Дадилка - Монструм во Македонија

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Се чудам само како се воздржале и ги оставиле институциите да се го решат случајов... па ја бе на костозглобно/шок-соба !!!
Не е така едноставно, да земеш да ја отепаш и да ја лежиш во затвор,ако имаш мало дете првен ке изброиш до 10 пред да ја донесеш вистинската одлука и правилно постапиле

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Екстремитет по ектремитет да и се корнат. Ај татково на детево ама мајкава што не ја задавила не ми е јасно
и тоа мене ме дума, како издржале коа ги гледале снимките, ова боли бе човече....
со лажица би ја убивал да пати

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Не е така едноставно, да земеш да ја отепаш и да ја лежиш во затвор,ако имаш мало дете првен ке изброиш до 10 пред да ја донесеш вистинската одлука и правилно постапиле

Абе добар си дека ќе лежиш затвор за едно 20 бокса у фаца и влечење за коса низ цела соба.
Ќе платиш некоја казна ама барем ќе и вратиш на некој начин а не да ја стрпаат у затвор (прашање е дали и тоа ќе го добие) и да ја боли гајле. Дали дома дали у затвор исти курац и е, пензионерка забегана. Супер им се условите у Идризово.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805

ебем ти одлука би ја искасапил без око да ми трепне, и би ја дал на свињи да ја јадат, алал да им е на трпението на родителите, како идржале без да ја ликвидираат...

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Абе добар си дека ќе лежиш затвор за едно 20 бокса у фаца и влечење за коса низ цела соба.
Ќе платиш некоја казна ама барем ќе и вратиш на некој начин а не да ја стрпаат у затвор (прашање е дали и тоа ќе го добие) и да ја боли гајле. Дали дома дали у затвор исти курац и е, пензионерка забегана. Супер им се условите у Идризово.
Е за боксови може :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Ќе си извадиш потврда кај психијатар дека си пресметлива особа со изливи на бес + нема судија што кога ќе ја чуе приказнава нема да застане автоматски на твоја страна. И да лежиш ќе е ситнурија од месец два, ама тешко.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Е за боксови може :D

Па добро сеа тука сите пишуваат дека ќе ја колат не знам што.
Најреално е да ја лупнеш од земја, онака прописен ќутек да и удриш, да истуриш бес и нервоза и после пријави си фино лепо у мурија.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ќе си извадиш потврда кај психијатар дека си пресметлива особа со изливи на бес + нема судија што кога ќе ја чуе приказнава нема да застане автоматски на твоја страна. И да лежиш ќе е ситнурија од месец два, ама тешко.
Нема шанси за убисто секако ке ја лежиш затвор такви се законите кај нас макар и да го отепала детето и ти да ја отепаш нејзе пак ке ја лежиш затвор

Член од
29 март 2013
Мислења
4.708
Поени од реакции
4.552

Ме заебаваш? o_O Шо треба да напрам? Да и речам ... "Седни смири се, бидна шо бидна, релаксирај се, полицијата че дојди и мирно да го решиме случајов" то ли?

Не бе ја пуцам па шо сака нека биди! Не можам, а и не сакам да се контролирам во ваков случај.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ме заебаваш? o_O Шо треба да напрам? Да и речам ... "Седни смири се, бидна шо бидна, релаксирај се, полицијата че дојди и мирно да го решиме случајов" тоа ли?

Не бе ја пуцам па шо сака нека биди! Не можам, а и не сакам да се контролирам во ваков случај.
Така викаш и ја имам дете 2 години и се ставам во оваа ситуација ја што ке направам башка сум многу тенок на фитиљ некако ке избројам до 10

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Лош ден имала па се истура на детето.
Затоа кога имаш дадилка, мораш да имаш и камера. Нема особа во која доволно би верувал за да чува мое дете за пари.

Идризово, колку фини и да се условите, доколку знаат зашто е внатре шансите се дека ќе научи лекција или две. Куп затвореници имаат деца. Некој имаат и пристап кон интернет.

На крај краева, идеш и и кршиш раце и нозе со фантомка.
Мотив имаат скоро 2 милиона, ако не знае кој си, шансите се дека нема никогаш да те фатат.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Само тепање за оваа, и тоа не само од родителите на бебето, туку од сите родители во Македонија.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ова пишувам без да го имам гледано видеото.

Дали планирате да имате дадилка/бејбистер дома или не, инвестиција која многу, МНОГУ, ќе ви се исплати е систем од камери, пар надвор за во двор/влез, и еден сет дома. По можност вториве скриени. Ем знаеш и дома што ти се случува кога не си таму, ем ако некое срање не дај боже се деси, има како да се анализира и реагира. Во вакви случаи ете, ќе знаеш со кој си имаш работа, и што се случува/случило. Да идеме и во крајности и екстреми, многу случаи кои прашање е дали би биле решени успешно, решени се благодарение на скриени камери за кои натрапникот/причинителот не бил свесен. Со тоа спречени повторно да направат некаков злостор на некое друго место. Еден вид позитива од целата ситуација.

А видеово во случајов, може да помогне кај психијатри - кога би правеле евалуција на женава што точно и е проблемот, што и фали, и дали е воопшто за во затвор, или за во ментална установа, и тоа онака изолирана од народ. Ќе заштеди време, не за друго, него ли да ја испитуваат на лице место со прашалници, стимуланти итн.

Видеото не знам дали да го гледам, лесно сум дразлив. Доволни ми се коментарите на претходните постови дека ќе реагирам исто, или може и полошо.

Мала анегдота:

Ова ми звучи како една наставничка по македонски јазик што ја имавме во прво и второ одделение. И таа изгледа не беше како што треба во главата, кога некој ќе згрешеше нешто го носеше во посебна соба и го шамараше, ама онака, шамарање крвнички, мислиш со некој колку неа се шамара. Тоа, кубење, стап, и тако даље. Кога имаше денови кога сите бевме безгрешни, наоѓаше начини да дува фрустрации преку местење дешавки или "грешки". И таков морон, две години го правеше тоа без никој да се пожали дома. И ќе останеше така, да не ме видоа еднаш бумбар фаца моите кога ме земаа за дома, и немаше што да измислам дека ми се случило. Толкав страв ни набута на цел клас таа рошавата. Се отвори испитување, па демек ја казнија, па ја суспендираа. Али пак се вратила да предава после некое време. Моите ме отпишаа од таму и се преселивме. Продолжив основно на друго место.

Плавиве ружи беа на власт тогаш. А оваа беше некоја нивна кучкетина. Чисто да спомнам, да не биде дека сереме само за сегашнава влада и дека сме полтрончиња на овие другиве. И да биде јасно дека не беше ич розово и со нив на власт. Со тоа што овие седат цврсто од 2006та наваму укажува не колку вемеро сториле за нас, него колку лоши биле другиве што мора народот помалото зло да го држи у фотеља.

Колку и да звучи следниот коментар лошо за некои од вас, базиран е врз лично искуство со болни луѓе - Среќа е се уште ептен мало детево, со тек на растење ќе заборави поголемиот дел од срањево што му се има случено. Кога вакво срање ти се дешава на 7-8-9 годишна возраст - не брат, не забораваш. Не се ни потиснува. Седи со тебе со крај живота. Ни консултации, ни терапии, ништо не помага.

Kajgana Shop

На врв Bottom