Мигрантите низ Македонија

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Лангелина и Агда, мислам дека малку претерувате со бранењето на емигрантиве. Знаете и дека јас немам многу предрасуди ама се што кажаа погоре за хордава е точно. И нема врска дека Македонците се понекултурни, т.е. да, во Идризово ако отидеш така облечена. Муслиманиве (сеа да не викате јас сум муслиман не праам така) се отров на ова поле, замарање девојчиња.

Гевгелија е хаос невиден, нема никакво оправдање во каква и мака да си да правиш ѓубришта, да крадеш, да ништиш посед.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
А БЕ АЈВАНИ!
Деца и жени минуваа низ Македонија! Како очекувате да се понаша некој кога му фрлате шок бомби и му ставате жица на граница?

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Сум чула за фашизмот во Норвешка, нешто што е речиси непознато за повеќето. Како би ти било да те сметам за фашист, само затоа што си роден во Норвешка?

Еве од што бегаат луѓето:
http://www.theguardian.com/world/2014/jan/26/syria-heritage-in-ruins-before-and-after-pictures
Ти нормален ли си бе знаеш ли во кој регион ги продаваш овие приказни,па ако при секоја војна се бегаше како они што бегаат Балканот немаше жив човек да има.Ќе седат и ќе умрат бранејќи си ги домовите а не џом да ги нема и ги оставаат жените и децата да им живеат во војна.Класични џукели кога ќе најдат на најмала слабост лаат и касаат покажи им најмалку заби и цвилат.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
А БЕ АЈВАНИ!
Деца и жени минуваа низ Македонија! Како очекувате да се понаша некој кога му фрлате шок бомби и му ставате жица на граница?
Ајде ма ти не изигравај мозок глеај си таму Норвешка

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Токму тоа се случува низ муслиманските гета во Европа, и после викаат не се сите муслимани силувачи и прекршувачи на закони.
Знам, има докази за тоа, највеќе во Шведска, па блондинките оделе во групи и косите ги фарбале во црна боја за да не бидат сексуално и вербално напаѓани

Негде прочитав дека ти живееш во Норвешка моментално еве нешто интересно, од кај тебе

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.940
Поени од реакции
25.407
Лангелина и Агда, мислам дека малку претерувате со бранењето на емигрантиве. Знаете и дека јас немам многу предрасуди ама се што кажаа погоре за хордава е точно. И нема врска дека Македонците се понекултурни, т.е. да, во Идризово ако отидеш така облечена. Муслиманиве (сеа да не викате јас сум муслиман не праам така) се отров на ова поле, замарање девојчиња.

Гевгелија е хаос невиден, нема никакво оправдање во каква и мака да си да правиш ѓубришта, да крадеш, да ништиш посед.
Јас не бранам никој. Не можам да застанам на страната на толкава толпа луѓе кои не ги познавам и да тврдам дека се срцки. Ми сметаат предрасудите и генерализирањето, не знам колку пати треба да го напоменам тоа...
За културата си кажав мое искуство, нешто кое не можам да го променам.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.019
Поени од реакции
42.738
Не им сметаше Асад, ама ако ти имаш две деца и жена, би се борел ли за некој против кого е половинс свет?
кога народот е едно неможе ништо да го уништи, најмалце армија од 20 илјади џихадисти. Сирија не е еден милион луѓе, 17 милиони неможат да се спротистават на неколку илјади? Него овие што плачат и бегаат што ти ги поддржуваш уште толку им ја влошуваат положбата на тие војници кои се борат таму и гинат за сирија. Ти стварно немаш никакво разбирање и се исклучувам од понатамошна дискусија со тебе и со агда и со било која што се бори за нивните права.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
А БЕ АЈВАНИ!
Кој жени и деца бе 90% од овие се помеѓу 16 и 40 години.И кога се бега од војна не се бега 2000 километри туку во првата безбедна земја.Они бегаат кон социјално во Шведска,Германија и Англија.Ова што они го прават е како да има војна во Македонија и Македонците да тргнат да бегаат во Монголија и Кореа зошто слушнале дека таму даваат социјално.

B

blonde guy

Гостин
Сум чула за фашизмот во Норвешка, нешто што е речиси непознато за повеќето. Како би ти било да те сметам за фашист, само затоа што си роден во Норвешка?

Еве од што бегаат луѓето:
http://www.theguardian.com/world/2014/jan/26/syria-heritage-in-ruins-before-and-after-pictures
Би ми било чудно и непријатно ако запознаам некој и ако кажам дека сум од Норвешка и ако ме сметаат за фашист само поради тоа.
Инаку сум ги видел сликите и знам од што бегаат, но тоа не го оправдува фактот што бегаат на места каде што културата е толку многу поразлична. Зошто одат во Скандинавија и Германија, со деца, си го ризикуваат животот, зошто не отидат во Дубаи или другите богати средно источни земји, нивната култура е слична со сириската тоа не ми е јасно.

Член од
13 декември 2014
Мислења
422
Поени од реакции
337
А БЕ АЈВАНИ!
A BE DOSTA! Ovco edna ti tuka ke ne narekuvas ajvani

koj tuka sbori za decata ili zenite??! Ne se pravi na toso
Rabota e za Lugje koj vojuvale za ISIS i koj megju drugite vlevat nelegalno vo nasa zemja. Neli 100pati ti imat kazano deka gevgelicani bea napadnati i pokradeni vo svojot DOM.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
А БЕ АЈВАНИ!
Досега демографијата на мигрантите коишто поминаа граница кажува дека над 75% од нив се мажи....и тоа голем дел од нив на военоспособна возраст ( 20 - 45 )

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Провокативно облечен секаде треба да ти биде страв. Патем, Македонците се понекултурни на ова поле, отколку емигрантите кои живеат подолг период на западот.
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::tapp::facepalm:

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Ти нормален ли си бе знаеш ли во кој регион ги продаваш овие приказни,па ако при секоја војна се бегаше како они што бегаат Балканот немаше жив човек да има.Ќе седат и ќе умрат бранејќи си ги домовите а не џом да ги нема и ги оставаат жените и децата да им живеат во војна.Класични џукели кога ќе најдат на најмала слабост лаат и касаат покажи им најмалку заби и цвилат.
Да, да, лесно е така да збориш. Гледам кога пукна кај нас, одма сите за пука ссе фатија. Војната е многу комплицирнаа работа, о, вие деца кои, најдалеку сте биле на екскурзија во Италија и на одмор во Платамона.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.591
Поени од реакции
87.961
Лангелино, не ми одговори на ова...

Истотака маваа кон полицијата, несакаа да ја примат хуманитарната помош од црвениот КРСТ, влагаат во приватните имоти на Гевгеличани, оставија невидено ѓубре во градот, и дофрлуваат недолични коментари на локалното женско население.... ама не што кој кур, тие се горд народ, ние пак не чиниме.

П.С Не се ниту 2 недели во земјава одкако се намножија од Грција, а види што почнаа да прават

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јас не бранам никој. Не можам да застанам на страната на толкава толпа луѓе кои не ги познавам и да тврдам дека се срцки. Ми сметаат предрасудите и генерализирањето. Не знам колку пати треба да го напоменам тоа.
За културата си кажав мое искуство, нешто кое не можам да го променам.
Ама нема тука предрасуди и генерализирање. :) Можеш да видиш од самава тема, кога станаа актуелни дека народов сочувствуваше со нив, имаше слики како им дава народов вода, како јавно се осудуваа тие што сакаат да заработат на нивна мака и така натака. Ама ова што се случува последнава недела е претерано. И добро кажаа погоре, жените и децата на прст се бројат, сите се работоспособни здрави и прави мажи.

Едноставно, кога имаш мака, благодарен си кај што те примиле и не изиграваш џек да правиш проблеми на граници и да плачеш на ББЦ и СНН после.

Kajgana Shop

На врв Bottom