Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Denovive ve citam i se rasprasuvam za inverter,za okolu 30m2 i mislam deka se resiv za Mitsubishi
image_1403765135_99.png
VTORATA ILI TRETATA 25 ZM-S ILI 35ZM-S????
image_1404915356_41.png
isto taka vtorata ili tretata 25zmx-s ili 35 zmx-s, STO MISLITE?????

Побарај на интернет и ќе видиш дека оваа нема енергетска класа А+++ туку А+.

Јас би сакал да прашам постручни одмене која е подобра фирма Mitsubishi Heavy Industry или Mitsubishi Electric.

Конкретно која е подобра MHI SRK/SRC 50 или ME MSZ-SF50VE.

Јас како што гледам ME MSZ-SF50VE има нешто подобра максимална снага 7.2 спрема 6,6 на MHI SRK/SRC 50. Исто така ME MSZ-SF50VE има 4.2kw на -10, за MHI SRK/SRC 50 не можев да најдам податок.

За која квадратура ти треба? Ако ти е за до 40м2 земи ја 12ката Хансол таа е со Санио компресор твин-ротари 18ката има обичен ротари па по топлинска моќ се тука негде да не речам исти. Иста моќ ке имаш а повеќе ке ти троши 18ката.[DOUBLEPOST=1443527766][/DOUBLEPOST]
@Lenta убаво ти одговори пошто имал таква слична, потрошувачка од 2.5KW е многу за 20м2 ако ти се плаќа толку струја земи ја :)
Вероватно е и на стариот R22 фреон и слабо греат тие, арно ти рекоа до 0C...под 0 слабо грее мшина на R22 а многу троши.
pa mi treba za okolu 45 m2 prostor[DOUBLEPOST=1443559175][/DOUBLEPOST]
ne deka e "losa" klimata ama za tie pari i ova e zver :)
http://www.gree.rs/u_crown.html
kolku e ovaa cena

Последно уредено:
pa mi treba za okolu 45 m2 prostor[DOUBLEPOST=1443559175][/DOUBLEPOST]
kolku e ovaa cena
tocna cena utre okolu 9-10h[DOUBLEPOST=1443562092][/DOUBLEPOST]
za prvite cena so montaza 900 i 1000e,a za vtorite modeli 200-250 e poveke!!!!![DOUBLEPOST=1443553164][/DOUBLEPOST]
koja e cenata na ovaa???
pa neli se kazuva deka japan e japan zatoa ne za drugo i ovaa e inaku cool!!!!!![DOUBLEPOST=1443553223][/DOUBLEPOST]
za prvite cena so montaza 900 i 1000e,a za vtorite modeli 200-250 e poveke!!!!!
so tie pari mozes i multisplit 18ka invertor so dve parapetni edinici za dve prostorii da instaliras

дечки знам едно време кано беше многу активен на темава а мислам и со ова се бавеше нешто фирма ли имаше или сервисер.... соларни колектори нешто едно време читав и за нив објаснуваше.... неможам да го најдам на форумов никако а слабп сум активен последно вфрмр. има ли некој контакт од него или да не сменил јузернејм некој да знаа? ми треба човекот - заинтересиран сум конкретно за соларен колектор затворен систем (колектор за топла вода де )

дечки знам едно време кано беше многу активен на темава а мислам и со ова се бавеше нешто фирма ли имаше или сервисер.... соларни колектори нешто едно време читав и за нив објаснуваше.... неможам да го најдам на форумов никако а слабп сум активен последно вфрмр. има ли некој контакт од него или да не сменил јузернејм некој да знаа? ми треба човекот - заинтересиран сум конкретно за соларен колектор затворен систем (колектор за топла вода де )

Еуротерм не ти се бендисуваат?

Скапо ова GREE U CROWN........gwh12ub-k3dna-4f.....79990den (-5% popust)
a GREE HANSOL gwh12tb-s3dna1d....49990 (-5% popust)......

Имаш ПП со контакт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom