@fmi
Единствен
голем активен надворешно финансиран фактор во државиве од овој регион, се невладините организации на Сорос. Не знам што и како Руската Федерација делува во Бугарија, ама ако воопшто има такво нешто - сигурен сум дека димензијата на тоа делување не може да се споредува со америчкото влијание преку машинеријата на Џорџ Сорос.
Дволичен си, и лицемерен, и многу провидни ти се обидите така еднострано да ги претставиш работита. Секој што барем малку ги разбира работите во регионов, ти ги чита намерите како од буквар.
Треба малку да си ги расчистиш некои работи. Тоа што Бугарија отворено дејствува против интересите на Руската Федерација, следствено на вазалските обврски кон САД - епа тоа си повлекува одредени консеквенци во односите со Русија. Што ти е чудно тука, и што мешаш тука 5та колона... Тоа мене не ми е баш јасно.
Всушност и јасно ми е. Разбираш ти многу добро, ама сакаш да ја презентираш Бугарија како невина жртва која лошата Русија ја малтретира.
А што па очекуваше кога станувате најгласните вазали на нивните најголеми непријатели? Да ве галат, и да ве гушкаат силно?
Можеби не се разбираме најдобро. Знаеш де - разлики меѓу Македонскиот и Бугарскиот јазик. Па можеби затоа не ме разбра иако веќе два пати ти повторувам, еве ја ситуацијава најбанално објаснета:
- Промискуитетната Бугарија би сакала да копулира со големите мажјаци, ама ако може никаде да не и влезе пенис.
Сакате де, знам дека сакате. Ама тешко дека ќе може така да помине работата (ем секс, ем без пенетрација).[DOUBLEPOST=1441914621][/DOUBLEPOST]
Ај ти кажи, „која корист“ имаат... ете Хрватите и Бугарите, од НАТО и од ЕУ?
Повели покажи некоја конктретна пораст во економијата.
Во врска со тоа што го велиш „широк дијапазон на работни места низ целата ЕУ“, муслиманските избеглици од Сирија (и целиот Блиски Исток) - тие имаат предност пред христијанските имигранти. Што се мене тиче и подобро за нас е што немаме уште поголем одлив на млади во сТранство, белата смрт и онака ни ја демне нацијата. Погледи го само диспаритетот меѓу наталитетот и морталитетот на Македонците, па можеби ќе ти биде појасно за што зборувам.