Мигрантите низ Македонија

Т

Триптико

Гостин
Оваквите, овие се тие кои имаат потреба од помош.
А за тоа зошто минат илјадници километри, затоа што баш овие земји се тие што би ги примиле и имаат капацитет финансиски да ги издржат.
НЕ! Дубаи нема капацитет? Саудиска Арабија, Катар, Турција...? Малку офф, ама морам. Што мислиш, зошто има толку голем број Кинези во САД? Не се насилни, не прават проблеми, си работат...и еден ден, ќе му текне на некој од Кина дека САД се злото во светот и ете ти милиони Кинези, вооружени до заби на нивна територија. Друго е да те нападне некој однадвор, друго е да ти биде дома и да те убие на спиење, нели? Овие, се многу побрзи од Кинези и веќе мислат дека ЕУ треба да биде муслиманска територија. Имаше едни книги во 80ти што ги читала мајка ми и во нив стоело: во Европа ќе завладее исламот... само кратко ќе трае тоа. Повторно ќе има крстоносни војни (не како оние порано), ама исламот ќе биде избришан од планетава. Дали ќе требаат 1, 2, 5 века...тоа не знам. Ама ќе се случи.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.778
Поени од реакции
12.112
До тебе и до таквите како тебе кои немаа капацитет да ми ги разберат постовите... Ќе се обидам на напишам најпросто што можам, за да бидам јасна и да се самоцитирам секогаш кога некоја амеба ќе ми го повтори истото по милионити пат.

Никој не го оспорува постоењето на нелуѓе меѓу нив, оние кои лесно можат да бидат закана за туѓи животи поради нивната ретардирана догма. Таквите луѓе и мене ми се пречка на патот кон мојата цел. Но ова не значи дека во толкава толпа на луѓе нема поединци на кои навистина им е потребна помош. Не ги бранам и не завземам страна, единствено што ми смета е генерализирањето и третманот кој им се изврши на сите, вклучувајќи ги и оние кои не го заслужија.

Јасно до тука? Престанете да го читате само оној дел кој ви одговара, во дискусија треба да разбереш што сака да ти каже соговорникот, не да реплицираш само ради реда. Ако не сте способни за дискусија, не учествувајте во неа. А тие што ѝ лепнавте секакви етикети на Лангелина, нека ви служи на чест! На некои од вас жената може мајка да ви биде. Освен тоа, добар дел од тие што ја цитиравте немавте појма што навистина сака да каже.
Се работи за голема толпа. Ако од 3000 луѓе 200 направат срање не знам колку можи ние да влегуваме таму да ги апсиме па да се расправаме со нив. А такви топли ќе има секој ден. Таман работа ако ги апсиме сите што прават нереди. А посебно да ги погодиш со шок бомба тие што прават нереди во толкава топла е невоможно. Останатите се колатерална штета за жал. Чим гледаат дека можат да наебат заради нецивилизираа стока нека се дистанцираат од нив колку што можат доколку е возможно некако. Исто како во школо да речиме касниш, во меѓувреме другарите направиле некое срање е сега никој не се кажува кој беше, а останатите или не сакаат да ги кажат или не знаат (исто како тебе) и на крај сите колективно ќе го јадат. Се случувало. Нема правда ама јебига таков е животот. Ако нанесување некому неправда значи мир во куќата наместо глумење мајка Тереза и после да го јадиме стапот - нека биди. Имам сретнато мигранти изминативе години, на еден алжирец ваљда беше и такси му порачав и му кажав колку треба точно да плати да за не го ограбат. Поминувале и фамилии со деца мали, закопани во кал до гуша, сме знаеле да им дадеме вода и да ги насочиме. Знам дека има страдалници меѓу нив без гајле не сум од вчера. Ама ова веќе е ненормално. 3000 на ден е огромна бројка башка меѓу нив има еден куп сомнителни. Верувај ми овие што ги сретнував минативе години беа далеку од набилдани, богати, спремни како овие плус и немаа познавање од странски јазици. Ова е веќе надвор од контрола и мора да се постави ред.
Инаку ова што го пишав Триптико држи вода и те како.[DOUBLEPOST=1440768371][/DOUBLEPOST]
Еј сеа ми текна на тебе бе. Ти беше тој што еднаш ми рече дека "Можно било Швеѓаните да ги силувале имигрантките и затоа бил порастот на регистрирани силувања во Шведска".:icon_lol::icon_lol: Чекај да те цитирам тука да ти се посмеат и другите.
:pos::pos::pos:(y)

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.949
Поени од реакции
25.475
НЕ! Дубаи нема капацитет? Саудиска Арабија, Катар, Турција...? Малку офф, ама морам. Што мислиш, зошто има толку голем број Кинези во САД? Не се насилни, не прават проблеми, си работат...и еден ден, ќе му текне на некој од Кина дека САД се злото во светот и ете ти милиони Кинези, вооружени до заби на нивна територија. Друго е да те нападне некој однадвор, друго е да ти биде дома и да те убие на спиење, нели? Овие, се многу побрзи од Кинези и веќе мислат дека ЕУ треба да биде муслиманска територија. Имаше едни книги во 80ти што ги читала мајка ми и во нив стоело: во Европа ќе завладее исламот... само кратко ќе трае тоа. Повторно ќе има крстоносни војни (не како оние порано), ама исламот ќе биде избришан од планетава. Дали ќе требаат 1, 2, 5 века...тоа не знам. Ама ќе се случи.
Турците не ги сакаат, претпоставувам и другите. Разговарав со еден Турчин, човеков 2 саата ме убедуваше дека немало ни место, ни работа за нив. Турција не била способна да ги прими.[DOUBLEPOST=1440768708][/DOUBLEPOST]
Еднаш те прашав, не ми одговори. Еве пак ќе те прашам: Кој е тој похуман начин кој ти го спомна за да се спречи толпа која сака да помине граница без контрола?
Пишав на некоја страна поназад.

Т

Триптико

Гостин
@Agda Beata не срце :) Турците знаат кој проблем ќе си го отворат, ако ги примат. И во право се, каде ќе вработиш воен ветеран? Во продавница за слатки? ;)

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.949
Поени од реакции
25.475
@Agda Beata не срце :) Турците знаат кој проблем ќе си го отворат, ако ги примат. И во право се, каде ќе вработиш воен ветеран? Во продавница за слатки? ;)
Така нека биде, ќе видиме.

M

mordekaj

Гостин
Турците не ги сакаат, претпоставувам и другите. Разговарав со еден Турчин, човеков 2 саата ме убедуваше дека немало ни место, ни работа за нив. Турција не била способна да ги прими.[DOUBLEPOST=1440768708][/DOUBLEPOST]

Оние што ги интересираше како можеше да помине ситуацијата без немири, можеа да ги приведат оние што мавале по нив и да ги пуштат останатите да си поминат, не да маваат и по нив. Но која сум јас да давам предлог? Нели има „овластени“ лица за тоа кои би требало да се устручени во својата област?
Ова за тебе е начин и објаснување?
Немој да ме смеиш. Ако не знаеш поарно ќути си.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.361
Поени од реакции
30.760

Абе... и ние не ги сакаме искрено, а не верувам дека и повеќето обични граѓани од ЕУ се радуваат на нив.
Поготово па од кога си го покажаа вистинското лице одбивајќи помош...

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.344
Поени од реакции
8.881
А за тоа зошто минат илјадници километри, затоа што баш овие земји се тие што би ги примиле и имаат капацитет финансиски да ги издржат.
Во тие земји доаѓаат за да бидат massive drain на велфер системот. Така ја замислуваат западна Европа -- The land of benfits.

Замисли, ти р'мбаш осум саата дневно, доаѓа некој арап со седумте деца и ги дере сите можни социјални програми. Притоа си ужива и си го слави Аллах по дома.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.949
Поени од реакции
25.475
Ова за тебе е начин и објаснување?
Немој да ме смеиш. Ако не знаеш поарно ќути си.
Мене приоритет ми е да ги задоволам вашите потреби. Го имам целото слободно време на овој свет, сега ќе седнам да цртам тактики кои би требало да помогнат во справувањето со мигрантите на граница, само за да објаснам надолго и нашироко и случајно да не бидам погрешно сфатена.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.138
Поени од реакции
42.865
немаат они капацитет да издржуваат милиони неработници

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.949
Поени од реакции
25.475
Во тие земји доаѓаат за да бидат massive drain на велфер системот. Така ја замислуваат западна Европа -- The land of benfits.

Замисли, ти р'мбаш осум саата дневно, доаѓа некој арап со седумте деца и ги дере сите можни социјални програми. Притоа си ужива и си го слави Аллах по дома.
Само Арапите ли овака?

M

mordekaj

Гостин
Мене приоритет ми е да ги задоволам вашите потреби. Го имам целото слободно време на овој свет, сега ќе седнам да цртам тактики кои би требало да помогнат во справувањето со мигрантите на граница, само за да објаснам надолго и нашироко и случајно да не бидам погрешно сфатена.
Нема потреба од тактики, само на кратко објасни го начинот.
Само очигледно е дека поима немаш од начините за справување со толпа, него ради тоа шо ја мразиш полицијата ради некои твои убедувања, тропаш глупости без основа.

Т

Триптико

Гостин
Направи нешто за јадење, да не останам цел ден гладен :P:love:

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.949
Поени од реакции
25.475
Нема потреба од тактики, само на кратко објасни го начинот.
Само очигледно е дека поима немаш од начините за справување со толпа, него ради тоа шо ја мразиш полицијата ради некои твои убедувања, тропаш глупости без основа.
Така е, ме провали. :(

Kajgana Shop

На врв Bottom