- Член од
- 30 јули 2011
- Мислења
- 589
- Поени од реакции
- 246
[DOUBLEPOST=1440616523][/DOUBLEPOST]Ја истурив и тоа од двете кеси
Za kolku vreme so grejac se zagreva vodata vo akvarium od 22-26°?Ја истурив и тоа од двете кеси
Зависи колку литри е и колку вати е грејачот од прилика рачунај 30-60 мин[DOUBLEPOST=1440616523][/DOUBLEPOST]
Za kolku vreme so grejac se zagreva vodata vo akvarium od 22-26°?
Greacot e 50w akvariumot mi e 45-35-35 okolu 25l mislam 30 taka nestoЗависи колку литри е и колку вати е грејачот од прилика рачунај 30-60 мин
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Многу слаб ти е грејачот ама па аквариумот ти е мал ке ја стопли за пола саат, зимоска ке го подесиш на 25-26 степени и нема да го гасишGreacot e 50w akvariumot mi e 45-35-35 okolu 25l mislam 30 taka nesto
Ima termostat da taka mislam deka e vo red bez da te zamaramМногу слаб ти е грејачот ама па аквариумот ти е мал ке ја стопли за пола саат, зимоска ке го подесиш на 25-26 степени и нема да го гасиш
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Да си има термостат ке си се гаси и пали одвреме на време ја во мојата соба каде што не греев имав 120л аквариум со грејач безпроблем си беше топла водатаIma termostat da taka mislam deka e vo red bez da te zamaram
Poklon daj mu gi na nekoj i ti zadovolna i toj zadovolensi kupiv 2 ripcina i neznam kako da gi krstam...ne znam kako da se grizam
ne znam kako da gi hranam...neznam nisho...I NEED HELLP!!!
Mora da ima uste edno ribce nemoze da opstane samo i mozebi nee trudna tuku da ima problem so nekoe meurce vo nea prasaj koj cuva ribi ke ti kazeИ ја си чувам рипче од пред некој ден,значи едно е само и го чувам во кугла.И значи вака,го хранам со едни минијатурни зрнциња по 2 пати на ден 10 зрна отприлика и јаде као никад храна да нема видено За водата менувам на 2-3 дена и нормално не онаа од чешма директно,а може таква ама одстоена.И како што кажа Мартин$ може да се стават каменчиња околу превриени,ја имам ставено и надвор и во куглата ама едни малечки. Е сега планирам да купам уште нешто внатре ако може да се стави ,вака ептен досадно ќе и е ,само незнам што би можело.
Инаку ај да искористам прилика и да прашам.Навечер во собата каде што е мора да е осветлено или?
п.с заборавив да кажам како ми се вика ..- Ции ( дабл И )
П.п.с Изгледа ми е трудна рибата
i ja bate go procitav sevo ova i jas ne go razbrav hahhahaha a i jas imam poracano semki za trevki pozzПорачав од алиекспрес растениа за во аквариум..
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Hot-selling-2000pcs-aquarium-grass-seeds-water-aquatic-plant-seeds-30-kinds-family-easy/32264948775.html
Некој да ми кажи како да ги насадам во аквариумот ? во каков песок треба да биди ?
Му пишав на продавачот, ми кажа ама не го разбрав баш...
The plant ash or fine soil mixed with seeds, seed in the soil surface, above a thin layer of fine land cover again. And then pouring enough water. Pay attention to the water movement to gently, don't take the seeds out. Basin on cover a piece of glass or wet paper, the main insulation. Moisturizing effect. Put in sunny place, about 30-60 days or so to sprout.