Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
22 август 2013
Мислења
150
Поени од реакции
48
Дечки ве молам за еден мал совет. Планирам да го купам овај хард диск, али подзастанав малце на ова IntelliPower RTM. Според Google тоа е околу 5000 RPM, а исто така не најдов WD Blue со IntelliPower, сите се со 7200 RPM освем зелените што штедат. Дали е грешка до нивниов сајт или во мене е грешката?
Тoј е WD10EZEX, еден oд пoпoпулaрните дискoви изминaтиве гoдини. Брз е, немa пoтребa дa му се мислиш зa тoa. Мaлку е пoевтин вo Анхoч нo гo немaaт нa зaлихa. Уште пoевтинa вaријaнтa ти е Toshiba DT01ACA100, мнoгу сличен диск, a е oкoлу 3.000 денaри. Имaм тaкoв oд 2TB a и WD10EZEX, зaдoвoлен сум oд двaтa, немaш уткa.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Последно уредено:
Член од
10 јануари 2015
Мислења
225
Поени од реакции
104
Тoј е WD10EZEX, еден oд пoпoлaрните дискoви изминaтиве гoдини. Брз е, немa пoтребa дa му се мислиш зa тoa. Мaлку е пoевтин вo Анхoч нo гo немaaт нa зaлихa. Уште пoевтинa вaријaнтa ти е Toshiba DT01ACA100, мнoгу сличен диск, a е oкoлу 3.000 денaри. Имaм тaкoв oд 2TB a и WD10EZEX, зaдoвoлен сум oд двaтa, немaш уткa.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Ти благодарам на брзата информација. Не забележав дека бил WD10EZEX, сега е видов информацијата. Ме стави во дилема со WD10EZRZ али сега е океј. Видов во анхоч, ги контактирав и не знаеле дали за брзо време ќе го добијат па 200-300 денари сега не се проблем чим си решил 50 евра да ги даваш за HDD :D

P.S читав ривјуа дека овај Blue диск дури и бил подобар од Black, а и потивок за нијанса.

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.394
Поени од реакции
2.795
Графичката Nvidia GeForce 9500 GT 1GB DDR2 HDMI нешто ми загрева многу.Кога и да играм некоја игра само од еднаш ќе се закочи и фпс дропс имам од 30 на 1-2. не само што се закочува играта туку и микрофонот и маусот. Онака температурата без ништо да имам во позадина уклучено е 70 степени, а во игра околу 90. Знам дека не е од прашина пошто и кога го исчистив опет исти температури беа.

Член од
25 јули 2015
Мислења
243
Поени од реакции
95
Графичката Nvidia GeForce 9500 GT 1GB DDR2 HDMI нешто ми загрева многу.Кога и да играм некоја игра само од еднаш ќе се закочи и фпс дропс имам од 30 на 1-2. не само што се закочува играта туку и микрофонот и маусот. Онака температурата без ништо да имам во позадина уклучено е 70 степени, а во игра околу 90. Знам дека не е од прашина пошто и кога го исчистив опет исти температури беа.
Proveri si go coolerot na grafickata dali raboti i bi bilo drobro da stavis stranicen cooler vo kukusteto

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Треба паста да се смени, нормално е да грее ако играш некој понови игри од 2012 па позахтевни се и повеќе ке ја грејат толку и е душата

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.394
Поени од реакции
2.795
Треба паста да се смени, нормално е да грее ако играш некој понови игри од 2012 па позахтевни се и повеќе ке ја грејат толку и е душата

Edino sto igram e Minecraft,League of Legends i Call of Duty Modern warfare 1. Od ponovite ne igram nisto. A i ovie sto se se compitabilni. Nesto citav na internet za cool&quiet deka pravelo problem. A termalna samo za proccesorit e taka?

Sent from my QUART_QT450 using Tapatalk

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Edino sto igram e Minecraft,League of Legends i Call of Duty Modern warfare 1. Od ponovite ne igram nisto. A i ovie sto se se compitabilni. Nesto citav na internet za cool&quiet deka pravelo problem. A termalna samo za proccesorit e taka?

Sent from my QUART_QT450 using Tapatalk
За процесорот на графичката

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Ти благодарам на брзата информација. Не забележав дека бил WD10EZEX, сега е видов информацијата. Ме стави во дилема со WD10EZRZ али сега е океј. Видов во анхоч, ги контактирав и не знаеле дали за брзо време ќе го добијат па 200-300 денари сега не се проблем чим си решил 50 евра да ги даваш за HDD :D

P.S читав ривјуа дека овај Blue диск дури и бил подобар од Black, а и потивок за нијанса.
Ако не го најдеш EZEX-от земи го тој Тошибата што ти го предложија, има исти перформанси а и тивок е, а и поефтин.

Инаку ако имаш SSD во компјутерот и ако дискот ти е само за сториџ, тогаш бирај некој од "зелените" (EZRX, EZRZ), тие се најтивки скоро нечујни.
Ако ти е единствен драјв и за оперативниот систем, тогаш EZEX или DT01ACA100 ти е најдобар избор.

Член од
10 јануари 2015
Мислења
225
Поени од реакции
104
Ако не го најдеш EZEX-от земи го тој Тошибата што ти го предложија, има исти перформанси а и тивок е, а и поефтин.

Инаку ако имаш SSD во компјутерот и ако дискот ти е само за сториџ, тогаш бирај некој од "зелените" (EZRX, EZRZ), тие се најтивки скоро нечујни.
Ако ти е единствен драјв и за оперативниот систем, тогаш EZEX или DT01ACA100 ти е најдобар избор.
Го зедов EZEX, SSD покасно ќе се земе, сега за сега како примарен ќе го користам а како што гледам е доста брз, ќе врши добра работа.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Имам еден проблем на лаптопот од страна каде што е за усб, мрежа кога ќе ги допрам фаќа мала струја е сега до што би можело да биде и како да го средам тоа?

Член од
10 јануари 2015
Мислења
225
Поени од реакции
104
Со новиов HDD заприметив само бавен BOOT на оперативниот систем. Дали има врска со тоа што стариот е наместен да ботира како втор хард диск? Дали да го исклучам во BIOS или нешто друго е фрката?

Член од
14 август 2015
Мислења
2
Поени од реакции
1
Купив i3 4170 пред некоја недела, но со stock coolerot загрева многу посебно кога има пуштено некоја позахтевна игра. Сакам да го сменам кулерот, се мислев за овој :
http://www.anhoch.com/product/36970/cooler-deepcool-ice-blade-100-all-intelamd . Кое е вашето мислење/ искуство со него, и дали имате да препорачате нешто со слична цена? Слотот на процесорот е LGA 1150.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Купив i3 4170 пред некоја недела, но со stock coolerot загрева многу посебно кога има пуштено некоја позахтевна игра. Сакам да го сменам кулерот, се мислев за овој :
http://www.anhoch.com/product/36970/cooler-deepcool-ice-blade-100-all-intelamd . Кое е вашето мислење/ искуство со него, и дали имате да препорачате нешто со слична цена? Слотот на процесорот е LGA 1150.
Што толку загрева ? Дај слики да видам колку одат температурите.

За i3 или било кој друг i5,i7 заклучени не треба друг кулер

Член од
12 јуни 2010
Мислења
200
Поени од реакции
61
Сакам да прашам, компјутерот се исклучи наеднаш и нешто замириша, нес е уклучува веќе дали е напојувањето изгорено или може иу нешто друго да е ? и да како може да се провери ((ако може) во домашнои услови

Kajgana Shop

На врв Bottom