Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Jel prosla nekom potvrda iz opstine sa izjavom dva svedoka da je to isti covek,evidentiran sa dva prezimena - OV u bugarskoj a IC u Srbiji - odnosno SKI u Makedoniji?

Eve sega proveruvam na eden drugar brojceto mu e 511* ima brojcinja okolu nego vrateni a toj ne e! Inaku ima odneseno izvod od cicko, a gledam deka blisku se i do mene. Jas sum so bratuced prv. Smislata mi e toa sto se vrateni moe mislenje e deka tie brojcinja se bez nikakov odnesen dokument!
нема врска тоа јас сум без никаков однесен документ од 2013 и сеуште сум на дополнителна проверка вратен, во принцип бугарија ги пушта само тие што и одговараат и нема врска тоа дали од чичко, дедо, братучед или незнам каков документ е однесен. Она што сигурно го видов на шалтер кога поденсував документи односно на интервју беше дека службеникот штиклира документи или ги означува со икс, што би значело дека вршат и лично оценување. Така да нека не ве чуди доколку има секоја година многу вратени, не е доволно само да се поднесат документи, повеќе критериуми треба да бидат исполнети.

нема врска тоа јас сум без никаков однесен документ од 2013 и сеуште сум на дополнителна проверка вратен, во принцип бугарија ги пушта само тие што и одговараат и нема врска тоа дали од чичко, дедо, братучед или незнам каков документ е однесен. Она што сигурно го видов на шалтер кога поденсував документи односно на интервју беше дека службеникот штиклира документи или ги означува со икс, што би значело дека вршат и лично оценување. Така да нека не ве чуди доколку има секоја година многу вратени, не е доволно само да се поднесат документи, повеќе критериуми треба да бидат исполнети.
Drugar a ti kako sakas bez nikakov dokumet da bides vo zadolzitelna ne mi e jasno na mene, pa neli samo so stari dokumenti bese rabotata pred polovina godina da zemes drzavjanstvo, a eve veke luge zemaat od brat, bratuced, cicko...

Drugar a ti kako sakas bez nikakov dokumet da bides vo zadolzitelna ne mi e jasno na mene, pa neli samo so stari dokumenti bese rabotata pred polovina godina da zemes drzavjanstvo, a eve veke luge zemaat od brat, bratuced, cicko...
Ти пак не разбра, мал број земаат односно само тие што им одговараат на бугарите

Ти пак не разбра, мал број земаат односно само тие што им одговараат на бугарите

Кои критериуми треба да исполниш,по убавина ли гледаат или по пол?Да беше така 80% не ќе земеа пасоши до сега.Не шири дезинформации на форумов и не ги плаши луѓето,секој кој исполнува услови, предал соодветни документи или не згрешил нешто на интервју има големи шанси да успее

Advokat drzavjanstvo vadel! Ete i toa docekav da go procitam...
АНДРЕЈ се правиш ПРОСТ сосила самиот себе ке ти се смее некој,слушај ИМАШ АДВОКАТ И ЕМИГРАЦИСКИ АДВОКАТ,,,,,,,едното е HYUNDAI а другото BMW,,,правник несум распрашајсе....не се лути ти ппооммааггааммм[DOUBLEPOST=1443485373][/DOUBLEPOST]
Jas sum od prekratenite prepiski.Za 3(tri) dena zadocniv so dokumentot za poteklo.Toa bese vo Maj/18.Izvadiv so toj dokument duplikat proizhod vo Avgust i sega ako ima nekoj informacija kako da se reaktivira mojot prekraten protokol 99xx/2012 neka mi pise privatna poraka vo sandace ili pak tuka na forumot. Odnapred blagodaren,
ВАКА другар ова е од ПЕТАР КОЛЕВ мене вака ми кажа,,,,велиш си извадил дупликат ПРОИСХОТ во моментов со овој закон тој ти е БЕЗВРЕДЕН нешто како да држиш тоалетна хартија во рацете,но но ако се смени законот можеш да аплицираш со него,,само кажи ми дали ти побараја дополнителни документи за потекло за него,или го издаваат само со барање????

Последно уредено:
Дали некој знае од колку до колку е работното време на ДАБЧ и во кој период се подаваат документите за произход и во кој период се зема произходот?

На нивната страна нема податоци за работното време.

АНДРЕЈ се правиш ПРОСТ сосила самиот себе ке ти се смее некој,слушај ИМАШ АДВОКАТ И ЕМИГРАЦИСКИ АДВОКАТ,,,,,,,едното е HYUNDAI а другото BMW,,,правник несум распрашајсе....не се лути ти ппооммааггааммм[DOUBLEPOST=1443485373][/DOUBLEPOST]
ВАКА другар ова е од ПЕТАР КОЛЕВ мене вака ми кажа,,,,велиш си извадил дупликат ПРОИСХОТ во моментов со овој закон тој ти е БЕЗВРЕДЕН нешто како да држиш тоалетна хартија во рацете,но но ако се смени законот можеш да аплицираш со него,,само кажи ми дали ти побараја дополнителни документи за потекло за него,или го издаваат само со барање????
Proizhodot,mislam duplikatot go dobiv prilozuvajki dokument od mojot dedo i vo noviot proizhod pisuva vrz osnova na sto mi e izdaden.Tocno pisuva kakov dokument e prilozen kako dokaz.Inaku dokumentot ne e bezvreden tuku e osnoven dokument pri podnesuvanje molba za priem vo BG drzavjanstvo.Toa e eden od kriterijumite za dobivanje drzavjanstvo ako nesi nekoj vrven sportist,naucnik,biznismen so vlozeni 1000000 Leva i sl.uslovi za dobivanje-priem vo BG drzavjanstvo.So proizhodot dokazuvas deka si bugarin koj zivee nadvor od granicite na R.Bugarija i prirodno e da ti se izdade ukaz za priem ako nesi osuduvani sl...

Eve sega proveruvam na eden drugar brojceto mu e 511* ima brojcinja okolu nego vrateni a toj ne e! Inaku ima odneseno izvod od cicko, a gledam deka blisku se i do mene. Jas sum so bratuced prv. Smislata mi e toa sto se vrateni moe mislenje e deka tie brojcinja se bez nikakov odnesen dokument!
и кај мене е исто,околу мене сите вратени на дополнителна јас сум во задолжителна уште со пасош од прв братучед

Не е точно. Дупликат происход е се добива врз база на стари документи ( мене ме прекратија па со Уверение од Военоисторически архив си извадив дупликат произхт и сега во Ноември здравје сум на интервју)..така да тоа за тоалетната хартија не ти држи вода !!!

да ве замолам за совет за најевтин превод и легализација во бугарија, треба да преведен по 3 документи за мене и за брат ми значи 6 така да ми треба поеефтина варијанта од амбасадата во Скопје?

Дали некој знае од колку до колку е работното време на ДАБЧ и во кој период се подаваат документите за произход и во кој период се зема произходот?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom