Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Да го купеше во Грција во продавница ќе си вратеше 23% ДДВ[DOUBLEPOST=1438328648][/DOUBLEPOST]
Одиш во грција, Солун, земаш опрема, на грчката граница на враќање даваш документи да ти заверат, следно одење во солун во продавница каде си зел опремата ќе ти вратат 23% ДДВ
Е сега не се исплаќа за секоја ситница така да правиш или ако живееш подалеку, јас сум Битола, до Солун повратна карта автобуска е 1000 денари така да се исплаќа и за 50 евра вратен данок да се прошета чоек до Солун, а за 600 евра то ти е веќе околу 112 евра, можеш за тие пари блиц да земеш или трипод или добар ранец за апарат и мемориска и филтер за објектив... па дури и некој поефтин објектив (канон 50 1,8).....
Не се сеќавам баш можи да беа и 23%.

Некоја препорака за добар апарат дслр или пак мирорлес до 20 000 денари?

шо мислите кој е подобар ?
1-Nikon 55-200mm f/4-5.6G AF-S DX VR IF-ED
2-Tamron 18-270mm f/3.5-6.3 Di-II VC PZD

шо мислите кој е подобар ?
1-Nikon 55-200mm f/4-5.6G AF-S DX VR IF-ED
2-Tamron 18-270mm f/3.5-6.3 Di-II VC PZD
По муабетите на интернет Никонот ми се гледа подобар[DOUBLEPOST=1439837086][/DOUBLEPOST]
Некоја препорака за добар апарат дслр или пак мирорлес до 20 000 денари?
Страната во Македонија Пикс плус е во изработка па не можам да видам цени али во тој ранг би требало да е Olympus PEN E-PL3, Sony α5000 (према цените во Грција)

Последно уредено:
По муабетите на интернет Никонот ми се гледа подобар[DOUBLEPOST=1439837086][/DOUBLEPOST]
Страната во Македонија Пикс плус е во изработка па не можам да видам цени али во тој ранг би требало да е Olympus PEN E-PL3, Sony α5000 (према цените во Грција)
Ги видов цените и на двата, Сонито е поскап и повеќе ми падна во очи а го има некаде да се најде по продавнициве во Македонија само онака прашувам?

Ги видов цените и на двата, Сонито е поскап и повеќе ми падна во очи а го има некаде да се најде по продавнициве во Македонија само онака прашувам?
Можно е во Скопје во Пиксплус али страната им е во изработка, а можеби да провериш во техномаркет или нептун

Да препорача некој добар DSLR Body + Lens до кај 2000 евра, за аматер фотографер ентузиаист.

Кој е подобар
Sony DSC-H300
Nikon Coolpix L840
ми треба мислење од некој подобро шо ја разбира работата итно

Да препорача некој добар DSLR Body + Lens до кај 2000 евра, за аматер фотографер ентузиаист.
Canon 6D
за објектив зависи шо би сликал најмногу али пример 50 ф1,4 или 24-105 3,5-5,6 или нешто поспецифично ако мислиш да сликаш

Canon 6D
за објектив зависи шо би сликал најмногу али пример 50 ф1,4 или 24-105 3,5-5,6 или нешто поспецифично ако мислиш да сликаш
Koe e tvoe mislenje za Nikon D810 ili pak Nikon D750 ?

A za slikanje najvekje gi go koristel za produkt fotografija, portret, i tipicna turisticka fotografija bi mozel li nekoj objektiv da preporacas..

Последно уредено:
Koe e tvoe mislenje za Nikon D810 ili pak Nikon D750 ?

A za slikanje najvekje gi go koristel za produkt fotografija, portret, i tipicna turisticka fotografija bi mozel li nekoj objektiv da preporacas..
E шо мислење да имам за врвна класа на апарат од 3000 евра??
сам шо тој треба да го нахраниш со објектив од 1500 евра за да имаш комплетен доживљај, па уше блиц од 300 евра.... ако имаш толку пари за “типична туристичка фотографија“ честитам (ако си женско пиши ми број на ПП)

У принцип разликата ти е 810 е за внатрешна а 750 за надворешна употреба :)
Сум ги држел и двата во рака, 810 е значајно потежок, има повеќе мегапиксели така да јас би го користел повеќе за продукт/фешн/портрет. 750 е полесен и има побрза рафална стрелба и можеш да го користиш за бркање врапчиња со теле објектив : )))

ќе помогни некој?
Aj да пробам да помогнам.
Бааги слични апаративе, и по цена и по главни карактеристики. Сепак јас ни идел со Никон затоа што. Ми се свиѓаат екрани што се вртат. Има вградено NFC технологија за поврзување со смартфони и останати паметни уреди (сони нема). Снима видео во 1080 за разлика од Сони кој снима видео во 720 резолуција. Тоа што Никон снима фотки во 16 мегапиксели за разлик од Сони кој снима во 20 и нема баш да го приметиш. Ме мрзи да барам споредбени тестови во слабо светло и слично, но сепак јас би одбрал НИКОН.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom