- Член од
- 10 октомври 2011
- Мислења
- 6.448
- Поени од реакции
- 10.801
Е сега уште покриво ми е што не сум во Битоља. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

И јас го чекам со добра снимка. Нажалост не можев да му ојдам на премиерата.Guys, има ли добра снимка од Inside Out по нетов? Гледам дека многумина сте го гледале, а најквалитетното парче срање што јас успеав да го најдам е TS. Или почнаа сите да одат на кино?

[DOUBLEPOST=1442842129][/DOUBLEPOST]Cestitito klimata strelec dolgo da se koristi[DOUBLEPOST=1442842281][/DOUBLEPOST]Zdravo na site,da procitam stranive ste komentirale mnogu da ne ima nesto novo[DOUBLEPOST=1442843188][/DOUBLEPOST]Од Енергосистем за 60240ден, тоа е со 5% попуст кој го даваат за во готово инаку е 63400. Монтажа Енергосистем не прават, од нив само ја земав климата, у кола и дома, а за да важи гаранцијата можело да ја изведе било кој што се бави со тоа и ке удри печат од фирма за монтажата, па така ја си го избрав Зоки за монтажа., а пошто со @matej2007 во истовреме ги земавме и кај него ја измонтира
Иако се води како 3.5ка реално е барем добра 4ка, за таа цена е единствена 3.5ка со твин ротари компресор , дува со 800m3/h (или како 5.5ка), заради твинот дава сигурни 3.6Kw на -10 што 5.5ките со цена околу 50000 (и без еуровент) прашање колку ке извадат на -10 и ред други можности од филтри, тајмери, плазма итн.
Zdravo na site ,cestito klimata strelec mnogu da te koristi
Kakva e bre taa firma sto nema svoi majstori da ti ja montiraat klimava strasna rabota,jas nemozam da veruvam sto pisuva.Toa za mene ne e firma sto prodava brend od taa klasa[DOUBLEPOST=1442843470][/DOUBLEPOST]Sum gi falel mnogu pati ama pak ke gi pofalam ICS e firma za ovie (igrackive) od firmi so prodavaat klimi u gradovОд Енергосистем за 60240ден, тоа е со 5% попуст кој го даваат за во готово инаку е 63400. Монтажа Енергосистем не прават, од нив само ја земав климата, у кола и дома, а за да важи гаранцијата можело да ја изведе било кој што се бави со тоа и ке удри печат од фирма за монтажата, па така ја си го избрав Зоки за монтажа., а пошто со @matej2007 во истовреме ги земавме и кај него ја измонтира
Иако се води како 3.5ка реално е барем добра 4ка, за таа цена е единствена 3.5ка со твин ротари компресор , дува со 800m3/h (или како 5.5ка), заради твинот дава сигурни 3.6Kw на -10 што 5.5ките со цена околу 50000 (и без еуровент) прашање колку ке извадат на -10 и ред други можности од филтри, тајмери, плазма итн.

I mene me zacudi da bidam iskren silata na klimava za prostorov ama ti znaes kako ti e stanot najubavo so izolacii so prozori so zagubi sigurno si presmetal ne se somnevam[DOUBLEPOST=1442926037][/DOUBLEPOST]Zasto Mitsubishi a ne U-Crown...ne mi se rizikuvase (so mali deca) vo prostor koj prvpat ke go gream i toa 40m2 (sto e na granica za 12ka) da stavam nov model na klima za koja nemam nikakvi informacii kako gree ni na -5 a ne pa deka zimovo skopje ke ima -25 i deka ke mi treba. Da bev negde tamu Berovo,Krusevo Bitola i da ocekuvav debeli minusi ke bese mozda obraten izborot
Vaka i Mitsava za koja sve se znae od EVent, kako 12ka mi e na granica za kvadraturata za pod -10.
Od Gree za taa cena mozese da zemam 18ki i toa ili Hansol ili parapetna/konzolna i edno Hitachi 5.5ka, Crown18 i so popust bese preskapa za mojot buget taka da odma otpadna.
Da isteram zimava pa ke vidam dali ke bide dovolna mitsava, ako ne bide, zdravje dogodina ke ja preselam u spalna pa ke moram nekoja 18ka da stavam.
Me interesira 18 u-crown so pari e sakam da ja sporedam so cenava na daikinot ururu so mi ja davaatI mene me zacudi da bidam iskren silata na klimava za prostorov ama ti znaes kako ti e stanot najubavo so izolacii so prozori so zagubi sigurno si presmetal ne se somnevam
Mnogu poeftin ucrown od daikinov toa e cena so popust 90k(krajna)?.Imaat servis za montaza voopsto ?Ne mi vrsi rabota emurata ako davam tolku pari sakam kompletna klima a imav moznost da ja vidam u zivo kako raboti ururuto strasno.So odvlaznuvanje so vlaznenje,se sto mozelo da im tekne staile baska so prerabotka vozduh,e je malku ruznicka na izgled vaka po mene....ama dobro nema sto90k e 18ka ucrown, ururu 12ka e okolu 137K a 18ka nesto pod 160k. Emura na R32 ti e mnogu poeftina od ururu 76/113k za 3.5Kw/5.5Kw
и слушај ваму
(бајаги е смешно)
имаше една епизода у биг банг тхеори кај што воловиц го имитира Ал капучино и толку ме бендиса имитацијата и нели нормално гуглаш за да си дознаеш од кај е фразава океј и сеа слушам You're out of order! You're out of order! The whole trial is out of order! They're out of order!
и викам не е таа фразата не е тоа цитатот
било импровизација и сеа гуглам "You're Playing D&D. You're Playing D&D. This Whole Apartment... Is Playing D&D
пишујем д д гејм
Eh, kaj tebe ja biva rabotata, imas izolacija, jas jok.Ti razmisluvas za visoka klasa klima i 5-6 iljadi moze da ti potrosi samo ako fatat debeli minusi, nakaj -15 nedela dena da drzi. Moja pretpostavka e prosek od okolu 3000-3500 mesecno, za cela sezona 15000-18000 za greenje.
Jas gream 42m2 (podeleni vo dve prostorii) i prosecna potrosnja na klimata ja racunam okolu 2000-2500 mesecno. Normalno na jaki minusi ide i do 3500-4000 no samo eden mesec e toa. Proslite dve sezoni vkupno bese okolu 11-12000 za greenje (so normalna izolacija, nova zgrada).
Stvarno ne znam sto da pravam, a tolku mi bese merak za klimata, a sega duri I mi e strav deka 6.3 kw nema ni da me zgree.Sigurno deka ke te zgree.Eh, kaj tebe ja biva rabotata, imas izolacija, jas jok.Stvarno ne znam sto da pravam, a tolku mi bese merak za klimata, a sega duri I mi e strav deka 6.3 kw nema ni da me zgree.