Анксиозност

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.342
Поени од реакции
7.097
Јас пишувам на ова тема зошто и јас патам од анкзиосност и не верувам дека некој пишува тука ако нема проблем, но сега не ми е проблем факинг фелинг дека ке умрам сега проблем ми е времето што минува а мене ми се чини дека ништо не правам, секој ден мислам на тоа рачунам денови, недели, месеци, едноставно се плашам од времето, планирам а ми се чини ништо не реализирам и тоа ме стресува, не сум нормален ова најозбилно го кажувам и знам дека не сум нормален
а како е да се биде нормален ?

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Јас пишувам на ова тема зошто и јас патам од анкзиосност и не верувам дека некој пишува тука ако нема проблем, но сега не ми е проблем факинг фелинг дека ке умрам сега проблем ми е времето што минува а мене ми се чини дека ништо не правам, секој ден мислам на тоа рачунам денови, недели, месеци, едноставно се плашам од времето, планирам а ми се чини ништо не реализирам и тоа ме стресува, не сум нормален ова најозбилно го кажувам и знам дека не сум нормален
Пад на самодовербата ?Намалена самопочит ? Став од иднината ? Нормален/ненормален ? Дали ние нормалните им изгледаме за нормални на ненормалните, или пак за нив ние сме ненормални ? Планираш, а не реализираш ... може едноставно правиш нешто погрешно, или пак не се трудиш доволно, треба да дадеш повеќе од себе... а тоа нема никаква врска со нормален/ненормален. Едноставно е, ако нешто ти претставува проблем, побарај помош од стручно лице во таа област. Поздрав.

S

Samurai_Sk

Гостин
Не ме разбравте мене проблем ми преставува времето пребрзо минува, можеби сакам да постигнам нешто што не се постигнува за планираното време од моја страна, и после тоа ме фаќа нервоза страв дека времето минува а јас пак ништо не реализирав од тоа што и ветив на себеси, пребрзо минува времето, мислам дека полудувам мислејќи на тој факт секој ден.

Член од
6 февруари 2013
Мислења
37
Поени од реакции
4
Lujge da ve prasam dali od anksot i panikite moze da se dobie nekoe organsko zaboluvanje???????i mene mi e strav da ne poludam da ne se onesvestam koga sum izlezena ke odam na psiholog mislite deka mozecda mi pomogne????

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Lujge da ve prasam dali od anksot i panikite moze da se dobie nekoe organsko zaboluvanje???????i mene mi e strav da ne poludam da ne se onesvestam koga sum izlezena ke odam na psiholog mislite deka mozecda mi pomogne????
Mora da ja najdis pricinata za tvoite stravovi i da gi sovladas .Mora de se soocis so niv inece mozno e da ima negativen efekt po zdravjeto

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Da, ke ti pomogne. Odi !!! Good luck :)[DOUBLEPOST=1442083613][/DOUBLEPOST]
Не ме разбравте мене проблем ми преставува времето пребрзо минува, можеби сакам да постигнам нешто што не се постигнува за планираното време од моја страна, и после тоа ме фаќа нервоза страв дека времето минува а јас пак ништо не реализирав од тоа што и ветив на себеси, пребрзо минува времето, мислам дека полудувам мислејќи на тој факт секој ден.
Како што кажав претходно ... Едноставно е, ако нешто ти претставува проблем, побарај помош од стручно лице во таа област. Поздрав.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Најпрвин батали се,очисти се од сите мисли.Медитирај и ќе видиш дека сите тие мисли ќе ги сведеш на нула.Никогаш не се оптеретувај со мисли за времето дека еве денеска сум планирал да завршам три задачи а сум завршил само една.Тој начин на планирање на времето не е толку корисно бидејќи и тоа придонесува за дополнителен стрес.Па што е битно тоа,ние сме господари на нашите животи,па макар и да не постигнам се што сум планирал не одговарам пред никого,никој нема да ме оценува за сите тие работи.Слободни сме,можеме да правиме се што сакаме и кога сакаме.Самоохрабрување и никогаш нема да дозволулуваш да те опседнува ниту мисла ниту чуство.Никогаш не се програмирај и не си наметнувај негативни мисли од типот не сум нормален,да не сум болен,да не умрам.Бидејќи некогаш повеќе секогаш телото слуша што мислиш и тоа го прави,и тоа се случува,а потоа ќе се прашуваме од каде ова.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Kako da ja najdam pricinata 15godini ne sum ja nasla kako sega da ja najdam i kakov negativen efekt moze da ima????
Pricinata za stravot,negativni misli strav od smrt od bolesti???Najcesto stravovite se vo nasite misli ,mora da ima nekoja procina zosto si anksiozna tolku golem vremenski perjod.Sum imal anksiozni perjodi ama tie traele dva tri dena mozda nedela ,ama 15 godini se stvarno mnogu.Samo ti samata mozis da si pomognis so toa so ke go smenis nacinot na razmisluvanje.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Јас денес после 3 години собрав сили и заминувам на одмор. Малку сум анксиозен ама одам па што сака нека биди. Е сега за да има нешто со ќе го мислам, баба ми се разболе, фати бронхит, па сега таму ми е мислата, значи неможиш никаде на раат да отидам, мора да има нешто што ќе го мислам
Почна ли Неолексан-от да го пиеш...?

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
Почна ли Неолексан-от да го пиеш...?
Ништо не пиам моментално, се осеќам сигурен и не сакам да пиам никакви лекарства. Еднаш само имам земено како превентива, оти колку што читав и тука и на интернет од 100 мг може да се земаат и по потреба.
Се надевам дека добриот и позитивен период за мене ќе продолжи и полека полека ќе а победам анксиозноста и сите фобии што ги имам.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.502
Поени од реакции
18.258
Дали е анксиозност непријатно чувство, некој вид на трема, неудобност, блокирање на мислите кога си соочен со ситуација да се најдеш во некое поголемо друштво и посебно со лица кои воопшто не ги познаваш или си ги видел само неколку пати?

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.458
Дали е анксиозност непријатно чувство, некој вид на трема, неудобност, блокирање на мислите кога си соочен со ситуација да се најдеш во некое поголемо друштво и посебно со лица кои воопшто не ги познаваш или си ги видел само неколку пати?
Социјална фобија.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Упс потполно истото ... и уште нешто да додадам последниве десетина години ми поминаа толку брзо што воопшто не ги осетив, претежно во обврски дали учење или работа и сега кога ќе помислам дека поминала цела една деценија како сум ги напуштил тинејџерските години а околу мене секојдневно гледам тинејџери ми станува жал и ме фаќа носталгија и сакам да го вратам времето едно 10-15 години наназад !

Kajgana Shop

На врв Bottom