Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки ве молам за еден мал совет. Планирам да го купам овај хард диск, али подзастанав малце на ова IntelliPower RTM. Според Google тоа е околу 5000 RPM, а исто така не најдов WD Blue со IntelliPower, сите се со 7200 RPM освем зелените што штедат. Дали е грешка до нивниов сајт или во мене е грешката?
Тoј е WD10EZEX, еден oд пoпoпулaрните дискoви изминaтиве гoдини. Брз е, немa пoтребa дa му се мислиш зa тoa. Мaлку е пoевтин вo Анхoч нo гo немaaт нa зaлихa. Уште пoевтинa вaријaнтa ти е Toshiba DT01ACA100, мнoгу сличен диск, a е oкoлу 3.000 денaри. Имaм тaкoв oд 2TB a и WD10EZEX, зaдoвoлен сум oд двaтa, немaш уткa.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Последно уредено:
Тoј е WD10EZEX, еден oд пoпoлaрните дискoви изминaтиве гoдини. Брз е, немa пoтребa дa му се мислиш зa тoa. Мaлку е пoевтин вo Анхoч нo гo немaaт нa зaлихa. Уште пoевтинa вaријaнтa ти е Toshiba DT01ACA100, мнoгу сличен диск, a е oкoлу 3.000 денaри. Имaм тaкoв oд 2TB a и WD10EZEX, зaдoвoлен сум oд двaтa, немaш уткa.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Ти благодарам на брзата информација. Не забележав дека бил WD10EZEX, сега е видов информацијата. Ме стави во дилема со WD10EZRZ али сега е океј. Видов во анхоч, ги контактирав и не знаеле дали за брзо време ќе го добијат па 200-300 денари сега не се проблем чим си решил 50 евра да ги даваш за HDD :D

P.S читав ривјуа дека овај Blue диск дури и бил подобар од Black, а и потивок за нијанса.

Графичката Nvidia GeForce 9500 GT 1GB DDR2 HDMI нешто ми загрева многу.Кога и да играм некоја игра само од еднаш ќе се закочи и фпс дропс имам од 30 на 1-2. не само што се закочува играта туку и микрофонот и маусот. Онака температурата без ништо да имам во позадина уклучено е 70 степени, а во игра околу 90. Знам дека не е од прашина пошто и кога го исчистив опет исти температури беа.

Графичката Nvidia GeForce 9500 GT 1GB DDR2 HDMI нешто ми загрева многу.Кога и да играм некоја игра само од еднаш ќе се закочи и фпс дропс имам од 30 на 1-2. не само што се закочува играта туку и микрофонот и маусот. Онака температурата без ништо да имам во позадина уклучено е 70 степени, а во игра околу 90. Знам дека не е од прашина пошто и кога го исчистив опет исти температури беа.
Proveri si go coolerot na grafickata dali raboti i bi bilo drobro da stavis stranicen cooler vo kukusteto

Треба паста да се смени, нормално е да грее ако играш некој понови игри од 2012 па позахтевни се и повеќе ке ја грејат толку и е душата

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Треба паста да се смени, нормално е да грее ако играш некој понови игри од 2012 па позахтевни се и повеќе ке ја грејат толку и е душата

Edino sto igram e Minecraft,League of Legends i Call of Duty Modern warfare 1. Od ponovite ne igram nisto. A i ovie sto se se compitabilni. Nesto citav na internet za cool&quiet deka pravelo problem. A termalna samo za proccesorit e taka?

Sent from my QUART_QT450 using Tapatalk

Edino sto igram e Minecraft,League of Legends i Call of Duty Modern warfare 1. Od ponovite ne igram nisto. A i ovie sto se se compitabilni. Nesto citav na internet za cool&quiet deka pravelo problem. A termalna samo za proccesorit e taka?

Sent from my QUART_QT450 using Tapatalk
За процесорот на графичката

Ти благодарам на брзата информација. Не забележав дека бил WD10EZEX, сега е видов информацијата. Ме стави во дилема со WD10EZRZ али сега е океј. Видов во анхоч, ги контактирав и не знаеле дали за брзо време ќе го добијат па 200-300 денари сега не се проблем чим си решил 50 евра да ги даваш за HDD :D

P.S читав ривјуа дека овај Blue диск дури и бил подобар од Black, а и потивок за нијанса.

Ако не го најдеш EZEX-от земи го тој Тошибата што ти го предложија, има исти перформанси а и тивок е, а и поефтин.

Инаку ако имаш SSD во компјутерот и ако дискот ти е само за сториџ, тогаш бирај некој од "зелените" (EZRX, EZRZ), тие се најтивки скоро нечујни.
Ако ти е единствен драјв и за оперативниот систем, тогаш EZEX или DT01ACA100 ти е најдобар избор.

Ако не го најдеш EZEX-от земи го тој Тошибата што ти го предложија, има исти перформанси а и тивок е, а и поефтин.

Инаку ако имаш SSD во компјутерот и ако дискот ти е само за сториџ, тогаш бирај некој од "зелените" (EZRX, EZRZ), тие се најтивки скоро нечујни.
Ако ти е единствен драјв и за оперативниот систем, тогаш EZEX или DT01ACA100 ти е најдобар избор.

Го зедов EZEX, SSD покасно ќе се земе, сега за сега како примарен ќе го користам а како што гледам е доста брз, ќе врши добра работа.

Имам еден проблем на лаптопот од страна каде што е за усб, мрежа кога ќе ги допрам фаќа мала струја е сега до што би можело да биде и како да го средам тоа?

Со новиов HDD заприметив само бавен BOOT на оперативниот систем. Дали има врска со тоа што стариот е наместен да ботира како втор хард диск? Дали да го исклучам во BIOS или нешто друго е фрката?

Купив i3 4170 пред некоја недела, но со stock coolerot загрева многу посебно кога има пуштено некоја позахтевна игра. Сакам да го сменам кулерот, се мислев за овој :
http://www.anhoch.com/product/36970/cooler-deepcool-ice-blade-100-all-intelamd . Кое е вашето мислење/ искуство со него, и дали имате да препорачате нешто со слична цена? Слотот на процесорот е LGA 1150.

Купив i3 4170 пред некоја недела, но со stock coolerot загрева многу посебно кога има пуштено некоја позахтевна игра. Сакам да го сменам кулерот, се мислев за овој :
http://www.anhoch.com/product/36970/cooler-deepcool-ice-blade-100-all-intelamd . Кое е вашето мислење/ искуство со него, и дали имате да препорачате нешто со слична цена? Слотот на процесорот е LGA 1150.
Што толку загрева ? Дај слики да видам колку одат температурите.

За i3 или било кој друг i5,i7 заклучени не треба друг кулер

Сакам да прашам, компјутерот се исклучи наеднаш и нешто замириша, нес е уклучува веќе дали е напојувањето изгорено или може иу нешто друго да е ? и да како може да се провери ((ако може) во домашнои услови

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom