Помош, проблеми, прашања, совети...

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Сакам да прашам, компјутерот се исклучи наеднаш и нешто замириша, нес е уклучува веќе дали е напојувањето изгорено или може иу нешто друго да е ? и да како може да се провери ((ако може) во домашнои услови
Треба да се отвори и да се види, може да е матична,графичка,напојување и процесор

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.287
Поени од реакции
314
Здраво, сакав да прашам за проблем што го имам со звучници, нови купени од Анхоч ..

Значи ги земав вчера, ги поврзав како што треба но не вадат никаков звук, одпозади ми се поврзани ..

Од напред имам слушалки поврзано, кои си работат и ги чита..

Приметив звучкиве кога ќе ги поврзам SoundMAX програмата ги чита, ама без ефект пошо не работат..

Други драјвери за матична исто проверив, све ми е up to date ( користам Win10 ) ..

Дали имал некој од тука сличен проблем и би можел да ми помогне?

http://www.anhoch.com/product/37595/speakers-21-omega-og24-w-wood-brown-25w-rms#stocks_dialog_10

Т

Триптико

Гостин
Имаш грешка во поврзување или во самиот панел за подесување. А ништо чудно и звучниците воопшто да не работат. Има ли копче on/off или на потенциометар да се вклучуваат(оној за јачина на звук)? Имаат ли посебен кабел за струја?

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Здраво, сакав да прашам за проблем што го имам со звучници, нови купени од Анхоч ..

Значи ги земав вчера, ги поврзав како што треба но не вадат никаков звук, одпозади ми се поврзани ..

Од напред имам слушалки поврзано, кои си работат и ги чита..

Приметив звучкиве кога ќе ги поврзам SoundMAX програмата ги чита, ама без ефект пошо не работат..

Други драјвери за матична исто проверив, све ми е up to date ( користам Win10 ) ..

Дали имал некој од тука сличен проблем и би можел да ми помогне?

http://www.anhoch.com/product/37595/speakers-21-omega-og24-w-wood-brown-25w-rms#stocks_dialog_10
исклучи ги слушалките напред, можеби кога имаш слушалки драјверот го исклучува излезот за звучници. не може на две места да го праќа звукот.

Член од
25 јули 2015
Мислења
243
Поени од реакции
95
лошо ли е тоа што се слуша хард дискот на лаптот, се слуша како врти и клика понекогаш

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
лошо ли е тоа што се слуша хард дискот на лаптот, се слуша како врти и клика понекогаш
Зависи на какво кликање и какво вртење иначе е лошо ако тропа и ако прави гррр грр

Член од
25 јули 2015
Мислења
243
Поени од реакции
95
Зависи на какво кликање и какво вртење иначе е лошо ако тропа и ако прави гррр грр

нов лаптоп, не е многу гласно али се слуша ако сум сам во соба , врти и клика, па нз дали да го вракам, иначе се работи добро

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
нов лаптоп, не е многу гласно али се слуша ако сум сам во соба , врти и клика, па нз дали да го вракам, иначе се работи добро
Ако не замрзнува windows немаш гајле таков е бучен, симни hd tune и провери го дали има грешки

Член од
23 декември 2007
Мислења
325
Поени од реакции
11
Имам едно USB и го однесов да ми стават документи во него а имаше и песни во него,и сега кога го ставам во двд не покажува ниедна песна и кога го ставам во компјутер го отворам и ми излегува shortcut влегувам во него и таму се песните,како да го тргнам тоа да ги покажува дирекно песните или фајловите не е битно да си е како што беше без никаков shortcut.

Т

Триптико

Гостин
Имам едно USB и го однесов да ми стават документи во него а имаше и песни во него,и сега кога го ставам во двд не покажува ниедна песна и кога го ставам во компјутер го отворам и ми излегува shortcut влегувам во него и таму се песните,како да го тргнам тоа да ги покажува дирекно песните или фајловите не е битно да си е како што беше без никаков shortcut.
Кликни Properties на shortcut-от и види каде те носи. Извади ги од таму на десктоп со copy paste, форматирај usb и, ако сакаш врати на него.

Член од
7 јули 2011
Мислења
24
Поени од реакции
0
Здраво форумџии, имам еден не толку голем проблем со компјутерот па помислив да прашам тука, можеби некој се има најдено во слична ситуација. Компјутерот е значи ок, си работи најнормално ама знае рандом некогаш да се замрзни/закочи и ништо да не можам да кликнам. Значи windows explorer е недостапен, можам да кликам на празно и да мрдам со глувчето, тастатурата си работи (Caps Lock, Num Lock диодите ги испробав дури е така замрзнат си се уклучуваат/исклучуваат) ама диодата од хард дискот не свети за тоа време, значи не работи/кешира. После тоа се пушта се шо сум кликнал претходно наеднаш и хард дискот кешира како луд.

Пробав со memtest за рамот, супер помина, без никакви грешки цели 6+ сати. Исто го проверив и ХДД-от со Spinrite и HDD Regenerator неколку пати, и тука немаше грешки/bad сектори.

Конфигурацијата е:
CPU: AMD FX-6300 Six Core 3.5GHz (со турбо активирано на 4.1GHz и Cooler Master Hyper TX3 Evo)
GPU: Sapphire Radeon HD7750 2GB DDR3
RAM: 4GB Kingston 1333MHz
HDD: Toshiba 1TB 7200rpm 32mb Cache
PSU: MS Industrial PRO-550ATX 550W (не е Real Power напојната, пишува долу output дека дава 260)

Ставив и еден 120мм вентилатор од DeepCool за летово да вади топлина.
Секое мислење или помош е добродојдена.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
некој антивирус безвезален да не имаш? провери го кабелот за хардискот, симни hd tune и види ги smart параметрите (health), да не имаш crc interface errors.

за другпат има посебна тема за хардверски/софтверски проблеми.

Член од
25 јули 2015
Мислења
243
Поени од реакции
95
имам сличен проблем, проблемот беше во кабелот од хард дискот до матичната, провери го

Член од
10 јуни 2015
Мислења
15
Поени од реакции
0
дали јонгис продава лаптопи или врши само поправка? ако продава мора да одам во продавница или имаат страна онлајн? дека барав ништо не најдов

Член од
7 јули 2011
Мислења
24
Поени од реакции
0
некој антивирус безвезален да не имаш? провери го кабелот за хардискот, симни hd tune и види ги smart параметрите (health), да не имаш crc interface errors.

за другпат има посебна тема за хардверски/софтверски проблеми.
Антивирусот е Avast Free 2015, сум немал никакви проблеми до сега со него. Во моментов проверив со HD Tune, се е со ОК ознака во "Health" категоријата.

имам сличен проблем, проблемот беше во кабелот од хард дискот до матичната, провери го
Пред неколку дена го отворив куќиштево да го зачистам од прашина, ги препроверив сите кабли, се е како што треба. Ќе го заменам кабелот од режачот со кабелот од ХДД чисто за проба, да видам дали ќе има некое подобрување. Во секој случај, не е толку зачестен проблемот, рандом знае да се погоди, некогаш дури играм игри, некогаш дури сурфам итн.

Фала на информациите и помошта!

Kajgana Shop

На врв Bottom