Физички напад и закана со секира

• Креатор на темата Креатор на темата Skopje10
  • Време на започнување Време на започнување
Како што реков, не сум тип што се тепа и пробувам да го решам ова со институциите, ама институциите во државава изгледа чекаат да дојде до убиство па тогаш да реагираат, како во случајот во Кавадарци, каде маж си ја уби жената, сестрата нејзина и родителите нивни. А претходно имало закани. Ете тоа чекаат институциите во државава.
.
He, никако тепање, тепање подразбира тој да се брани и возвраќа удари, она шо јас опишав во една хипотетичка (противзаконска) ситуација е кога некој би го начекал беспомошен и неспремен да се брани и го претепа без да му даде шанса да возврати удар

Последно уредено:
Овој те малтретира и ти се заканува веќе 5-6 години, те напаѓал физички а ти влегол и дома со секира. Сето тоа си го пријавувал, што значи дека на полицијата и е познат случајот.

Веројатноста пак да ти дојде дома е многу голема. Затоа, секирче на дофат.

Ќе го чекаш, или ќе го испровоцираш да дојде. Штом ќе се појави, мавај во глава, и не прекинувај да маваш додека не го решиш засекогаш. После ќе речеш дека те нападнал, дека ти се видело дека има нож, дека страшно си се уплашил, дека не се ни сеќаваш дека си го удрил повеќе пати, итн..
Оваа варијанта, може да оди и со пиштол, наместо со секира.

Може истово да го направиш и некаде каде што нема да има сведоци, нити ќе знае некој кој го решил, нити па ќе се замара некој со тоа.

Друга опција е, планот на лет3, да му искршиш нозе, раце, да го оставиш инвалид. Или, да платиш некој да го направи тоа. Трета опција е бетон во дрогата.

Се друго е продолжување на малтретирањето. Нема институција што може да ти помогне. Ако земеш да го тепаш, ќе треба да отвориш четири очи, пошто тогаш ќе престане да ти се заканува, и ќе гледа да те начека да ти збрца нож, секира. Може да реши и на некој твој близок да му се одмазди, така да тоа, не е баш добра опција.

Последно уредено:
Истрпи го и брани се како знаеш и умееш ако те нападне повторно, ке заврши во некој ендек наскоро... П.С. Барај и јавувај се и по други телевизии.

Советувај се со адвокат за ситуацијава и имај си при рака некое ладно оружје пошто тој со такво те напаѓа. Ако тој иде со секира ти земи нешто што има поголем досег, пример, некоја палка или цевка...

Интересно ми е тоа што твоите не застанале на твоја страна кога дошол вујко ти. Ја би рекол ако те нападне убиј го ама со твоиве дома не сум толку сигурен. Може да не застанат на твоја страна....

Советувај се со адвокат за ситуацијава и имај си при рака некое ладно оружје пошто тој со такво те напаѓа. Ако тој иде со секира ти земи нешто што има поголем досег, пример, некоја палка или цевка...

Интересно ми е тоа што твоите не застанале на твоја страна кога дошол вујко ти. Ја би рекол ако те нападне убиј го ама со твоиве дома не сум толку сигурен. Може да не застанат на твоја страна....
Недај боже да го убие он крив ке испадне... Законоте дека не смееш да го убиеш крадецот во твојот дом али веројатно и дека воопшто не смееш да убиеш дури ни да си нападнат. Гледај на дедо Љубе што му направија. Убаво си кажа дечкото ова не е ни држава ни закон.

Недај боже да го убие он крив ке испадне... Законоте дека не смееш да го убиеш крадецот во твојот дом али веројатно и дека воопшто не смееш да убиеш дури ни да си нападнат. Гледај на дедо Љубе што му направија. Убаво си кажа дечкото ова не е ни држава ни закон.
Ако се дрогирашот се обиде да го убие може да го убие во самоодбрана. Дедо Љубе беше друга приказна. Деде Љубе беше врзан и тепан, после се ослободил и ги убил. Е сега, не ги ранил на пример, не ги избркал надвор под закана дека ќе ги убие... Не дека го обвинувам, искрено можам да го разберам, ама само зборам како стојат работите од законска перспектива.

Ако некој те нападне со намера да те убие или со смртоносно оружје, комотно можеш да се браниш.

Човече под стрес живееш. Најди начин да се ослободиш. Биди и ти суров како што е тој.

Со ќотек, ставање инвалид ништо не решаваш, туку можеш и да добиеш судска разрешница, барем од случаите што ги гледаме на ТВ, ретко кој е ослободен т.е само си ги продолжуваш маките и да одиш и затвор некоја година
Најсуптилен начин на решавање е со бетон во дрогата или некој друг подмолен начин на што џандарите ќе реагираат со абе тој е наркоман, ваков е таков е и нема да се направи посериозна истрага т.е нема да реагираат како што и не реагираат кога тебе ти се заканува скоро секоја втора недела.
Да беше комунизам, друго ќе зборувавме

Другар, не сум тип што се тепа, затоа пријавувам, ама немаше некаков ефект, пошто е на слобода, а опомените немаат никаков ефект затоа што тој е веќе без мозок. Ако и сега после ова не добие казна некоја, судска забрана или не знам што, тогаш не знам што е решение во случајов.

Он секако доби кривична пријава од полиција и ќе оди на суд, ама сакам и приватно да го тужам, баш како што кажа, со доказите од пријавите од полиција.

Затоа и до тука е дојдена работава...

Јас сум 26, он е 33.

Како што реков, не сум тип што се тепа и пробувам да го решам ова со институциите, ама институциите во државава изгледа чекаат да дојде до убиство па тогаш да реагираат, како во случајот во Кавадарци, каде маж си ја уби жената, сестрата нејзина и родителите нивни. А претходно имало закани. Ете тоа чекаат институциите во државава.

Размислувам и за ова со обезбедување...

Исто и за самоодбрана размислувам, пошто животот ми е во опасност од него, па морам веќе да се бранам со сите средства, бидејќи институциите не ме одбранија многу досега, се е како што реков, само на опомени, ама тоа не е решение.

Овој наркоман не знам како не умре досега, колку е тепан од полиции, од други луѓе, колку е дрогиран и пак е жив.

Неможеш ли да најдеш некој чакнат човек,поголем,дај му 50 евра,има да го прерипа од ќотек..Ем ти не се валкаш со крв,ем претепен,ем мирен ќе бидеш.

А свесен ли е човекот за тоа што го прави? Цел форум смрт му посакува. Почнувам да го жалам. Дали со чиста совест те напаѓа? Дали сака да убие? Или само те заплашува?

Ne e kazneno delo ona delo sto e storeno vo nuzna odbrana. Nuzna e onaa odbrana stobe neophodno potrebna storitelot od sebe ili drug da odbie istovremen protivpraven napad.

Odbranata treba da bide istovremena i srazmerna, t
e proporcionalna na napadot.

Maftanje so sekira po tebe i bliskite... sfe pokriva.

Nikad ne si se zaprasal kakvo e cuvstvoto da mu otvoris cerep na nekoj bez posledici? Obicno mirnite i so ne se tepaat ko tebe najcesto doznavaat.

Znaeme deka ne e kako na filmovite ama godini maltretiranjense unprasanje. Do 40,ziveat inace vakvite, tvoj e rizikot dali ke docekas. :)

Ме интересира како во странство ги решаваат ваквите случаеви. Психичко МАЛТРЕТИРАЊЕ е ова од негова страна бе, морало до сега институциите некако да го решат. Уствари кои институции, нема институции во државата. Посебно ако вујко ти е член на владеачката партија, никој нема да го чепне братучед ти (од институциите). И вујко ти мора да сфати каква е работата и он како родител на наркоманот да реагира некако, па овој да го лишат од слобода.

Друго не знам шо да ти кажам, ако си финансиски моќен, дај им некоја пара на некои набилдани типови со избричена глава, да го начекаат некаде, да го стават во гепек, да го повозат малку и да му сменат личен опис.

И ти како што се претставуваш, мирен тип, кој и покрај ова малтретирање ниеднаш не си посегнал на насилен начин да "го решиш" проблемот, можам само да замислам шо може да се случи за некој месец: да експлодираш пошо веќе со години собираш се во тебе, да му ја земеш секирата и во афектна состојба да му го отвориш черепот и да удираш по неговиот труп додека рацете не те заболат. После тебе ќе те направат психопат и ќе те пратат на лечење.

Овој не го најдоа..Не ми е јасно,како се осудени за убиство,а телото го нема?Што ако излезе од некаде по 2-3 години,а овие го одлежале,значи ако го убијат ако го видат.не треба да лежат..И како може и двајцата да се обвинети и осудени за убиство,кога само еден може да го убие,само еден може да му зададе последен удар.Мада се знае дека е одамна отепан овој Ангел,многу проблеми правел,наркоман наводно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom