Аквариумски риби (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата рок-кејт
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo. Potrebna mi e pomos
Dali znaete kade da kupam artemija vo Makedonija, osven vo Nemo Skopje i dokolku nekoj znae neka me kontaktira na PM da razmenime kontakt
Pozz

Јас си имам 2 караси, ги имам 2 недели и ги чувам во кугла. Нолнстоп се активни и храна им давам еднаш дневно. IMG_20150528_190745.jpg IMG_20150528_190745.jpg IMG_20150528_190705.jpg

Ај едно мала помош ако може. Вака значи, добив рипка на поклон во кугла. Ме интересира дали да и ставам вода од чешма или изворска вода ( од извор, без хлор). И ако е можно да ми дадете некој совет :angel: Фала ви многу !

Здраво, денеска ја купив рибава (пред 2 саати) и сега едно 20 минути веќе рибата ми стои вака во место (не е мртва, мрда со жабрите). Ќе може ли да ми каже некој нешто во врска со овој проблем, затоа што првпат чувам рипка во кугла. Фала ви многу
20150608_151813.jpg 20150608_152335.jpg

Уште и добри услови за живот да им обезбедеше ...
Може немат многу добри услови за живот (во споредба со природната средина), али вода им менувам редовно. Не планирам да купувам аквариум, ќе си ги чувам во куглата и колку ќе преживеат толку. Па и нека се истренират малце, и во природната средина не им е се идеално...

Колку долго можат скалари да издржат без пумпа за воздух???

Колку долго можат скалари да издржат без пумпа за воздух???
ако си останал без пумпа да набавиш одма,ако прашуваш онака подобро не земај скалари без пумпа

ако си останал без пумпа да набавиш одма,ако прашуваш онака подобро не земај скалари без пумпа
Не не имам пумпа ама треба да ги пренесам во друг град. Затоа прашувам од прилика колку време можат да останат без пумпа за воздух?

Здраво ,имам две рипки караси и ги чувам во кугла,веќе 3 месеци..до сега си беа супер,вода редовно сменета,куглата чиста.Од пред некое време водата почна многу да се замирисува и рипките ми се чудни,имаат на главите како црвени капилари и опашките им потемнеа на краевите,дали знаете што да направам ?[DOUBLEPOST=1437909713][/DOUBLEPOST]
Здраво ,имам две рипки караси и ги чувам во кугла,веќе 3 месеци..до сега си беа супер,вода редовно сменета,куглата чиста.Од пред некое време водата почна многу да се замирисува и рипките ми се чудни,имаат на главите како црвени капилари и опашките им потемнеа на краевите,дали знаете што да направам ?

Attachments

• 20150726_130655.jpg
    20150726_130655.jpg
    403,7 KB · Прегледи: 11
за мало езерце мислев,тие да не се големи,и што пари се отприлика
Незнам за езерце ама можеш да чуваш,караси,скалари и слични овие се слатководни риби

Иначе во комбинација скалари и караси не одат заедно

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom