D
Daedalus
Гостин
Да, исто така јас цело време тврдам дека луѓето се ангели измешани со вонземјани, а ти пробуеш да ми објасниш дека не е така. Неспособен си да прочиташ прост текст или измислуеш ствари што не сум ги кажал пошто си орев.Oва ти е сродствено дрво пошто скроз наопаку ги ставаш приматите дека му припаѓаат на група човеколики мајмуни, што е скроз погрешно и свртено наопаку, човекот, мајмуните човеколики мајмуни му припаѓаат на групата примати, значи си испомешала тие две групи и поими кој на кого му припаѓа,
А од кој мајмун настана човекот (ако не е тајна)
Нема трето.
Тоа ти го приметив и кога зборевме за хомосексуалците, скроз не си прочитал цело детално објаснување и верглаш со истите глупости што сум ти ги појаснил. Не да не се сложиш, а да разбереш, па да појасниш зошто, не бе, ти не си ни читал, не си ни сконтал што ти пишуем. Тоа што го прочитав ко реплика е next lеvеl Мики.
+ Не ни ја разбираш сликичката што си ми ја постирал, тоа се бруки Лет3.
Јас не реков дека приматите спаѓаат у група на човеколики мајмуни.
Јас реков:
Знаеш што значи зборот изведено?Човеколики мајмуни/хоминиди се семејство изведено од редот на примати и таксономски у тоа семејство, спаѓаме ние (great apes ти е на англиски), горилите, шимпанзата, бонобо мајмуните и нашите изумрени предци, учителе.
Еве ти го целиот текст, а ако не знаеш англиски, ќе ти преведам за да не си у забуна со стари информации пошто не ни очекуем да го кликнеш линкот и да прочиташ.
„Постојат промени во начинот на кој луѓето, шимпанзата, горилите и орангутаните се класифицирани. На пример, порано се мислело дека „apes (човеколики мајмуни)“ треба да се делат на три групи (фамилии). Во оваа стара шема, луѓето се гледале како различни од останатите мајмуни и поради тоа се сметало дека мора да постојат во различна фамилија, Hominidae (хоминиди).
Со текот на времето, биолошките класификации се менувале поради подобрените техники и подоброто разбирање на биологијата и еволуционите врски на различните живи суштества. Сега, со подобреното знаење, научниците ги смениле класификациите за да го подобрат разбирањето за еволуционите дрва. Во оваа шема, постојат само две фамилии од кои една е таа на големите МАЈМУНИ во кои спаѓаат и луѓето, све тоа сместено во големата група на „хоминиди“.
Оваа поделба ги трга орангутаните во посебна подфамилија и сите останати големи мајмуни во друга подфамилија.
А тек после, на ниво на племе, горилите, шимпанзата и луѓето се делат во различни бранши од еволуциското дрво со тоа што луѓето се во гранката „hominin“, а не како хоминиди што спаѓа под стари класификации.“
Ние сме мајмуни, нашиот според нашите сознанија најстар предок Австралопитекус е мајмун „hominin“ во подредот на сувоносни мајмуни и МАЈМУН е зборот кој се употребува за „ape“ у Македонија.
Ќе почнам у сликовница да ти цртам ебаго.
Последно уредено од модератор: