Тачно. Веројатно не живееш у Македонија. Си ја наредила работата, си имаш живот и работа у странство и ич не треба да паламудиш тука. Дури и да се деси нешто, ти ни малку не си загрозена. За разлика од нас, кои сме заглавени овдека и за нас нема бегање, има само одбрана. Пошто ние сме во центаров на случувањата и ние имаме највише право на дискусии и барање решенија. Такада освен ако не планираш да се вратиш или да ни понудиш вака на сите можност за живот у странство, изгуби се од темава.
Па уште доаѓа, цитира и ги вреѓа сите, демек она знае највише, каква дрскост човече. Си гледала снимки од егзекуциите на ИСИЛ? Си гледала како човек, целиот издрогиран и не знае што се случува наеднаш е запален со оган, почнува да полудува, да вриска и да пати од ужас, но нема кај да бега бидејќи е затворен во кафез и е оставен на болна и бавна смрт? Си го гледала ужасот? Си видела луѓе како плачат и молат пред да бидат заклани во околината на твојот ебан Дамаск со „цивилизирано“ општество? Пошто јас сум видел. Знаеш од 9/11 до ден-денес точно колку терористички напади во името на исламот се извршени било каде врз било кого во светот? Бројката е неверојатна и никој не е свесен за неа, подобро е и да не ја кажувам. Жими таквово дека им е потребен европски пасош за да извршат напад. И ако со овој налив на емигранти постои барем 1% шанса истото да се случи и на нашава територија, ако постои било каква можност јас или некој мој близок да биде загрозен, некој кој ми е драг и си го сакам во животот да биде изложен на тоа што јас сум го видел и сум бил уплашен до коски од истото, тогаш спремен сум да направам све што треба за да го спречам тоа, такада кој ги ебе емигрантиве.
А ти однеси си ги твоите либерални, феминистички, пацифистички, самобендисани говна на друго место.