KupiKniga.mk - online нарачка на книги

• Креатор на темата Креатор на темата goce76
  • Време на започнување Време на започнување
Аа, значи со картичката си ја плаќаш сумата (книгата + доставата) и после само ти ја носи. А каква достава треба да одберам за тука во Скопје, сигурно препорачана? И поштар од МК Пошти ја носи?

Не ја носи поштар на Македонски пoшти. Ја носат курири од Deliveryman и GLS. Moжеш да си одбереш препорачана мада сите се препорачани треба да се потпишеш пред да ја подигнеш. Инаку испораката со Македонски пошти е најевтина затоа што за испраќање на книги постои друг ценовник и чини некде 30-50 денари но мора од нештo да се живее :P

Чекајте, не ја носи поштар? :)

Чекајте, не ја носи поштар? :)

Изумира тоа :P Ретко денес нешто да ти носи поштар во Скопје или МКД освен ако не ти е порачано од нет надвор од државава. 95% користат курири за достава :)

• Ми се допаѓа
Reactions: 048
прескапа е нашата пошта

Прескапа за тие што не се информирани. За печатен материјал и книги има посебен ценовник. До Делчево за книги плаќам 8 (или 50 ако е препорачана) денари па видите дали е скапа или не е.

Не ја носи поштар на Македонски пoшти. Ја носат курири од Deliveryman и GLS. Moжеш да си одбереш препорачана мада сите се препорачани треба да се потпишеш пред да ја подигнеш. Инаку испораката со Македонски пошти е најевтина затоа што за испраќање на книги постои друг ценовник и чини некде 30-50 денари но мора од нештo да се живее :P

А брза пошта, таа каква е? Да не е DHL па да опнат дупло поскапа цена од книгата? :D

А брза пошта, таа каква е? Да не е DHL па да опнат дупло поскапа цена од книгата? :D

Конкретно страната која ја посочи испорачува исклучиво само преку курири. Македонска пошта и DHL ги користат само во меѓународен сообраќај. Ако нејкеш да плаќаш достава можеш пратката да си ја подигнеш и лично.

Конкретно страната која ја посочи испорачува исклучиво само преку курири. Македонска пошта и DHL ги користат само во меѓународен сообраќај. Ако нејкеш да плаќаш достава можеш пратката да си ја подигнеш и лично.

Ама што е разликата помеѓу препорачана и брза пошта, и дали е голема разликата во цени?

прескапа е нашата пошта
Не е прескапа, туку пренесигурна.

Инаку имам два-три пати нарачувано од странава книги. Ми стигаа за месец дена или дваесетина дена, не ми текнува. Во секој случај, тоа е за српски изданија. Ако нарачуваш македонски изданија, доста побргу иде, како и што кажаа некои.

Имаш и опција сам да си ја подигнеш книгата од кај нив, мене тоа повеќе ми одговараше.

па ги пишува цените за испорака на сајтот. регистрирај се, додади некоја книга во кошничка, и при checkout ќе ти напише колку е испораката.
gfg.png

Ама преку брза пошта иде побрзо?
тие со ферари ги носат :icon_mrgr:

незнам дали и колку побрзо. обично со било кое карго, брза пратка, ако се прати пред 17:00 во друг град стигнува следниот ден

Е како?
CWTuO5e.jpg

Смениле правила. Јас нарачав пред две години.

Добро чекам веќе 2 ипол недели за една книга медицинска на српски е....нормално е ова? Да не ја носат од Хаваите...има некој шо има порачувано сручна литература а да чека толку?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom