Мигрантите низ Македонија

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.532
Поени од реакции
9.203
Подобро кажи им ти рецепт како да добијат држава без капка крв пролеана.
Јас би им кажал, но не знам. Но знам дека Албанците се експерти по тоа прашање и можат да им дадат многу корисни совети каде грешат што сиве овие векови не добиле држава, иако се посебен народ, и што треба да направат за да ја добијат. Кај кого треба да се обратат, со кои свои особини да се истакнат, со какви занаети да се занимаваат и сл., за да го смилостиват Големиот Брат па и ним да им направи држава на просторот на кој живеат повеќе од еден милениум.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.502
Поени од реакции
18.222
Овој Орбан е луд. Каква дупешка им удрил на мигрантиве. :pos:
Ги излажале дека ќе одат со возовите за МинШен и на крајот во камп за бегалци во непосредна близина на Унгарија.
Сега и законот кога ќе го воведат за затворска казна тешко дека ќе ја преминуваат така границата.

Инаку најновото е тоа дека Орбан ѝ го залепи на Меркел: „Проблемот не е европски, туку е германски“. И во право е. Германија бара квоти за распределување на мигрантиве, 90 % од Европа е против. Сега треба да си ги трпат 800 000 мигранти и сега плачат. Кој им е виновен? Самите они. Нека не плачат сега, требаше прво да седнат со другите држави да разговараат, не се превземаат работите од своја рака.
Виктор Орбан е брутално искрен политичар, кој интересите на својот народ ги става на прво место, пред се. И е еден од ретките кои го прават тоа, а сигурен сум дека не се повеќе од дузина. Во моментов, ми текнува само на чешкиот претседател и на еден носител на функција од Словачка, кои зборат реално и трезвено.

Затоа и им пречат на европските бирократи, зашто не се поклопуваат во нивната агенда. Од таму следат и епитетите - националисти, фашисти, бла бла. Не се бунеа така кога етнички беше исчистено Косово, не најдоа тогаш фашизам, национализам, шовинизам. Тоа е таа дволична Европа, Бабилонската Курва.

Јас им посакувам милиони мигранти на дволичните Европјани. Немам никакви проблеми со тоа Париз да стане европскиот Бејрут. Не разбирам зошто нам би ни пречело тоа, после сите приредби од нивна страна веќе 25 години.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
Во право си за поголем дел. Либија од друга страна...
Либија на Гадафи беше дувло на тероризмот спонзориран најчесто од Тито во 70тите години. Всушност таму е и зачнат модерниот тероризам. Буквално сите познати терористички организации во светот, исламистички и марксистички имале камп во Либија. ПЛО, Муслимански Браќа, Хамас, Абу Сајаф, Ира, Црвени бригади, Црниот Септември и така натака, не ми текиња на сите. Ама факт е дека во тоа време во Либија постојат 280 кампови за обука за диверзантско-терористички акции, со главни инструктори претежно од Југославија. Karma is a bitch.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Нека се договорат сите држави во светот,муслиманиве(не сите,само еден дел од нив) сакаат калифат,да живеат сами без никој друг во нивно присуство.Нека им се отстапи Гренланд,сите таму нека се соберат на куп и нека го чекаат Пророкот.Радо би ги зеле Ескимите како мигранти кои се мирољубиви како народ,отколку овие кои се следбеници на "мирољубивата" религија.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
Виктор Орбан е брутално искрен политичар, кој интересите на својот народ ги става на прво место, пред се. И е еден од ретките кои го прават тоа, а сигурен сум дека не се повеќе од дузина. Во моментов, ми текнува само на чешкиот претседател и на еден носител на функција од Словачка, кои зборат реално и трезвено.

Затоа и им пречат на европските бирократи, зашто не се поклопуваат во нивната агенда. Од таму следат и епитетите - националисти, фашисти, бла бла. Не се бунеа така кога етнички беше исчистено Косово, не најдоа тогаш фашизам, национализам, шовинизам. Тоа е таа дволична Европа, Бабилонската Курва.

Јас им посакувам милиони мигранти на дволичните Европјани. Немам никакви проблеми со тоа Париз да стане европскиот Бејрут. Не разбирам зошто нам би ни пречело тоа, после сите приредби од нивна страна веќе 25 години.
Во картата на Калифатот не е Париз, ама Балканот е. Генерално тоа е проблемот, а не друго.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Во картата на Калифатот не е Париз, ама Балканот е. Генерално тоа е проблемот, а не друго.
Генерално земено, дали може ИСИС да го окупира Балканот, всушност дали можат самостојно да држат територија било каде, од било кој аспект гледано...

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
Генерално земено, дали може ИСИС да го окупира Балканот, всушност дали можат самостојно да држат територија било каде, од било кој аспект гледано...
Генерално земено ИД држи под контрола територија поголема од СФРЈ, која се простира во Ирак, Сирија, Египет (Синај), Либија и Нигерија. Тоа се 5 држави со сопствени армии и згора на тоа локални и светски коалиции им помагаат на разни начини.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Унгариja и Бугариja са влезли во контакт со израелски фирми за проучуване на елементи за огради от висина 5-6 метри, со кои Израел загради гранизата си со Египет.
http://offnews.bg/news/Обштество_4/Б'лгарија-преговарја-с-Израел-за-ограда-като-тази-по-границата-с-Египет_554558.html

http://www.reuters.com/article/2015/09/03/us-europe-migrants-israel-fences-idUSKCN0R31GE20150903[DOUBLEPOST=1441312808][/DOUBLEPOST]
Тежко вакво нешто. Те дори нема откаде да получат логистичка подкрепа.

Последно уредено:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
Не ти го дава дека имаш параметар t во линкот. Еве го
[DOUBLEPOST=1441313150][/DOUBLEPOST]
У
Тежко вакво нешто. Те дори нема откаде да получат логистичка подкрепа.
Косово...Босна....Албанија...Западна Македонија....Чемерија

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.502
Поени од реакции
18.222
Мене таков проект ми изгледа невозможен, нереален и неостварлив. Од повеќе причини. Меѓу главните, таа дека на Европа најмалку би и одговарало терористичко дувло во предворјето, кое до бесконечност ќе генерира тероризам и нестабилност. ИД најмногу може да извршува поединечно терористички акти на европско тло и нешто посериозни нарушувања на безбедноста на балканските држави, слично како во Куманово. Никакви територии, никакви калифати.

Второ, мој впечаток е дека деновите на ИД се броени, иако можно е да грешам во врска со тоа. Мислам дека се спрема општа кланица на Блискиот Исток.

Трето и не помалку важно прашање - чив интерес би бил формирање на Калифат на Балканот и кој воопшто би имал капацитет да го спроведе тоа во пракса? За вторава работа го имам одговорот, но никако не ми се поклопува во контекст на првото прашање.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Дори да пробат,сакаш да ни кажеш,дека нема да има мигновена реакциja от државите ?
Откаде логистика? За 1 недели ке заминат.
Балканот колкото и да е во тежка состоjба, не е арапскиот свет. Овде нема и токолкова многу индоктринирани луге. Без да преселуват луге, максимо 500 джихадисти да соберат.Тоа да задржат териториja на Балканот - абсурд.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.502
Поени од реакции
18.222
Не се работи само за делумна поддршка од локалното население. Треба логистика, вооружување, силна индоктринација, спремање терен со години.

Условите во кои настана ИД се сосема различни од условите овде. Не заборавај дека Ирак е нестабилна држава веќе 12-13 години, по падот на Садам Хусеин. Впрочем и костурот на ИД ја чинат поранешните арапски националисти, Баатистите. Нека не те чуди тоа што национализмот и исламизмот наводно не одат заедно, погледни ги на пример Албанците. Многу извори го посочуваат ова.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Стварно Гренланд, тоа е добар предлог.
Па се разбира,едно време пред британската инвазија на Палестина,пред создавањето на Израел,Германците и Французите сакале сите Евреи од светот да ги соберат и да ги населат во Мадагаскар.

Kajgana Shop

На врв Bottom