Анксиозност

S

Samurai_Sk

Гостин
Те молам воздржи се од лаички коментари не темава! Станува збор за човечка психа, која е многу деликатна. Не е ова тема во Љубов и секс.
Ја кажувам вистината :), лекот лежи во тоа да не и обрнеш внимание на твојот мозок

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.458
Ја кажувам вистината :), лекот лежи во тоа да не и обрнеш внимание на твојот мозок

Аха, значи има „лек“. :)
Поентата ми е дека не можеш да се избациш на оваква тема и да кажеш дека оваа ситуација е безизлезна, затоа што не е така. Има кревки луѓе, не знаеш некој како ќе изреагира.

Keepitreal

И сега ?....
Член од
18 септември 2012
Мислења
386
Поени од реакции
371
Значи мене ми се дешаваше ова скоро 2 години. За среќа моја сега е веќе исчезнато. Јас ајде да речеме самиот си го кладов оваа срање. Се начукавме со другарите салам ганџа и тогаш како некоја параноја да ми се деси. Немав никогаш проблеми со висина па тогаш почна. Немав никогаш осетено паника или забрзано чукање на срце па тогаш почна. И се така траеше скоро 2 год. Па незнаев за што се работи, правев анализи на крв и ред др работи. Видов дека се е ок и дека се се случува во мозокот.
Решив сам да си помогнам и успеав. Кога ќе почувствував напад, не барав излез туку уште повеќе навлегував. Си реков ајде баш да видам што ќе се случи, дали навистина ќе паднам во несвест. И оп ништо не се деси. Почнав многу многу да сум активен спортски и тоа премногу ми помогна. Имав проблем во затворен простор па реков ајде да видиме и таму. Влегував баш онаму каде што има најмногу луѓе. И пак ништо. Од визина се плашев и имав паника, се качив во оние корпи за чистење на високи згради само ради инает. И етеме преживеав.
За моја среќа сега мислам дека сум океј. И воопшто не мислам на тоа. Сватив дека морам да најдам начин тој страв да го отфрлам од себе, и успеав. Пробајте..
Поздрав КОЛЕГИ ;) Со вас сум !!!

Член од
10 мај 2015
Мислења
16
Поени од реакции
1
mene sostojbava malce podobrena.... no seuste imam tezina 24\7 mi vlijae mn na raspolozenie i dekoncentracija stapisan sum, i otamu somnezot deka psihicki ne sum vo red deka poluduvam i nisto nema da bide od mene...i se vo krug..., ima li nekoj so GAP postojano da custvuva nemir i psihicki da ne se oseka ok postojano... elicea 10mg i 3-4 pati po polovina heleks mi namalija prethodno po celi piev, stapisan koga treba da odam nekade sam,togas sum napnat skros,strav koga treba da se druzam iako posle ispaganjeto uspevam da se stabiliziram, no imam golem pad na samodoverba.... celo vreme za sostojbava mislam ziveam vo sebe postojano gledam so custvuvam so mislam so pravam, ne soocusvuvam so realnosta zamislen i zagrizen sum deka nesto psihicki ne sum dobar i nema da mi pomine... 3mes pijam lekarstva so malo podobruvanje a veke 1g sum katastrofa. Vratov me boli od so sum napnat i vilicata.... no najveke mi smeta koo mentalno da me tepa sostjbava i ne mozam da se fokusiram i relaksiram....so trista losi misli na saat....

S

Samurai_Sk

Гостин
mene sostojbava malce podobrena.... no seuste imam tezina 24\7 mi vlijae mn na raspolozenie i dekoncentracija stapisan sum, i otamu somnezot deka psihicki ne sum vo red deka poluduvam i nisto nema da bide od mene...i se vo krug..., ima li nekoj so GAP postojano da custvuva nemir i psihicki da ne se oseka ok postojano... elicea 10mg i 3-4 pati po polovina heleks mi namalija prethodno po celi piev, stapisan koga treba da odam nekade sam,togas sum napnat skros,strav koga treba da se druzam iako posle ispaganjeto uspevam da se stabiliziram, no imam golem pad na samodoverba.... celo vreme za sostojbava mislam ziveam vo sebe postojano gledam so custvuvam so mislam so pravam, ne soocusvuvam so realnosta zamislen i zagrizen sum deka nesto psihicki ne sum dobar i nema da mi pomine... 3mes pijam lekarstva so malo podobruvanje a veke 1g sum katastrofa. Vratov me boli od so sum napnat i vilicata.... no najveke mi smeta koo mentalno da me tepa sostjbava i ne mozam da se fokusiram i relaksiram....so trista losi misli na saat....
Just relax прво светот не зависи од тебе, второ не треба да бидеш идеален, префектен 3 не мора да значи да бидеш засакан,прифатен од секого. всушност не постои човек не ни постоел нема ни да постои во светот што е прифатен, бил прифатен од секого. Терај си го животот онака како што ти мислиш е најдобро за тебе и нема да имаш проблеми

Член од
6 февруари 2013
Мислења
37
Поени од реакции
4
Lujge bre ima nekoj so napadi na panika anksioznost bez ad samo heleks pijam da letal so avion iskustvo da pisi.Dokumentive ke mi stasaat kaj i da e ama jas sto pravam so situacijava moja.Plus zatvoreni ogromni prostori so lujge mislam na aerodromi i plus letanje do avstralija?????ve molam sovet nekoj pisete mi
P.s na nr postoi druga tema kaj sto treba da go postavam prasanjevo ama radi anksot i panikite ovde go postaviv

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Lujge bre ima nekoj so napadi na panika anksioznost bez ad samo heleks pijam da letal so avion iskustvo da pisi.Dokumentive ke mi stasaat kaj i da e ama jas sto pravam so situacijava moja.Plus zatvoreni ogromni prostori so lujge mislam na aerodromi i plus letanje do avstralija?????ve molam sovet nekoj pisete mi
P.s na nr postoi druga tema kaj sto treba da go postavam prasanjevo ama radi anksot i panikite ovde go postaviv

Имаш дете кое зависи од тебе и е толку мало што сигурноста што ја добива од тебе му е се на светот.
Мислам дека имаш доволен стимул да се ставиш во втор план, да стиснеш заби и да владееш над умот.
Ако тебе ти е стрес, обиди се да замислиш него како ќе му е? Што се му е ново, гласно, големо и не знае што треба да очекува, плус мајка што паничи и му создава немир.

Не викај дека не можеш да се исклучиш и да ги надминеш тие неколку саати, затоа што е возможно. Само фокусирај се на тоа дека светот не се врти околу тебе туку околу него.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.849
Поени од реакции
11.509
Анксиозност е болест ако може така да ја наречам во одредено доба од животот кога лепиш се на себе без потреба. Едноставно ослободи се и не глуми жртва зошто никој нема да те жали. Плус одиш во друг нов свет најверојатно, така да таму се оди спремен. Плус си мајка, а мајката е најсилното суштество на планетава. Освен ако маж ти не пишал место тебе :icon_mrgr: Анксиозност е за пички!
Секое добро.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.342
Поени од реакции
7.097
кој и како да го разбери овој “лек“ богати,да заборавиш дека воопшто функционира мозокот и да се опуштиш тотално - не е на арно :)

Член од
6 февруари 2013
Мислења
37
Поени од реакции
4
Анксиозност е болест ако може така да ја наречам во одредено доба од животот кога лепиш се на себе без потреба. Едноставно ослободи се и не глуми жртва зошто никој нема да те жали. Плус одиш во друг нов свет најверојатно, така да таму се оди спремен. Плус си мајка, а мајката е најсилното суштество на планетава. Освен ако маж ти не пишал место тебе :icon_mrgr: Анксиозност е за пички!
Секое добро.
Kako da se oslobodam 15 godini sum so anks i ne e lesno tuku taka da se oslobodam.Kraj kraeva vo zivotov pominav mnogu strav od ova strav od ona na krajot se taka pominav be lekarstva pa mozam i ova.Blagodaram postov bas e motiviracki.

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
Јас денес после 3 години собрав сили и заминувам на одмор. Малку сум анксиозен ама одам па што сака нека биди. Е сега за да има нешто со ќе го мислам, баба ми се разболе, фати бронхит, па сега таму ми е мислата, значи неможиш никаде на раат да отидам, мора да има нешто што ќе го мислам

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Секое добро.
Anksioznosta e mnogu zaebana rabota zato ne lupetaj.Vo momentov mozit se osekas silen ,ama vo zivotov se desavaat razni situacii,pa iti da ja osetis anksioznosta!Zato ako nemas nekoj pameten sovet,nemoj da gi kritikuvas ljugevo so go imaat problemov!

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Што значи неемотивен? Пред да потврдам да се осигурам:icon_lol:
Пааа .... што не искажува и покажува чувства или пак нема чувства кон партнерот, според мене тоа би значело ... сепак ако некој го разбира на друг начин- слободно пишете, може некој и во тоа да се пронајде. :)[DOUBLEPOST=1442005572][/DOUBLEPOST]
Анексиозноста нема лек, едноставно ке биде тука цел твој живот, сочи се со реалноста, ако ти е пишано да умреш што ке ти помогне стравот кажете ми ??? мислите дека ако се плашите нема да умрете едноставно немојте многу внимание да и обрните на тие симптоми од страв дека ке умрам, смрта не прашува дали ти е страв или не
Хммм,... Прво, анксиозноста не е типична болест за да има конкретен лек, туку е состојба и тоа минлива состојба која може да се надмине и да исчезне. Второ, не сите се плашат дека ќе умрат од состојбата, туку едноставно не ја сакаат таа состојба која ја имаат во моментот, им смета, сакаат да ја надминат, а не знаат како. Ако им кажеш дека нема да умрат, или дека секако ќе умрат еден ден од што и да е, нема да им помогнеш, од причина што сето тоа убаво го знаат и не им треба некој како тебе за да ги освести. Трето, многу добро знаат дека стравот не им помага, туку им одмага и не го сакаат во својот живот, затоа и се трудат на било каков начин да го надминат, па дури и пишуваат на форуми, бидејки едноставно незнаат или немаат конкретен начин како да го сторат сето тоа. Четврто, неможеш ни да замислиш колку многу се трудат да не обрнуваат внимание на тие симптоми, но едноставно симптомите се тука, а тие не знаат како да ги отстранат. Петто, освен ако немаш конкретен начин или совет за да им кажеш како или нешто што тие не го знаат, или не се сетиле во моментот, за да го надминат и отстранат она што го преживуваат, тогаш не ни пишувај на вакви теми. Шесто, јас надминав анксиозност, поточно депресивно-анксиозно растројство, верувај едноставно немора да значи дека тоа е нешто што мора да биде тука цел живот, односно има лек, ако така ти е полесно да се изразам !!! Поздрав.[DOUBLEPOST=1442006301][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1442006746][/DOUBLEPOST]
Значи мене ми се дешаваше ова скоро 2 години. За среќа моја сега е веќе исчезнато. Јас ајде да речеме самиот си го кладов оваа срање. Се начукавме со другарите салам ганџа и тогаш како некоја параноја да ми се деси. Немав никогаш проблеми со висина па тогаш почна. Немав никогаш осетено паника или забрзано чукање на срце па тогаш почна. И се така траеше скоро 2 год. Па незнаев за што се работи, правев анализи на крв и ред др работи. Видов дека се е ок и дека се се случува во мозокот.
Решив сам да си помогнам и успеав. Кога ќе почувствував напад, не барав излез туку уште повеќе навлегував. Си реков ајде баш да видам што ќе се случи, дали навистина ќе паднам во несвест. И оп ништо не се деси. Почнав многу многу да сум активен спортски и тоа премногу ми помогна. Имав проблем во затворен простор па реков ајде да видиме и таму. Влегував баш онаму каде што има најмногу луѓе. И пак ништо. Од визина се плашев и имав паника, се качив во оние корпи за чистење на високи згради само ради инает. И етеме преживеав.
За моја среќа сега мислам дека сум океј. И воопшто не мислам на тоа. Сватив дека морам да најдам начин тој страв да го отфрлам од себе, и успеав. Пробајте..
Поздрав КОЛЕГИ ;) Со вас сум !!!
Сигурен си дека работеше за анксиозност ? Да не било само недостаток на адреналин ;) во секој случај мило ми е што си надминал се што ти сметало. Поздрав :)[DOUBLEPOST=1442006851][/DOUBLEPOST]
Пааа .... што не искажува и покажува чувства или пак нема чувства кон партнерот, според мене тоа би значело ... сепак ако некој го разбира на друг начин- слободно пишете, може некој и во тоа да се пронајде. :)[DOUBLEPOST=1442005572][/DOUBLEPOST]
Хммм,... Прво, анксиозноста не е типична болест за да има конкретен лек, туку е состојба и тоа минлива состојба која може да се надмине и да исчезне. Второ, не сите се плашат дека ќе умрат од состојбата, туку едноставно не ја сакаат таа состојба која ја имаат во моментот, им смета, сакаат да ја надминат, а не знаат како. Ако им кажеш дека нема да умрат, или дека секако ќе умрат еден ден од што и да е, нема да им помогнеш, од причина што сето тоа убаво го знаат и не им треба некој како тебе за да ги освести. Трето, многу добро знаат дека стравот не им помага, туку им одмага и не го сакаат во својот живот, затоа и се трудат на било каков начин да го надминат, па дури и пишуваат на форуми, бидејки едноставно незнаат или немаат конкретен начин како да го сторат сето тоа. Четврто, неможеш ни да замислиш колку многу се трудат да не обрнуваат внимание на тие симптоми, но едноставно симптомите се тука, а тие не знаат како да ги отстранат. Петто, освен ако немаш конкретен начин или совет за да им кажеш како или нешто што тие не го знаат, или не се сетиле во моментот, за да го надминат и отстранат она што го преживуваат, тогаш не ни пишувај на вакви теми. Шесто, јас надминав анксиозност, поточно депресивно-анксиозно растројство, верувај едноставно немора да значи дека тоа е нешто што мора да биде тука цел живот, односно има лек, ако така ти е полесно да се изразам !!! Поздрав.[DOUBLEPOST=1442006301][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1442006746][/DOUBLEPOST]
Сигурен си дека работеше за анксиозност ? Да не било само недостаток на адреналин ;) во секој случај мило ми е што си надминал се што ти сметало. Поздрав :)
Е ај сеа и ја да се пожалам малкучка де :D Јас сум си супер, баш онака како шо бев пред да ми се случи тоа шо ми се случи. Е сеа, пробемот ми е што сум малку повеќе нервозна, ама малку повеќе нервозна одколку што бев кога бев анксиозна, значи тогаш бев по смирена, вајда дека пиев хелекси, а сега сум исто така нервозна, како што бев пред да бидам анксиозна (се надевам ме сваќате што сакам да кажам). Мислев дека тоа што порано бев нервозна (знаев да се изнервирам и за банална ситница) е било само подлога на која се населила анксиозноста и депресијата и се надевав дека по терапијата и нервозата ќе помине и дека ќе се променам. Ама тоа не се промени и јас знам пак да се нервирам за ситници :/ . Со психијатарот работев на тоа да бројам до 3, па дури и до 10, ама некако јас во тој момент не знам дека тоа е ситуација кога треба да се брои :D, а кога ќе се освестам веќе е касно. И така, си се вратив во нормала, до степен со нервозата ... ако има некој совет и за тоа бујрум, ако не живи и здрави да сте, вајда сум си јас природно таква (или пак сум опкружена со идиоти :D ). Поздрав :)

Последно уредено:
S

Samurai_Sk

Гостин
Јас пишувам на ова тема зошто и јас патам од анкзиосност и не верувам дека некој пишува тука ако нема проблем, но сега не ми е проблем факинг фелинг дека ке умрам сега проблем ми е времето што минува а мене ми се чини дека ништо не правам, секој ден мислам на тоа рачунам денови, недели, месеци, едноставно се плашам од времето, планирам а ми се чини ништо не реализирам и тоа ме стресува, не сум нормален ова најозбилно го кажувам и знам дека не сум нормален

Kajgana Shop

На врв Bottom