
Моето мислење е дека тоа е срање.

Заради ова Пуно:

За да се објасни мотивот. Од нивните ставови и мислења за македонските политичари, особено за Ахмети, се препознава мотивот, кој според тебе го немале.

Еве уште нешто од вчера: http://kumanovskimuabeti.mk/ljajm-p...tkazhana-poradi-buntuvanje-na-grupa-gragjani/ Зошто таткото на Реџепи е лут на Ахмети? Дали немаше муабет помеѓу командант Шќипоња и еден од убиените косовски команданти во кој косоварот го убедува кумановецот да му прави проблеми на Ахмети дури и по цена на вооружена престрелка, а тие се зад него?
Не сум.ги слушал тие разговори, само за еден знам, акл има други просветли ме.

Ком. Шќипоња беше пиун а Мијалков, тоа е јавна тајна, не беше баш паметно да го вметнеш во муабетов. Ако имал контакти со терористиве уште додатно се поклопува сложувалката.
Не е единтавениот алабанец шќипоња што некаде земал крилја и можеше да прав што сака, дури самиот да се кандидира и да стане прет. на дуи во Куманово.

Не сум.ги слушал тие разговори, само за еден знам, акл има други просветли ме.

Ком. Шќипоња беше пиун а Мијалков, тоа е јавна тајна, не беше баш паметно да го вметнеш во муабетов. Ако имал контакти со терористиве уште додатно се поклопува сложувалката.
Не е единтавениот алабанец шќипоња што некаде земал крилја и можеше да прав што сака, дури самиот да се кандидира и да стане прет. на дуи во Куманово.
Пуно, и со јавниве тајни не ти оди баш најдобро. Командант Шќипоња во 2013та спротивно на наредбата на Ахмети да се гласа за кандидатот на ВМРО, прави подземна коалиција и ги префрла албанските гласови кај Циц. А кумановец си...

Пуно, и со јавниве тајни не ти оди баш најдобро. Командант Шќипоња во 2013та спротивно на наредбата на Ахмети да се гласа за кандидатот на ВМРО, прави подземна коалиција и ги префрла албанските гласови кај Циц. А кумановец си...
Немаше тој никакво влијание кај албанците, не е можно тој да ги префрлувал гласовите, ниту па Ахмети нему му наредил нешто, немал никаква функција, ни неофициална.
Циц беше гласан само за да не победи вмро.

Немаше тој никакво влијание кај албанците, не е можно тој да ги префрлувал гласовите, ниту па Ахмети нему му наредил нешто, немал никаква функција, ни неофициална.
А зашто ???

Тој немал влијание кај Албанците, ама затоа денес татко му во негово име може да организира блокади на влезови. Ок Пуно, фала на просветлувањето.

Тој немал влијание кај Албанците, ама затоа денес татко му во негово име може да организира блокади на влезови. Ок Пуно, фала на просветлувањето.
Прашањево можеби не е за да се одговори на Кајгана итн. меѓутоа и површен одговор би бил во ред.

Како успеа Ахмети да изгуби голем дел од моќта и контролата кај Албанците? Забележувам дека за Ахмети од периодот околу Смилковци (можеби со случувањата во Вевчани), па се до денес за него е downward spiral.

Прашањево можеби не е за да се одговори на Кајгана итн. меѓутоа и површен одговор би бил во ред.

Како успеа Ахмети да изгуби голем дел од моќта и контролата кај Албанците? Забележувам дека за Ахмети од периодот околу Смилковци (можеби со случувањата во Вевчани), па се до денес за него е downward spiral.
Па отприлика од тој период ДУИ почна да ја менува кадровската политика и да им ја намалува политичката моќ и политичките придобивки на екс командантите. Ако ги прашаш нив, ќе речат тоа е заради што Муса Џафери и Абдулаким Адеми успеале да станат пребитни кај Ахмети и да ја киднапираат партијата, ама јас лично мислам дека тоа е директива од Кале.

Па отприлика од тој период ДУИ почна да ја менува кадровската политика и да им ја намалува политичката моќ и политичките придобивки на екс командантите. Ако ги прашаш нив, ќе речат тоа е заради што Муса Џафери и Абдулаким Адеми успеале да станат пребитни кај Ахмети и да ја киднапираат партијата, ама јас лично мислам дека тоа е директива од Кале.
Или можеби во меѓувреме Ахмети стана премногу прагматичен (А Муса е баш таков човек)?

Или можеби во меѓувреме Ахмети стана премногу прагматичен (А Муса е баш таков човек)?
Тоа е возможно доколку нашето разузнување ја извело најдобрата акција во неговата независна историја, па успеало да го компромитира и стави под контрола. Само доколку се случило нешто такво, за брзо ќе дознаеме, бидејќи Ахмети ќе биде сменет.

Прво Косово и Албанија (кои имаат посилно влијание врз македонските Албанци од Македонија) не би дозволиле албански политички лидер под директна контрола на македонската тајна служба. Уште помалку па такво нешто би доволиле големите сили кои Албанците ги гледаат како механизам за контрола.

затоа што кај албанците оставила лош впечаток.[DOUBLEPOST=1443857406][/DOUBLEPOST]
Кои црни блокади, толку им е потесното семејство. Како и да е, после смрта сите се во твоја страна.

Нејсе, имаш право, ДУИ губи во играва со државата, резултатот е наглото паѓање на довербата на граѓаните.
Ако македонската страна мисли дека вака се решава албанското прашање со распарчување на албанските субјекти тогаш лошо е заебана, историјата се повторува, прво ПДП, сега ДУИ, мислам, ја знаеме низата.
Ни македонската држава е толку јака, ни на албанците им паднал кондицијата за да се борат за тоа што е свое.

Последно уредено:
[DOUBLEPOST=1443857406][/DOUBLEPOST]

Ако македонската страна мисли дека вака се решава албанското прашање со распарчување на албанските субјекти тогаш лошо е заебана, историјата се повторува, прво ПДП, сега ДУИ, мислам, ја знаеме низата.
Ни македонската држава е толку јака, ни на албанците им паднал кондицијата за да се борат за тоа што е свое.
па така кажи си не глуми пацифиста по форумов (y)

Никој не вика дека е лошо што се исчистија гомнава, тие ова го заслужуваа, но не заслужуваа кумановци да им летаат куршуми над глава, да им се уништат домовите, да паднат полицајци без никаква потреба.

ТЕЛАТА НА ТЕРОРИСТИТЕ ОД КУМАНОВО ПРЕЧЕКАНИ КАКО ХЕРОИ ВО КОСОВО (ФОТО)
tela-teroristi-kosovo.jpg

Само што во твојава Јапонија ги пречекаа како самураи. До толку наудрен да се прави човек- просто неверојатно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom