Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Задното тркало на точакот малку ми шантра, бега лево десно. Дали може тоа сам да го корегирам дома или морам на точкар?

Дечки малку ќе звучам како Јеховин Сведок со официјалностиве, ама сакам да ве поканам тие што не сте поканети и само краток update за манифестацијата КРУШЕВО НИЗ КОРИЈА
Прегледај го приврзокот 127999

САМАТА ПАРТИЦИПАЦИЈАТА НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА Е 0 ДЕНАРИ
Да не има некаков организиран превоз од Скопје?

Задното тркало на точакот малку ми шантра, бега лево десно. Дали може тоа сам да го корегирам дома или морам на точкар?
Ако знаеш што правиш, да, ако не, носи го на центрирање, не се зезај, може повеќе да го искривиш и уништиш.

Ако знаеш што правиш, да, ако не, носи го на центрирање, не се зезај, може повеќе да го искривиш и уништиш.
Па не знам баш. Најубаво да го однесам на мајстор.(y) Што пари отприлика кошта центрирање ?

Да не има некаков организиран превоз од Скопје?
Нема да има...Слободно пиши на групата на фејсбук за некој учесник ако има слободно место или две за да поделите трошоци.

Дечки малку ќе звучам како Јеховин Сведок со официјалностиве, ама сакам да ве поканам тие што не сте поканети и само краток update за манифестацијата КРУШЕВО НИЗ КОРИЈА.

• Обезбедена е кампинг зона со чисти тоалети, место за скара, струја и техничка вода.
  • Во обид е да се обезбеди жива свирка за вечерта покрај DJ-от.
  • Параглајдинг летовите се дефинитивно потврдени со голем попуст и само 1000 ден. од лет.
  • Ноќната трка и фит кампот се потврдени, но треба да се додефинира рутата на истата.
  • П.Д Јане Сандански ќе биде пријател на манифестацијата и го потврди одржувањето на планинарска прошетка во околината на Крушево и градот.
  • Ручек и освежување се обезбедени бесплатно за 150 партиципанти и ќе се делат на почетокот од турата каде што предност ќе имаат пријавените на линкот овде.
  • Велосипедската патека е надоградена и со внесувањето на Мусица и Кипрово изгледа феноменално.
  • Испечатени се сувенир маички по рекламна цена од 200 ден. за сите оние кои сакаат да си понесат и нешто друго од манифестацијата, освен спомени за добро дружење и истите можат да се порачаат на линкот за регистрација.

Прегледај го приврзокот 127999

САМАТА ПАРТИЦИПАЦИЈАТА НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА Е 0 ДЕНАРИ

Mtb ili road e patekava?

Mtb ili road e patekava?
MTB патека, за големата рута...Има некој дел што поминува по асфалт, но грото е офрод.
Инаку и друмски велосипедисти се добредојдени со тоа што можат да си го извозат македонскиот "Стелвио" од Мечкин Камен до Демир Хисар и назад преку Света, Обршани, Кривогаштани да се вратат на Мечкин Камен.
За жал нема доволно логистика за да се покрие со водич оваа рута и треба да се вози во сопствена режија.
Секако бесплатен ручек и освежување ќе биде обезбедено и за нив на крајот на манифестацијата како и за сите учесници.
Мапа покасно...

Последно уредено:
Ако некој треба да зима нови надворешни гуми за роуд бајк, на chainreaction има добра зделка.
Michelin Lithion 2 Tyres Grey 25c + FREE Tubes две надворешни и две внатрешни за 34 евра, 41 евро со поштарина и
Michelin Pro 3 Race Tyres Black Grey + FREE Tubes две надворешни и две внатрешни за 40 евра 47 со поштарина.

Јас си нарачав пар Lithion 2 25мм, затоа што веќе имам такви и за мене се многу добри, душата им ја извадив. Гледано како кај нас Lithion 2 се 2100 денара една, пар надворешни и пар внатрешни за 2500 денара е џабе. Плус последниот пат кога барав скоро никаде немаше 25ки кај нас.

Ако некој треба да зима нови надворешни гуми за роуд бајк, на chainreaction има добра зделка.
Michelin Lithion 2 Tyres Grey 25c + FREE Tubes две надворешни и две внатрешни за 34 евра, 41 евро со поштарина и
Michelin Pro 3 Race Tyres Black Grey + FREE Tubes две надворешни и две внатрешни за 40 евра 47 со поштарина.

Јас си нарачав пар Lithion 2 25мм, затоа што веќе имам такви и за мене се многу добри, душата им ја извадив. Гледано како кај нас Lithion 2 се 2100 денара една, пар надворешни и пар внатрешни за 2500 денара е џабе. Плус последниот пат кога барав скоро никаде немаше 25ки кај нас.

Нa oвие 34 и 40е дoдaдиму 18% ддв.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Пак е поефтино и со 18% ддв, ама бидејќи е под 45 евра, на граница треба без ништо да поминат.
Се штo е нaд 22е пoдлежи нa дaнoк. Се штo е нaд 45е пoдлежи и нa цaринa. Oд CRC не oзнaчувaaт кaкo пoдaрoк, пa зaтoa при секoјa пoрaчкa имaјгo oвa нa ум.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Јас пред месец и пол порачав седиште од CRC, уште доаѓа... :)

Ги контакитрав, испратија втора пратка пред 9 работни дена(денес). Можи ќе стигни ова, ќе видиме.

Значи ништо неможи да помини со лесно кај нас да му ...

Јас пред месец и пол порачав седиште од CRC, уште доаѓа... :)

Ги контакитрав, испратија втора пратка пред 9 работни дена(денес). Можи ќе стигни ова, ќе видиме.

Значи ништо неможи да помини со лесно кај нас да му ...
Јас па обратно, се што сум порачал од CR, ми стигнало за 5-6 работни дена т.е. недела + дена. Ти изгледа баксуз си. :ROFLMAO:

Воглавно доста работи поминувет и без ддв и без царина, то зависит све од цариникот и колку пратки им се натрупани, то све горе е каша попара сторено. Али ко ќе ти заглавит некоја тогаш триста нервози со овије забеганиве.
Јас купив пред околу 2 недели од Чеинриекшн кај и да се ќе стигнет денојве, гарант се заглавени негде по нашиве пошти, пошо многу се ажурни и едните и другите од царина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom