- Член од
- 14 февруари 2013
- Мислења
- 1.818
- Поени од реакции
- 2.395
Продавам комплет за математика(таблица, книга и збирка), книга економија, сметководство(збирка+таблица) Сите книги се оригинали, освен книгата по сметководство.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зависи од бројот на кредити, ако имаш 4 предмети по 8 кредити си плаќаш 6560.- дали на уплатницата треба да уплатам 6560 ден. или како? пошо минатата година многу имавме уплатено по 6150 по тогашна курсна листа, и после си доплаќавме следниот семестар...
- англиски 1 во кој семестар може да се зема?
Секогаш се плаќа 6560 со 4 предмети државна квота- дали на уплатницата треба да уплатам 6560 ден. или како? пошо минатата година многу имавме уплатено по 6150 по тогашна курсна листа, и после си доплаќавме следниот семестар...
- англиски 1 во кој семестар може да се зема?
Од 5ти семестар АнглискиФала ви колешки, а англиски кој семестар се зема? знам дека е од листата на уким и носи 5 кредити
Ако планираш да одиш на предавања тогаш статистичка контрола на квалитет дефинитивно, скоро се се учи на предавањата и се полага на комп. така да за дома немаш скоро ништо за учење, а етика и тоа мора да идеш на предавања зашто дава поени а и потпис може да не ти даде ако те нема на ниеден список а матријалот е без врска скоро се е дефиниции и набројуванки. Тоа што го научиш го забораваш за еден ден а по статистичка контрола тоа што го научиш ти останува.[DOUBLEPOST=1441588996][/DOUBLEPOST]Дечки некој да ми каже каков е начинот на оценување ( преку колоквиум) по предметот финансиски менаџмент. Колку бода има вкупно од двата колоквиума, колку од редовност, колку од семинарска ( дали семинарската се презентира на предавање и дали се работи во групи) и дали некој се сеќава на бодовната скала?- Деловна етика
- Статистичка контрола на квалитет
Кој од овие два изборни ??? Искуства ?
Финансиски менаџмент на колоквиум максимум поени се 35, така да од двата најмногу можеш да имаш 70 од 100. Другите се дополнуваат со проект кој носи максимум 12 поени, домашни и редовност. Јас искрено ти препорачувам да одиш на испит со овој предмет, мене така ми препорачаа, така и направив и навистина полесно поминав од тие на колоквиум. Читам пишуваат на испит дека е потешко, искрено нема врска, баш другарка што полагаше колоквиуми ми ги кажа задачите што ги дал, баш потешки беа кај нив. Интересен предмет е, убаво е да слушаш предавања кај Сашо Арсов, ама многу полесно ќе поминеш на испит.Ако планираш да одиш на предавања тогаш статистичка контрола на квалитет дефинитивно, скоро се се учи на предавањата и се полага на комп. така да за дома немаш скоро ништо за учење, а етика и тоа мора да идеш на предавања зашто дава поени а и потпис може да не ти даде ако те нема на ниеден список а матријалот е без врска скоро се е дефиниции и набројуванки. Тоа што го научиш го забораваш за еден ден а по статистичка контрола тоа што го научиш ти останува.[DOUBLEPOST=1441588996][/DOUBLEPOST]Дечки некој да ми каже каков е начинот на оценување ( преку колоквиум) по предметот финансиски менаџмент. Колку бода има вкупно од двата колоквиума, колку од редовност, колку од семинарска ( дали семинарската се презентира на предавање и дали се работи во групи) и дали некој се сеќава на бодовната скала?
Проектот дали се презентира или не? И дали се прави го група? Инаку фала на одговорот и советот, поззФинансиски менаџмент на колоквиум максимум поени се 35, така да од двата најмногу можеш да имаш 70 од 100. Другите се дополнуваат со проект кој носи максимум 12 поени, домашни и редовност. Јас искрено ти препорачувам да одиш на испит со овој предмет, мене така ми препорачаа, така и направив и навистина полесно поминав од тие на колоквиум. Читам пишуваат на испит дека е потешко, искрено нема врска, баш другарка што полагаше колоквиуми ми ги кажа задачите што ги дал, баш потешки беа кај нив. Интересен предмет е, убаво е да слушаш предавања кај Сашо Арсов, ама многу полесно ќе поминеш на испит.
Да се презентира и во група се правиПроектот дали се презентира или не? И дали се прави го група? Инаку фала на одговорот и советот, позз![]()