Preku ambasada se ceka brojce okolu 3 meseciЗошто да чека 3 месеци? После завршувањето на интервјуто веднаш добиваш бројче, со кое можеш да си ја следиш постапката. Ова ако одиш директно преку софија правам муабет. За преку амбасада можеби се чека 3 месеци за да добиеш бројче. СУма сумарум, исто ти се фаќа.
I preku Sofija se ceka za brojce vo 2013 g rodnina moj cekase 3 meseci posle intervjuto vo Sofij
Ни во 2013 се чекасе ни сеа а преку амбасада незнам како еСега го добиваш веднаш бројчето. Нема чекање како во 2013. Ова за во Софија. Преку амбасада, го чекаш бројчето 2-3 месеци најмалку.
Јас преку амбасада лани го чекав бројчето од јули па се до февруари оваа година...се каам со не отидов директно БгСега го добиваш веднаш бројчето. Нема чекање како во 2013. Ова за во Софија. Преку амбасада, го чекаш бројчето 2-3 месеци најмалку.
Јас преку амбасада лани го чекав бројчето од јули па се до февруари оваа година...се каам со не отидов директно Бг
Vo ambasada se vrsis tamu i jas cekam brojce preku ambasada mi kazaa Noemvri ce bideДобро за бројчето преку амбасада после 3 месеци прашуваш во амбасадата да ти го кажат или во министерството?
Јас кога ги предодов докуентите лани во Јули во Скопје и кога го завршив интервјуто,ми дадоа број од амбасадава тука и ми рекоа јави се после нова година.После неколку јавувања во Јануари и Февруари ми кажаа кој број да го следам на таа MJS страна...и сеа ко будала по два пати дневно дремам тамуДобро за бројчето преку амбасада после 3 месеци прашуваш во амбасадата да ти го кажат или во министерството?
Cekaj cekaj pa ti si cekal 8 meseci za brojce[DOUBLEPOST=1442739881][/DOUBLEPOST]
Да,од Јули 2014 до Февруари 2015 само за број,и сега предпоставувам од Февруари ќе чекам година и некој месец како што се зборува дека било пракса во повеќе случаеви.
Не нема да чекаш од Февруари, не е битно кога си го добила бројот битно е кога си влезена во регистрите во правосудие. Веројатно бројот ти е ххххх/2014 тоа значи дека си влезена во процедура некаде пред нова година, ама не се секирај ќе си почекаш некаде до кај март/април 2016 во најдобар случај.
Некој погоре напиша дека дипломатска пошта пракаат на месец/два. И тоа не е точно, зависи колку има гужва. Повеќе луге што идат преку амбасада почесто ќе испраќаат пошта. Порано кога имаше гужва и преку амбасада поштата се испраќала обично на 2/3 месеци сега зашто мн се намали гужвата ја испраќале на 5/6 месеци. Како и да вртиш од амбасада до сега беше поспоро за некој 6-8 месеци споредено со идење директно во софија, ама сега како што читам дека во софија закажуваат за происход во јуни што е за 9 месеци + за интервју во февруари значи за 5 месеци од сега може е исплатлив ризикот да идеш преку амбасада порано закажуваат со чекањето ќе се израмни само времето и единствена придобивка е што ќе заштедиш пари и ќе можеш сам да си ја бркаш цела постапка без посредник и да не се нервираш дали некој друг доставил документи што требало да ги достави.[/q
Доста изджано размислување Викса!