Мигрантите низ Македонија

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Пуно беше сосема во право. Македонија е таква држава како што наброја. Без добиена битка, без историја, без ништо. Е сега, една таква држава и еден таков народ него го исфрустрирале до степен да плаче по форуми. Тоа од него прави... :D
Види, значи не вреди ниту иронијата што ја трошиш на него. Значи еден пост докажа дека 60% постовите му биле тешко лицемерие, а друите 40% тролање. Што е најтажно тоа е општ став на Албанците во оваа држава за оваа држава. Уствари не, тоа е општ став на сите Албанци за оваа држава. Пази ја критиката, за Ваксинце, штурци, за интевјуто со мигрантите каде што експлицитно кажуваат Албани Албани, штурци. За контрла врз границата таква експлозија.

Што е тоа? Кои се целите и намерите на таквите луѓе? Дали мислиш дека е возможна мирна разврска на Македонската апатија? Нели имаш впечаток дека сите по ред Македонски политичари кои продефилирале не држат во купен мир и тишина. Епа крајно време е да се разбудиме, ако не е и поминато крајното време. Додека се бавтаме со дневна политика, дури и Албанците си ги отворија своите ставови пред се кон овој народ (Не зборам за државата пошто ние Македонците сме само неми посматрачи во оваа држава). Тоа што ти говори?

Prince

PsyTrance, Musica Psychedelica
Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.160
Поени од реакции
2.987
Меки се џандариве наши бе, не е ништо ова. Морат малку построго.
Абре удри како шо мававте на протестите пред неколку месеци во Скопје, како шо мавате на секоја утакмица на навивање, на навивачиве. Уште појако за овие животниве шо ги каменуваа, си заслужија. Удри машки таму.

А најјачи ми се овие секташиве од твитер и истите по фб со статусиве нивни колку ги жалат. ГЛУМЕЊЕ ХУМАНИ,курци палци, желни за внимание и лајк, а истите тие ги немат кога се работи за наше загрозено семејство, кај се тие да донираат/однесат храна и облека? Ама важно да се пишело статус на фб или твитер. Мамето нивно

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Што е тоа? Кои се целите и намерите на таквите луѓе? Дали мислиш дека е возможна мирна разврска на Македонската апатија? Нели имаш впечаток дека сите по ред Македонски политичари кои продефилирале не држат во купен мир и тишина. Епа крајно време е да се разбудиме, ако не е и поминато крајното време. Додека се бавтаме со дневна политика, дури и Албанците си ги отворија своите ставови пред се кон овој народ (Не зборам за државата пошто ние Македонците сме само неми посматрачи во оваа држава). Тоа што ти говори?
Немам јас никакви илузии за тоа како Пуно, како еден од полибералните Албанци гледа на Македонија и на македонскиот народ. Тоа ми беше повеќе од јасно многу пред да се испуца на темава. Решение, за жал, не гледам. Ќе живееме уште децении едни крај други и ќе се лактаме за посилна позиција.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.514
Поени од реакции
9.363
Ти еве имаш. Земај бе земај тепај ги изнемоштените луѓе, срамота по сите новини сте. Срам ми е да кажам од кај сум.
ic da ne se kazuvas, Ni prva Ni posledna, eve mene voopsto ne mi sram

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
И во Германија ќе те затворат во избеглички камп окружен да спиеш јадиш и седиш со фанатични муслимани од Авганистан, Сирија, Ирак... каде се прободуваат со нож ради национални и верски разлики... во која група ќе се замешеш. со кој ќе си праиш муабет, шо ќе напрат тебе и на женати ко ќе видат дека сте христијани....
Пред да ме затворат ќе си посвојам 4 мрсулави дечиња и правец на питање, плус социјалата од државата исто како да сум газда на фирма од 30 вработени тука.
За 3 години се враќам со златен ланец, крст нормално шо е можно потежок и мерцедес S класа од плац :ROFLMAO:.

Член од
19 март 2012
Мислења
300
Поени од реакции
367
Земи кради ги ти сега ете ти прилика. Фаќај патот и Гевгелија.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Дојдовте до бегалците да ви дадат некоја садака.
Само христијани би примал во државава све друго како тебе и пуно у вардар накај грција и се знае после каде .....се разбирам....јебем ти сурат

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Колку што Европа и светот ги жалеле Македонците од Егејот,толку и ние треба да ги жалиме овие гниди гнидосани !

Американците слободно нека пратат авиони,ќе им ги товариме сите до еден,нека им напраат до Тајмс сквер прифатилишта и нека се тинтраат со нив како што ние се тинтраме со слични такви гомна више ептен долго време.
Да видат како е кога имаш гомно во двор толку големо што мириса и на сантим од тебе

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Поштено ве издрибла францускава :)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
ми излезе на фб на почетна овој линк,вреди да се прочита.Држи вода текстот и многу е реален

http://www.mkd.mk/kolumni/kraj-na-belata-rasa[DOUBLEPOST=1440459398][/DOUBLEPOST]ми излезе на почетна на фб овој линк,вреди да се прочита,доста е реален текстот,но и кој како ќе го разбере

http://www.mkd.mk/kolumni/kraj-na-belata-rasa

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.297
Поени од реакции
34.889
^^
Добро напишана колумна.

Еден мал извадок:
Аристотел беше во право кога рече дека „апатијата и толеранцијата се последните доблести на општеството кое е на умирање“

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Текстот има многу добри поенти, но го утепуваат неколку големи глупости, особено делот за Трамп и Ердоган.

D

Daedalus

Гостин
ми излезе на фб на почетна овој линк,вреди да се прочита.Држи вода текстот и многу е реален

http://www.mkd.mk/kolumni/kraj-na-belata-rasa[DOUBLEPOST=1440459398][/DOUBLEPOST]ми излезе на почетна на фб овој линк,вреди да се прочита,доста е реален текстот,но и кој како ќе го разбере

http://www.mkd.mk/kolumni/kraj-na-belata-rasa
„Доналд Трамп е големата бела надеж на овој ден. Зборува правилно, работите ги нарекува според нивното име, предлага реално решавање на проблемите.“

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.344
Поени од реакции
8.881
И тој делот со заверите (Ришард Куденхов-Калерги) е поприлично смешен...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.297
Поени од реакции
34.889
Трамп неочекувано интерсени работи зборува, иако на сите им е јасно дека се работи за популизам. ’муриканците немале самостоен POTUS (Претседател) уште од Боби Кенеди (ако и тогаш).

Текстот има многу добри поенти, но го утепуваат неколку големи глупости, особено делот за Трамп и Ердоган.
А да не ги спомнуваме и последните две реченици со Груевски... ;)
Ама нејсе, на страна тие неколку непотребни и глупи моменти - во основа добро напишано...[DOUBLEPOST=1440460837][/DOUBLEPOST]
И тој делот со заверите (Ришард Куденхов-Калерги) е поприлично смешен...
Де, истражи малку подетално. После врати се да видиме дали уште исто ќе мислиш.

edit:
https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Nikolaus_von_Coudenhove-Kalergi#Views_on_race_and_religion
In his book Praktischer Idealismus (Practical Idealism), he wrote:[41]
“ The man of the future will be of mixed race. Today's races and classes will gradually disappear owing to the vanishing of space, time, and prejudice. The Eurasian-Negroid race of the future, similar in its appearance to the Ancient Egyptians, will replace the diversity of peoples with a diversity of individuals.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Море на многу места воопшто не е ни нацистички ни расиситичку, туку реален, реален во смисла како почнува веќе да се осеќа обичниот бел и немуслимански човек. Јас за себе никогаш не би рекол ни дека сум десничар ниту конзервативец, но сепак имам прилично pro-white ставови, затоа што искрено сметам дека европската и генерално белата култура и начин на живот се загорзени и во опасност да бидат заменети од нешто на многу пониско ниво на цивилизациски развој.

Мој став е дека европската култура, закони, обичаи и влијание се врв на човековиот цивилизациски развој, кој на човештвото му донеле голем прогрес.

Kajgana Shop

На врв Bottom