Мигрантите низ Македонија

V

viktora

Гостин
:icon_lol: До тамо не е стасало. По старата имаше струja но многу слаба само за сигнализиране во

Знаеш, Бугариja никога не била фашистичка и тоа дали вие сметате така и сакате да го тврдите е без везе.
Знаеш, за нас е побитно,дека зачувавме држава, на наша териториja не се водеха воjни, не изпративме и не дадовме многу жртви, спасивме целата евреjска популациja под наша урисдикциja и после ВСВ проширивме териториално границите на Бугариja и до ден днешен е вака.
Се друго е мачкане очи.
Мислам,ај кога спомна дека не сте биле фашистичка држава..... FDA32538EBEF274EB38955F24C9AF5D5.jpg

Не знам зошто се брукаш аман веќе.

V

viktora

Гостин
:icon_lol: До тамо не е стасало. По старата имаше струja но многу слаба само за сигнализиране во

Знаеш, Бугариja никога не била фашистичка и тоа дали вие сметате така и сакате да го тврдите е без везе.
Знаеш, за нас е побитно,дека зачувавме држава, на наша териториja не се водеха воjни, не изпративме и не дадовме многу жртви, спасивме целата евреjска популациja под наша урисдикциja и после ВСВ проширивме териториално границите на Бугариja и до ден днешен е вака.
Се друго е мачкане очи.
Ама алал да ви е за ова

http://vecer.mk/balkan/zoshto-begalcite-ja-zaobikoluvaat-bugarija

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.133
Поени од реакции
27.685
Јас сум граѓанин на светот, не знам зошто си ме тагирал.
Сигурно Гоце ти е идол (``јас го разборам светот како поле за културен натпревар меѓу народите``)[DOUBLEPOST=1442277308][/DOUBLEPOST]
За жал ЕУ има мн низок наталитет им треба млада работна сила за да им опстанат државите немаат избор или се ќе им колапсира економски или ќе уживаат уште 50 год како мнозинство и тоа е тоа.
Доста више со овој муабет зашто по дебилно нешто немам чуено.
Нека фатат прво европејците да укинат холивудски гомна по тв, реалити шоуа со Кардашијан и остала багра и педерски пропаганди и ке видиш како ке има деца. Нека фатат тоа парите шо ги трошат за оркиве да почнат да ги даваат за многудетни фамилии и ке видат како за 20 год ке им дојде млада работна сила од огомна бројка. Шеесетите и седумдесетите се еден добар пример како популацијата во Европа после втора светска војна скоро се дуплира во сите земји.

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
http://www.mkd.mk/svet/analizi/vo-arapskiot-prirachnik-za-begalci-bugarija-e-prvata-zemja-shto-treba-da-se-izbegnuva

Еве пример кои мерки превзема една ЕУ земја, за да бегалците ги избегнат. Што е најинтересно тука изгледа и доколку има „либерални“ наци-комуњарски медиуми да сликаат и после да плачат по светот, исто си поминуваат :)

Еве дел од текстот.

„Нѐ нападнаа петмина Бугари. Јас успеав да избегам, но мојот пријател не. Бугарите го турнаа на земја. Четворица му ги фатија рацете и нозете, додека петтиот скокаше врз него како на трамбулина. Престанаа да го малтретираат дури откако се приближи едно возило, ги уплаши светлината од фаровите. Мојот пријател имаше безброј скршеници. Еден Ирачанин, бегалец, го фрлија од мост висок два и пол метри, откако претходно го избодеа со ножеви. Тој сега не може нормално да ги движи нозете“, ова е изјавата на еден ирачки бегалец кој го цитира организацијата Про азил.

Член од
14 септември 2015
Мислења
6
Поени од реакции
6
Ако не можеш да му помогнеш на човек барем не му одмагај. Многу лоша карма е да му правиш зло на човек кој се бори за подобар живот, особено кога бега од војна или за корка леб и покрив над глава. Не знам кај ке им оди душата и кај им е совеста на сите оние што креваат ѕидови мрежи огради за да ги попречат луѓето. Запрепастен сум од таа снимката кога новинарката го сопна таткото со детето. Срамота, ова ли е 21 век. А за овие коментаторите по интернетов против бегалците немам зборови. Среќа во несреча е што коментарите се само виртуелни на интернетот.

Sent from my HUAWEI Y330-U01 using Tapatalk

Член од
28 март 2006
Мислења
17.810
Поени од реакции
12.299
Толку од теориите шо се плашите, само ќе поминат

Orbán’s plans to stop refugees revealed
If the immigrants ask for asylum at the border crossing point, they will also be sent back to Serbia on the pretext that they should have claimed asylum there. The Hungarian authorities are happy that the Commission declared Serbia a safe country, and assume that Belgrade is obliged to take in refugees, because otherwise it may lose its EU candidate status.
As a Schengen member, Hungary can add information in SIS, but adding to it asylum-seekers would be a blatant misuse of this instrument.
Orbán has devised a procedure which may breach many international laws, but he is reported to believe that other leaders will also soon be fed up with refugees, and will soon copy what he is doing.

