Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Продавам комплет за математика(таблица, книга и збирка), книга економија, сметководство(збирка+таблица) Сите книги се оригинали, освен книгата по сметководство.

- дали на уплатницата треба да уплатам 6560 ден. или како? пошо минатата година многу имавме уплатено по 6150 по тогашна курсна листа, и после си доплаќавме следниот семестар...
- англиски 1 во кој семестар може да се зема?

- дали на уплатницата треба да уплатам 6560 ден. или како? пошо минатата година многу имавме уплатено по 6150 по тогашна курсна листа, и после си доплаќавме следниот семестар...
Зависи од бројот на кредити, ако имаш 4 предмети по 8 кредити си плаќаш 6560.
Уствари види си горе на iknow ти ја пишува сумата кога ќе ги пријавиш предметите за новиот семестар, не знам шо сте праеле со курсна листа таму :D

Секогаш се плаќа 6560 со 4 предмети државна квота

Фала ви колешки, а англиски кој семестар се зема :rolleyes:? знам дека е од листата на уким и носи 5 кредити

Каков предмет е производен менаџмент кај Кирил Постолов? Колкава е книгата, дали се учи на ист принцип како економика, за колку време може да се спреми еден колоквиум? :)

- Деловна етика
- Статистичка контрола на квалитет

Кој од овие два изборни ??? Искуства ?

- Деловна етика
- Статистичка контрола на квалитет

Кој од овие два изборни ??? Искуства ?
Ако планираш да одиш на предавања тогаш статистичка контрола на квалитет дефинитивно, скоро се се учи на предавањата и се полага на комп. така да за дома немаш скоро ништо за учење, а етика и тоа мора да идеш на предавања зашто дава поени а и потпис може да не ти даде ако те нема на ниеден список а матријалот е без врска скоро се е дефиниции и набројуванки. Тоа што го научиш го забораваш за еден ден а по статистичка контрола тоа што го научиш ти останува.[DOUBLEPOST=1441588996][/DOUBLEPOST]Дечки некој да ми каже каков е начинот на оценување ( преку колоквиум) по предметот финансиски менаџмент. Колку бода има вкупно од двата колоквиума, колку од редовност, колку од семинарска ( дали семинарската се презентира на предавање и дали се работи во групи) и дали некој се сеќава на бодовната скала?

Последно уредено:
Ако планираш да одиш на предавања тогаш статистичка контрола на квалитет дефинитивно, скоро се се учи на предавањата и се полага на комп. така да за дома немаш скоро ништо за учење, а етика и тоа мора да идеш на предавања зашто дава поени а и потпис може да не ти даде ако те нема на ниеден список а матријалот е без врска скоро се е дефиниции и набројуванки. Тоа што го научиш го забораваш за еден ден а по статистичка контрола тоа што го научиш ти останува.[DOUBLEPOST=1441588996][/DOUBLEPOST]Дечки некој да ми каже каков е начинот на оценување ( преку колоквиум) по предметот финансиски менаџмент. Колку бода има вкупно од двата колоквиума, колку од редовност, колку од семинарска ( дали семинарската се презентира на предавање и дали се работи во групи) и дали некој се сеќава на бодовната скала?
Финансиски менаџмент на колоквиум максимум поени се 35, така да од двата најмногу можеш да имаш 70 од 100. Другите се дополнуваат со проект кој носи максимум 12 поени, домашни и редовност. Јас искрено ти препорачувам да одиш на испит со овој предмет, мене така ми препорачаа, така и направив и навистина полесно поминав од тие на колоквиум. Читам пишуваат на испит дека е потешко, искрено нема врска, баш другарка што полагаше колоквиуми ми ги кажа задачите што ги дал, баш потешки беа кај нив. Интересен предмет е, убаво е да слушаш предавања кај Сашо Арсов, ама многу полесно ќе поминеш на испит.

Финансиски менаџмент на колоквиум максимум поени се 35, така да од двата најмногу можеш да имаш 70 од 100. Другите се дополнуваат со проект кој носи максимум 12 поени, домашни и редовност. Јас искрено ти препорачувам да одиш на испит со овој предмет, мене така ми препорачаа, така и направив и навистина полесно поминав од тие на колоквиум. Читам пишуваат на испит дека е потешко, искрено нема врска, баш другарка што полагаше колоквиуми ми ги кажа задачите што ги дал, баш потешки беа кај нив. Интересен предмет е, убаво е да слушаш предавања кај Сашо Арсов, ама многу полесно ќе поминеш на испит.
Проектот дали се презентира или не? И дали се прави го група? Инаку фала на одговорот и советот, позз ;)

ПРОДАВАМ:

Оригинал:
Математика -таблица
Социологија
Основи на менаџмент -8мо издание
Менаџмент на човечки ресурси
Основи на економија

Копирани, со забележани прашања од колоквиум:
МИС
Производен менаџмент
Меѓународен менаџмент
Стратегиски менаџмент

Ако има заинтересиран, нека ми пише порака :)

Продавам:
-Математика збирка и таблици (оригинали) и учебник (копија)
-Сметководство учебник (копија)

Финансиски менаџмент е еден од покорисните предмети на економски. Многу колеги си го оставија за испит, се вади повисока оцена да, не те малтретира професорот со домашни, тестови, квизови како ние на колоквиум шо се одлучивме, ама од друга страна жално е на овај предмет да не одиш на предавање.
Во секој случај топло препорачувам на овој предмет да се оди на предавња, навистина вреди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom