Jas gi prevedov tuka, gi zaveriv vo ambasada i gi dnesov vo miisterstvo za pravda.mora vo bg da gi pravis i prevodite i legalizacija. jas gi prevedov ovde a na notar vo bg. gi zaveriv i ne mi gi priznaa moralo od bugarski sudski preveduvac da bidat .
Истиот статус и кај мене сега баш проверив, исто 46xx/2014 и сега треба да се копа по роднини за документи или треба нешто друго, поздрав.Вратен сум на дополнителна денес, бр 46xx/2014 инаку немам доставено документи за потекло
Moze tuka, ama od ovlasten sudski priznaen od bugarska ambasada.[DOUBLEPOST=1441907926][/DOUBLEPOST]Zdravo,sakam da prasam dali moze dopolnitelni dokumenti da se prevedat tuka vo mkd kaj nekoj sudski preveduvac?za legalizacija znam deka moze da se odnesat vo ambasada ama me interesirase za prevodot dali se priznava od nasive preveduvaci ili mora da se nosat vo sofija???poz
I jas istoJas gi prevedov tuka, gi zaveriv vo ambasada i gi dnesov vo miisterstvo za pravda.
Vekje napisav deka so dokumenti prevedeni od ovlasten od bugarskata ambasada preveduvac i zavereni vo ambasadata po 15Eu od dokument otidov vo Sofija vo DABC za mene a vo Min.za Pravda za kerka mi i dokumentite bea primeni najnormalno.Znaci treba preveduvacot da e od listata so koja ambasadata ima napraveno dogovor.Malku pogore postaviv link so iminjata na ovlastenite preveduvaci.mora vo bg da gi pravis i prevodite i legalizacija. jas gi prevedov ovde a na notar vo bg. gi zaveriv i ne mi gi priznaa moralo od bugarski sudski preveduvac da bidat .
zosto ne gi otvora iminjata na linkot ke sakas da mi gi pustis vo inbox? pozzVekje napisav deka so dokumenti prevedeni od ovlasten od bugarskata ambasada preveduvac i zavereni vo ambasadata po 15Eu od dokument otidov vo Sofija vo DABC za mene a vo Min.za Pravda za kerka mi i dokumentite bea primeni najnormalno.Znaci treba preveduvacot da e od listata so koja ambasadata ima napraveno dogovor.Malku pogore postaviv link so iminjata na ovlastenite preveduvaci.
Ako ne ti e problem mozes da mi kazes kaj kogo otide za prevod od skopskive preveduvaci sto se poddrzani od ambasadata?Ne sakam da lutam i sakam da bidam apsolutno siguren za da ne se zeznam.fala odnapred[DOUBLEPOST=1441958587][/DOUBLEPOST]Ima lista na od bugarskata ambasada ovlasteni preveduvaci vo RM i nivnite prevodi moze da se zaverat vo ambasadata.Vekje provereno licno.Eve ti go linkot za ovlastenite preveduvaci:http://www.mfa.bg/embassies/uploads/files/Skopje-translators.pdf
Jas odam preku vtor bratuced i imam poddadeno dopolnitelni dokumenti na pocetok na juni ama seushte nemam promena na statusot odnosno sum staven na dopolnitelna od Januari!pozZdravo, nov sum na forumot i me interesira dali nekoj pominal so vtor bratuced,ili seuste se ceka na izmeni vo zakonоt?
se e ok no kakosto site gledame se spomenuvaat samo lugeto od sssr kade sme nie .......................................izgleda kecekame uste nekoi 20 godiniToa sto i niv, BG od SSSR sega gi priznavaat, e samo potvrda deka treba da sme sto povece blgari.
I, za nas od MK, so godini se bese ok. Turcite go smenija zakonot i go oteznaa dobivanjeto na drzavjanstvo. Sega koga vistinskite lugje se na vlast, povtorno ce se regulira zakonski, slobodnoto i nepreceno dobivanje na BG drzavjanstvo za nas od MK.
Abe decki, spomnati sme i nie dobivame BG drzavjanstvo vece 20 godini unazad.se e ok no kakosto site gledame se spomenuvaat samo lugeto od sssr kade sme nie .......................................izgleda kecekame uste nekoi 20 godini
http://www.mjs.bg/76/zdravo na site , kakov e zakonot za bugarsko drzavjanstvo sega momentalno , ako moze nekoj da mi odgovori