ЕУ почна да подготвува список на безбедни земји за сместување на економските мигранти
По синоќешната вонредна средба на шефовите на дипломатиите, луксембуршкото ротациско претседателство на Унијата соопшти дека ЕУ ќе формира заеднички список на безбедни земји. Подготвителната работа ќе заврши до крајот на октомври. На списокот на прво место ќе бидат вклучени сите земји кандидати за членство во ЕУ – земјите од Западен Балкан.

Сега е време премиерот да го каже второто историско -НЕ. Ама коа човек знае колку се лакоми...

Последно уредено:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Мислам,ај кога спомна дека не сте биле фашистичка држава.....Прегледај го приврзокот 128585

Не знам зошто се брукаш аман веќе.
Тоа е доказ за?
Ке ти кажам jaс - германската jрисдикциja врз земите на РМ во ВСВ. Печатите на Третиот раjх се гледат идеално.

[DOUBLEPOST=1442300007][/DOUBLEPOST]
Ха ха, добро :)
Има неколко работи. Чудам се како 1 милион бегалци сме примили во XX век, кога сме толкова расистички,а и ако вие сте толкова хумани, зашто не ги примите вие, даже им увеличувате таксата за превоз со воз на 25 евра ,да припамтам само ,во првиот момент беше безплатно, беше 10 евра,сега 25 евра :D ? Некоj реши да се збогати на нивен граб а? А киднапираните ?
Ама не бе, битно е дека бугарите били расистички...заеби другата работа. [DOUBLEPOST=1442300345][/DOUBLEPOST]
http://www.mkd.mk/svet/analizi/vo-arapskiot-prirachnik-za-begalci-bugarija-e-prvata-zemja-shto-treba-da-se-izbegnuva

Еве пример кои мерки превзема една ЕУ земја, за да бегалците ги избегнат. Што е најинтересно тука изгледа и доколку има „либерални“ наци-комуњарски медиуми да сликаат и после да плачат по светот, исто си поминуваат :)

Еве дел од текстот.

„Нѐ нападнаа петмина Бугари. Јас успеав да избегам, но мојот пријател не. Бугарите го турнаа на земја. Четворица му ги фатија рацете и нозете, додека петтиот скокаше врз него како на трамбулина. Престанаа да го малтретираат дури откако се приближи едно возило, ги уплаши светлината од фаровите. Мојот пријател имаше безброј скршеници. Еден Ирачанин, бегалец, го фрлија од мост висок два и пол метри, откако претходно го избодеа со ножеви. Тој сега не може нормално да ги движи нозете“, ова е изјавата на еден ирачки бегалец кој го цитира организацијата Про азил.
Преди два дни, един беше убиен во центарот на Софиja.
http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/bezhanec-e-bil-ubit-v-centyra-na-sofiia-6042499

Относно медиумите - не е проблем дека сликат и плачат, проблемот е што вие ги ставате на внимание и ги правите битни.

Последно уредено:
Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Допрва ќе ни се ебе мајката ако исмаистиве ни ги начукаат тука. Дали имаме муда бре да кажеме дека ни ние не ги прифаќаме? Аман веќе.

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Од денес Унгарија целосно ги затвара границите со Србија и почнува да ги враќа назад мигрантите на нејзина територија. Границата не е е херметички затворена ама се потешко и потешко ќе се поминува со ризик доколку ги фатат унгарските власти да бидат осудени на три години затвор и депортирани назад во Сирија.

Тоа значи дека мигрантите ќе пробаат да ја заобиколат Унгарија и од Србија преку Хрватска да се пробијат во Германија. Очекувајте дека Хрватска ќе почне да станува центар на мигрантската криза наместо Маџарска. Меѓутоа тука има штос што ретко кој го знае, во граничниот појас помеѓу Хрватска и Србија има неисчистени мински полиња останати од југословенските војни ( од хрватска страна се минските полиња). Значи арапите ќе почнат да играат Супер Марио во живот. :D

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.593
Поени од реакции
87.967
Ако не можеш да му помогнеш на човек барем не му одмагај. Многу лоша карма е да му правиш зло на човек кој се бори за подобар живот, особено кога бега од војна или за корка леб и покрив над глава. Не знам кај ке им оди душата и кај им е совеста на сите оние што креваат ѕидови мрежи огради за да ги попречат луѓето. Запрепастен сум од таа снимката кога новинарката го сопна таткото со детето. Срамота, ова ли е 21 век. А за овие коментаторите по интернетов против бегалците немам зборови. Среќа во несреча е што коментарите се само виртуелни на интернетот.

Ох ти се молам, нашава полиција се направи за да минат низ земјава што побезбедно... им даде храна и вода, им организираше превози, и сакаше да воведе ред во бирање на мигрантите (прво да одат жените со децата, па најзагрозените луѓе меѓу мигрантите)... ама тие не ја примија храната, правеа проблеми на полицијата пробивајќи го кордонот, и Гевгелија ја направија бетер од депонија, граѓаните на тој град се жалат од мигрантите им се пикаат во имотите, крадат храна, го малтретираат женското население со дофрлање на недолични коментари, + несакаа да дадат отпечаток од прст за да има полицијата евиденција кој кого пуштил да се шета низ земјава

Ми се сере.... не бе пролив ме фаќа од вас душебрижниците. Оди види што прават сега мигрантите во Унгарија и Германија... Знаеш ли колку меѓу нив има припадници и подржувачи на ИСИС. Знаеш ли дека во Грција беше откриен брод полн со оружје кој беше спакуван како хуманитарна помош за бегалците? Знаеш ли вчера дека таму во Австрија или Германија мигрантиве ја нападнаа полицијата со знамињата на ИСИС?
Имате ли вие малце мозок во тие црпките што зборувате? Сега ќе ни ги навалат на нас да се грижиме за нив, кажи ми дали Македонија е доволно способна да се грижи за мигрантиве кои прават нереди низ Европа? Кажи ми колку меѓу нив ќе бидат потенцијални војници на ИСИС? И самата ИС кажа дека праќа нивни луѓе меѓу мигрантите со цел да прави нереди кај ќе стигнат.

Никој не им брани да си го бараат подобар живот во другите земји, ама нека не ми се однесуваат како џаболебари каде што ќе стигнат. Не сакале да дадат отпечаток од прст, пробиваат полициски кордони, се тепаат со полицијата.... ма ајде ви се молам, јебала ве вас и Америка и Европа.

Сврти некоја страна поназад и ќе видиш тој таткото со детето што слика има поставено на неговиот ФБ профил... ај ти се молам, сврти 5-6 страни поназад и види.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Ова медиумиве да ги читаш мислиш Унграија се нацисти - не ги пуштале, затварале граници и тн. АКо не сум грешка од тоа што прочитав, Унгарија од сега ќе ги прима мигрантите преку два гранични премини. Откако ќе си ја поминат пасошката контрола како секој друг човек што сака да помине граница ќе бидат препратени во Австрија. Во што се состои тука нацизмот не разбирам? Тоа што не ги пуштаат да се пикаат од кај сакаат? Тоа што им бараат пасоши? Тоа што си ја штитат држава и ЕУ од терористи и криминалци кои сакаат да го искористат овој бран за да се инфилтрираат без да покажат пасош? Крајниот муабет е дека Унгарија функционира како секоја нормална држава што би требало да функционира (барем во поглед на мигрантите). Не е баш некој штит од мигранти затоа што пак ги пропуштаат.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.179
Поени од реакции
3.427
Од денес Унгарија целосно ги затвара границите со Србија и почнува да ги враќа назад мигрантите на нејзина територија. Границата не е е херметички затворена ама се потешко и потешко ќе се поминува со ризик доколку ги фатат унгарските власти да бидат осудени на три години затвор и депортирани назад во Сирија.

Тоа значи дека мигрантите ќе пробаат да ја заобиколат Унгарија и од Србија преку Хрватска да се пробијат во Германија. Очекувајте дека Хрватска ќе почне да станува центар на мигрантската криза наместо Маџарска. Меѓутоа тука има штос што ретко кој го знае, во граничниот појас помеѓу Хрватска и Србија има неисчистени мински полиња останати од југословенските војни ( од хрватска страна се минските полиња). Значи арапите ќе почнат да играат Супер Марио во живот. :D

И плус ја имаат Дунав на поголемиот дел од границата, па ќе гледаме пливање.
Ама мислам дека ќе пробат да одат преку Романија (Бугарија е долу не би се враќале назад) и пак во Унгарија (па ќе треба да прават ѕид кон Романија).
Зошто преку Романија, па таму во поглемиот дел е рамнина (освен на југ што има ридови).

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006

Луѓе што бегаат од налетот на војните не гледаат рок на траење на храната па ако е поминат да ја врли,не се тепаат со полиција ,не одбива помош од црвен крст,не легнува со цело семејство на пруга (колку ли ми е крив што не ги оставија) за на сила (како нашиве орки)да издејствува тоа што намислил,немаат скршена пара во џеб,не бегаат само мажи способни за војна.................

Глупи либерали отворете ги широко очите и почнете да размислувате со своја глава за да видите дека имаат само една цел а тоа е:
,,РЕАЛИЗИРАЊЕ НА ПРОГЛАСЕН КАЛИФАТ"

Kajgana Shop

На врв Bottom