Мигрантите низ Македонија

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
нема абер од армијата за било активност на резервниот состав,СЕ се вложува во полицијата,али за ваква криза што се спрема не знам што спијат уште властите,досега требаше да биде затворена границата
Па нели виде каква бука дигнаа што ја затворивме на еден ден границата?

Додека Унгарија и Хрватска без речиси никаков притисок од западните земји ја затворија. Нешто ситно пројадоа гомна „хуманитарците“ и толку.

Што ќе се деси незнам, можам да дадам неколку претпоставки, а ја кажувам таа што највеќе ме плаши. Фрустрирани мигранти + Исламистички агитпроповци, е доста опасна комбинација која се гледа по рутите што ги користат, се виде и кај нас, и во Хрватска и во Унгарија. Далеку е од невозможно овие луѓе да создадат хаос во државава. Сум на мислење дека ќе пробаат да направат калифат на Балканот, како тактичко поместување од мртва точка, што моментално и фали на ИД.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.333
Поени од реакции
7.084
тие што не им се допаѓа начинот на дејствување на една држава - нека си ги земат бегалците ДОМА, тоа им го рече на хуманитарците покојниот Борис Трајковски тогаш заменик министер за надворешни работи vo 1999 г. ..........сегашниве министри ги нема ниту за сликање камо ли за давање изјава и донесување одлука

red baron

sad but true
Член од
3 ноември 2012
Мислења
960
Поени од реакции
825
Молитва на автопатот кон Грција. Илјадници мигранти се упатија од Edirne кон грчката граница.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Кајшто сум јас во Германија почнаа да прават проблеми. Пред некој ден се испотепале меѓу себе пред маркет, во еден друг град нападнаа жена на каса со мачета (да, мачета)...близу до центарот кајшто ги држат има мобилен полициски пункт за Германците да си искажат маките пошто секому во радиус од неколку километри му влегле дома и го ограбиле. Ако ништо друго нема ниту еден овде во близина во овој дел од градов. Малер мајката, ни во Германија не е сигурен и безбеден човек повеќе...
Какви се таму законите за оружје, кај што живееш ти во Германија? Дали тие таму имаат оружје.[DOUBLEPOST=1442617633][/DOUBLEPOST]

Еве ги и ХОС (Хрватске Обрамбене Снаге, доброволна вооружена формација од 1991) почнува да го собира членството.

POZIV NA OBRANU HRVATSKE

Autohtona – Hrvatska stranka prava i stranačke postrojbe Hrvatske domoljubne snage zbog ulaska migranata u Hrvatsku i sigurnosti hrvatskih građana i stabilnosti hrvatske države

POZIVAJU HRVATSKE DRAGOVOLJCE

Da se HITNO jave u formirani “STOŽER ZA OBRANU HRVATSKE” na brojeve :

- Zoran Mareković , 097 603 5577

- Miljenko Maljevac , 097 725 0877

- Filip Kovačević , 095 864 6995

Upisom u Stožer dobit ćete daljne upute djelovanja !
NE ŽELIMO MIGRANTE U HRVATSKOJ !

HRVATSKA HRVATOM !

Naša fb stranica Islamist refugees are NOT welcome in Croatia ne pripada ni jednoj političkoj opciji,ALI ĆEMO PODRŽATI SVAKOGA TKO RADI ZA DOBROBIT I SVIJETLU BUDUĆNOST OVOGA NARODA!

https://www.facebook.com/IslamistNOTwelcomeCroatia/photos/pb.1603736059887499.-2207520000.1442617537./1609824012612037/?type=3&theater

Последно уредено:
Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Ова е криза во која најлабавиот ќе го јади најдебелиот крај.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
со багер како би прошол низ нив,како низ мравки.Око нема да ми трепне
Нема потреба за тоа.
Мигрантите се последица, а не причина.
Причината е ИСИС, т.е. оние кои го создадоа ИСИС - Ционистите.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Нема потреба за тоа.
Мигрантите се последица, а не причина.
Причината е ИСИС, т.е. оние кои го создадоа ИСИС - Ционистите.

Не ги сакам во државава и крај.Секој нормален човек на кој животот му е мил и си ја сака татковината ќе размислува како мене.
Гледаме,имаме интернет сите дома што се случува на блискиот исток.Колку крвишта има од такви психопати без мозок.

Инаку кога веќе се зазборевте за доброволни гарди,што се дешава со МОС ?
Имаат ли соопштение издадено,повикуваат ли на пријавување на нивните членови ?

Член од
6 февруари 2009
Мислења
496
Поени од реакции
462

Еве ги и ХОС (Хрватске Обрамбене Снаге, доброволна вооружена формација од 1991) почнува да го собира членството.

POZIV NA OBRANU HRVATSKE

Autohtona – Hrvatska stranka prava i stranačke postrojbe Hrvatske domoljubne snage zbog ulaska migranata u Hrvatsku i sigurnosti hrvatskih građana i stabilnosti hrvatske države

HRVATSKA HRVATOM !

Naša fb stranica Islamist refugees are NOT welcome in Croatia ne pripada ni jednoj političkoj opciji,ALI ĆEMO PODRŽATI SVAKOGA TKO RADI ZA DOBROBIT I SVIJETLU BUDUĆNOST OVOGA NARODA!

Ajde neka napravi nekoj vakva rabota kaj nas pa da se prijavime!!
Dosta se trubi so zadolzitelen voen rok kurci palci...Dobrovolci i kraj!! I taka poveketo od nas imaat sluzeno vojska ili bile aktivni vo 2001! Ako ne, obuka od 2 nedeli e sosema dovolna!
MAKEDONIJA NA MAKEDONCITE!!
Dosta beshe kurov mi!!

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Воздушна пушка не е баш воена технологија. Поентата е, ние немаме ресурси да ја затвориме границата. Броиме војска можеби 1000 души, полиција колку? За вакви ситуации треба резервен состав.

Дали се сеќаваш на кризата во 1999 година. Таа година имавме сеуште редовна војска, а и резервниот состав на војската и полицијата беше позавиден од денешниот. Дали знаеш дека притисокот од северната страна на генерал Јанковиќ, беше неколкупати поголем од оној во Гевгелија што го имавме. Дури можам да кажам дека притисокот беше поголем со оној што го имаа Унгарците. Тогаш Македонија во даден момент (кога реши) целосно го запре потокот на бегалци, кои се броеја 20.000 дневно. Неколкупати повеќе од денешните бројки. Тоа беше возможно само со активирање на резервниот полициски состав.

Тоа има врска со темата. На специјалните полициски и воени сили не им е работа да ја обезбедуваат границата. Тоа го прави резервниот состав, а силите за специјални намени дотрчуваат на помош. Така тоа функционира во Унгарија, така функционира во Хрватска, така функционира и во Бугарија, кога е во прашање мигрантската криза.

Поентата беше што ние немаме резервен состав во моментов, кои се идеални за вакви кризи, зошто сите резервисти ги раздолжија пред 6-7 години. А и да ги соберат повторно, најмладите имаат нешто повеќе од 40 години.

А да не ги збориме оние црните сценарија, како на пример 1000 души да ни се провлечат од ИСИС(што да бидеме искрени и не е невозможно сценарио), во најмала рака цела држава ќе биде во хаос.
Барем на овие теми се разбирам...војската брои некаде околу 8-9 илјади.Само една специјална единица на АРМ е таа цифра која ја пиша ти.МВР брои околу 10-12 илјади,но тука се и инспектори и администрација.Но да речеме дека активен состав и МВР има околу 7-8 илјади.Резерва има и МВР и АРМ.Немаат често вежби и слично(што е голем минус) но 80% од нив,се постари лица,кои ако ништо друго поминале ЈНА војска,а голем дел и биле активни припадници на МВР/АРМ и нивните единици.Останатиот дел го сочинуваат млади луѓе,од осамостојувањето до сега не знам колку генерации имаат излезено од војска,така да и таму има неколку стотина кои прошле војска,но не продолжиле со ангажирање професионално во АРМ.

Границите ги чува гранична полиција(која брои околу 1200 припадници) а на помош на нејзе често(и пред кризава) и идеа на помош ПЕП и ЕБР.Тие две единици,работат СЕ.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.117
Поени од реакции
27.668
Вистинското лице на лажните хуманитарци. Признава дека постои опасност од напади и силувања и советува тие да се прилагодат на арапската култура.

Значи според препораките хуманитарките треба да бида вака облечени

:pos: Се надевам дека ќе бидат културолошки збогатени
Aнте Павелич у гроб се врти заради вакви глупачи.[DOUBLEPOST=1442631105][/DOUBLEPOST]
Какви се таму законите за оружје, кај што живееш ти во Германија? Дали тие таму имаат оружје.[DOUBLEPOST=1442617633][/DOUBLEPOST]

POZIV NA OBRANU HRVATSKE

HRVATSKA HRVATOM !

https://www.facebook.com/IslamistNOTwelcomeCroatia/photos/pb.1603736059887499.-2207520000.1442617537./1609824012612037/?type=3&theater
Мене ме чуди зашто уште четнициве спијат, или зафатени се уште у Украина.
У март месец у Куманово кога беа срањата се напалија ко млади мајмуни, сега државата им е под инвазија на 400 000 сечени и нигде ги нема.

Последно уредено:
Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.108
Еве фино објаснување од луѓе кои малку повеќе разбираат и анализираат. Препорачувам посебно да прочитаат нашове “хуманитарци“ што тресат за “луѓето што бегаат од војна“ и што им е животот “загрозен“
Ако ништо друго, барем за мене, дава поприлично логичен одговор на 2 прашања што остануаваа неодговорени - зашто толку нагло масовна миграција и зошто грото се млади работоспособни (военоспособни ?) мажи

Razumijevanje tragične izbjegličke krize i odgovori na 2 ključna pitanja: Zašto stižu mahom mladi muškarci i zašto tek sada ako rat u Siriji traje još od 2011?

Danas se bavimo jednim od ključnih pitanja ove velike humanitarne katastrofe - zašto izbjeglice stižu u Europu tek sada?
Krenimo redom. Rat u Siriji započeo je u proljeće 2011. Od onda traje rat koji je svakim danom postajao sve gori i intenzivniji, a ulaskom ISIL-a na scenu još i daleko brutalniji. No, i ISIL je aktivan još od proljeća 2013. Ponovno se postavlja pitanje, zašto izbjeglice iz Sirije masovno dolaze tek sada?

Kao prvo moramo istaknuti kako u aktualnom imigrantskom valu koji je stigao u Europu nisu samo izbjeglice iz Sirije. Dolaze iz Eritreje, Malija, subsaharske Afrike, Nigerije, Somalije, Afganistana, Gambije, Bangladeša, Pakistana...

Odjednom svi zajedno dolaze iz svih ovih dijelova svijeta. To nam pokazuje kako očito nije neki događaj u Siriji potaknuo ovaj val migranata. Jer da su izbjeglice samo iz Sirije, onda bi stvar bila daleko lakša za razumjeti, onda bi značilo da je u tijeku očito nekakva velika vojna ofenziva i da je život postao do te mjere neizdrživ da sada svi masovno odlaze iz zemlje.

Da izbjeglice zaista imaju ideju ući u Europu u trenutku kada im se zemlja nađe u ratu, onda bi ih hrvatska policija u Tovarniku registrirala svakodnevno već više od 10 godina, odnosno otkako je SAD izveo invazije na Irak i Afganistan. No, to se tada nije dogodilo, zašto onda sada jest?

Val migranata prema Europi naglo je eskalirao ovog ljeta. Tisuće dolaze, svakog dana. Zašto sada dolaze?

Dolaze jer su pozvani
Postoji činjenica koja je migrante i izbjeglice ovoga ljeta privukla Europi poput magneta, a odgovorni za privlačenje tog vala nalaze se u Berlinu. Naime, njemačka Vlada je početkom prošlog mjeseca poručila kako će primiti sve Sirijce koji zatraže u Njemačkoj azil, bez obzira na koji način stigli do teritorija Njemačke.

Mladi muškarci
Ovime poprilično točno dajemo odgovor na pitanje zašto tek sada ovi ljude dolaze. Što se pak tiče pitanja zašto dolaze mahom mladi muškarci, to bi trebalo biti jasno samo od sebe ako podsjetimo da ovi ljudi većinom ne bježe od rata u datom trenutku (većina su pobjegli još ranije tijekom ovih 5 ratnih godina) već dolaze na poziv Berlina. Koga poslati prvog da krene teškim i opasnim putem za Njemačku? Pa ne valjda ženu i malo dijete! Obitelji primarno šalju mlade i snažne muškarce, koji će taj put moći i prevaliti. Pritom će možda propješačiti i stotine kilometara

цел текст

Kajgana Shop

На врв Bottom