Мигрантите низ Македонија

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.319
Поени од реакции
5.421
Тројца ќе влезат ќе кажат на тројца ние сме у име на Алах еве ви пушка у негово име пуцајте и толку им треба, толку памет имаат

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Не е баш така, стварно не се толку глупи ИСИЛ и членовите ко што ги мислат.

Една ствар има што ете, да ја пишам тука, верувам ќе ви се најде корисна. Ви Шиитскиот ислам (а можеби и кај Сунитскиот) постои една религиозна догма, се вика Taqiya и се нарекува религиозна лага. Тоа е верување дека доколку муслиманот е загрозен, може да лаже за својата вера, се додека „исламот/Алах го носи во срцето“. Сосема спротивно од христијанството, нели во христијанството те учат демек, без разлика на какви маки и искушенија те ставаат, никогаш не се откажувај од верата. Значи двете религии се сосема спротивни, и многу луѓе од Европа знаат да „паднат“ на ова, од незнаење.

Во превод, токму тие муслимани кои се „строги“, цврсто веруваат и секогаш ќе ти кажат дека се муслимани без разлика на околностите, токму тие се простите и безопасните. А знаеш кога ќе видиш некој така како вика, баш си помислуваш дека овој сигурно некој екстремист е. Баш не. А од друга страна, ќе се најде некој екстремист кој ќе се протне така. И човек ко човек, лековерен што не ги знае овие работи, ќе налета на некој екстремист, овој ќе му збори „абе мене ми е гајле за исламот, дај само скриј ме да избегам од тука“, и нормално ќе му поверува. Значи тие функционираат на ваков принцип и рачунаат на незнаењето на луѓето. Затоа не знам, еве, ако некој се најде во таква ситуација секогаш да го има ова на ум. Никако верување во навидум чесни зборови, не вреди ризикот.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/11823791/Three-dead-and-four-injured-in-shooting-at-traveler-camp-in-France.html

Нема ништо конкретно за мотивите, само дека се убиени една жена, еден маж и едно дете, 2 полицајци се тешко повредени и тој што пукал е исто така повреден.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Тројца ќе влезат ќе кажат на тројца ние сме у име на Алах еве ви пушка у негово име пуцајте и толку им треба, толку памет имаат
Мора лично да им викаат, харам се телекомуникациите?[DOUBLEPOST=1440526862][/DOUBLEPOST]
Тролај и зезај се, ама провиден си и ти и твоите. Колку „бегалци“ од Косово останаа во Македонија?
Колку лицемерно е да ни се кажува дека расистички и нехумано тоа што не сакаме да некој да ни носи нови бегалци овде (од кои најголемиот дел воопшто не се ниту бегалци)?
Да бе се зезам, немам попаметна работа.
Тие бегалци што си останаа сепак се во свои територии, не дојдоа од крај на свет, ако има некоја значајна бројка останати, сепак не е таму работата, не е бунтот за косоварите колку што е за ромите кои навистина си останаа и не се враќаат, а имаат неконтеолив огромен наталитет. Сите обиди за дислоцирање, субвенционирање за враќање во Косово резултираа неуспешни.

И моите претци не сакаа византија да падне од неконтролираното мигрирање на нецивилизирани племиња ама ете, бидна цивилизирани, барем самопрогласени. Иронија.

Последно уредено:
Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
ХАОС ВО ИСТОЧНА ГЕРМАНИЈА: Германците до темел го запалија прифатниот центар за мигранти!
http://infomax.mk/wp/?p=37144
Одлично. Колку сака нека ги отвара границите Меркел, народот ќе ги истисне Ахмедовци од тука. Се буди нацизмот. <3
fare thee well, muh diversity

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.529
Поени од реакции
9.201
Не е баш така, стварно не се толку глупи ИСИЛ и членовите ко што ги мислат.

Една ствар има што ете, да ја пишам тука, верувам ќе ви се најде корисна. Ви Шиитскиот ислам (а можеби и кај Сунитскиот) постои една религиозна догма, се вика Taqiya и се нарекува религиозна лага.
Eдна? Во голема заблуда си пријателе. Еве едно кратко резиме од кое може многу корисни работи да се научат.

Такија кај Шиитите или Муда'рат кај Сунитите - тактички измами кои имаат за цел да го шират Исламот. Муслиманот има право да лаже или да го сокрива своето верување во ситуација кога е загрозен поради своето верување, дотаму што кога смета дека е во опасност муслиманот има право да ја порекне својата вера и да ја исповеда верата на „неверните“.

Китман - измама со неделување, нечинење, кажување само дел од вистината (пример кога муслиманот вели дека џихадот е САМО внатрешна, духовна борба)

Таврија - измама со двосмисленост (пример кога во првата куранска сура не се спомнуваат Евреи и Христијани, туку се спомнуваат „оние кои против себе предизвикале бес“ и „оние кои заскитале“, откаде лесно може да се заклучи кои се тие оние.)

Тајсир - измама преку олеснување (не мораат да се придржуваат до сите начела на Шаријата, не се смета дека муслиманот прави грев ако јаде не-халал храна во ситуација кога нема халал-храна)

Дарура - измама преку потреба (ангажирање на муслиманот во нешто што е харам или забрането)

Муруна - привремено укинување на Шаријата за да муслиманските имигранти во очите на западњаците изгледаат „умерено“ - носат западњачки алишта, пијат алкохол, одат во обложувалници и стриптиз-барови.

Aл-Вала' Лав-Бара' - се бара од муслиманите да ги сакаат сите муслимани и да ги помагаат муслиманите против немуслиманите, вклучувајќи и криење терористи.

Худна - погрешно преведен термин од страна на Западот каде е преведен како мир. Всушност, терминот означува прекин на огнот или привремено примирје, кога муслиманите во војна имаат потреба од неколку дена за прегрупирање или за достава на муниција, храна и облека, како што беа случаите во Слупчане и Арачиново.

Хиџра - бегство од прогон или миграција за потребите на џихад против немуслиманското домицилно население.

Summary:

1. Al-Wala’ Wal-Bara requires Muslims love all other Muslims, to help Muslims against non-Muslims (this would include sheltering terrorists etc.) and to shun, oppose, hate and make jihad, including war, on non-Muslims.

2. Taqiyya (or Muda’rat), Kitman and Tawriya permit Muslims to lie for the cause of Islam either by outright lying (taqiyya, by telling half-truths (Kitman) or by making misleading (ambiguous) statements.

3. Taysir allows Muslims a “get out clause” from Sharia law and other religious practice if they can’t implement it fully; but if circumstances change to allow it, the practice(s) must be re-instated. Taysir is essentially passive in nature – not doing something Islam demands for reasons beyond Muslims’ control.

4. Darura is the active counterpart of Taysir and applies if Muslims are forced to do something “haram” it becomes “halal” with the proviso that it is of benefit to Islam and/or Muslims.

5. Maruna. Permits Muslims to carry out “haram” acts – if they are done for a greater Islamic good{2}.

6. Hudna. Mistranslated or misconstrued in the West as meaning “peace”. In fact a strictly time-limited cessation of active hostilities, generally instituted when Muslims need to re-arm or re-group before re-commencing hostilities, thus, a period of “cold war”.

7. Hijra. It can be a flight from persecution (both to and from Islamic Countries), but it is also a migration for the purposes of jihad (which is more than just war/terror/violence) against a non-Muslim indigenous population.

http://www.faithfreedom.org/some-islamic-doctrines-2/

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Eдна? Во голема заблуда си пријателе. Еве едно кратко резиме од кое може многу корисни работи да се научат.

Такија кај Шиитите или Муда'рат кај Сунитите - тактички измами кои имаат за цел да го шират Исламот. Муслиманот има право да лаже или да го сокрива своето верување во ситуација кога е загрозен поради своето верување, дотаму што кога смета дека е во опасност муслиманот има право да ја порекне својата вера и да ја исповеда верата на „неверните“.
Добро сепак не го знам целосно ни јас куранот и догмите, иако имам читано делови од него и сфатив доволно каква книга е тоа. Нема врска, да не навлегуваме предлабоко во дискусиите. Мислам дека не сум во голема заблуда како што викаш, пошто и јас ова го објаснував. Ова „правило“ може лесно да се примени за тоа што го зборував. Нели, ние имаме мислења демек овие се закоравени, brainwashed и ништо нема да ги смени од тоа. И сега ако некој налета на муслиман кој се служи со Такија, лесно ќе биде измамен бидејќи ќе си рече „ете, имало некои и нормални“ и гадно ќе се поебе, тоа е муабетот. Такада сега ако навлегуваме кое точно како се вика е друга дискусија, ама сепак тоа што го реков и те како важи и мора да се биде претпазлив.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.231
Поени од реакции
34.815
Тие бегалци што си останаа сепак се во свои територии, не дојдоа од крај на свет, ако има некоја значајна бројка останати, сепак не е таму работата, не е бунтот за косоварите колку што е за ромите кои навистина си останаа и не се враќаат, а имаат неконтеолив огромен наталитет. Сите обиди за дислоцирање, субвенционирање за враќање во Косово резултираа неуспешни.
Демек сите територии се шќиптарски, па Косоварите демек останале на „своите“ територии?
И шќиптарскиот наталитет во трети држави е демек добра работа, ама ромскиот наталитет е проблем? Ти ли бе за иронија најде да зборуваш?

Башка што Ромите не се враќаат во Косово пошто твоите ги малтретираат и убиваат, како и сите други што не се Шќиптари.

И моите претци не сакаа византија да падне од неконтролираното мигрирање на нецивилизирани племиња ама ете, бидна цивилизирани, барем самопрогласени. Иронија.
И моите претци не сакаа Отоманците да им доселуваат кавкаски племиња, за да спроведуваат своја локална divide et impera стратегија.
Само што, паметњаковичу, сето тоа е далечна историја. Овде зборуваме за блиска историја - таква што ние сме ја виделе самите и осетиле врз наш грб.

А ако ти за Илирите зборуваш, провери на Игенеа колкава генетска поврзаност имате со нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom