Девица до прва брачна ноќ

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Кур се тресе у вакум паковање.
Нереално е девица до прва брачна ноќ.
Рачунајте дека во времето кога било ова морално правило , веридбите се случувале на возраст од 14-19 години...
Да,да се мажеле/женеле многу порано за разлика од сега.
Сега е неможно да се најде некоја девојка `неонадена`што чека прва брачна ноќ.

Незнам која да е не ја чекам до прва брачна ноќ па шо сака нека е. Знам дека Адриана Лима демек сакала да биде девица до прва брачна ноќ ама не ми се верува баш. Мислам дека во денешно време тоа е изумрено и дека нема многу девојки кои остануваат девици до прва брачна ноќ

Постот ми беше малку постар ама ај да се надоврзам.
Искрено со оглед на тоа дека идеме година ипол и живееме заедно а и годините ни се 19,20 ни на сон немаше да помислам дека не треба да ми бара за да ми покаже дека ме сака. Ќе мислев дека е педер-факт.

Ако идете година ипол како би можело да е педер? Ајде ве молим објаснитеми го тоа размисљуење ?

Не ми се верува некој може да остане девица до прва брачна ноќ.Во денешно време тоа е невозможно.

Не ми се верува некој може да остане девица до прва брачна ноќ.Во денешно време тоа е невозможно.
Има такви кои многу веруваат во Бог.
Оди на подфорум религија, ќе ги најдеш :)

poznavam mnogu zenski koi ja izgubile nevinosta so covekot so koj se omazile, ama nekoja da cekala bas do togas - ne poznavam
Исто познавам и јас,и сум една од тие што изгубиле невиност со тој што се омажиле.
Кој и да е не чека до толку-природа.

[zEUs];2533628 напиша:
Ако идете година ипол како би можело да е педер? Ајде ве молим објаснитеми го тоа размисљуење ?
Добро де можда не баш педер ама ај ти објасни зашто кога би иделе 1ипол година и кога живееме заедно да не ми побара. Или е проблемот во мене значи не го привлекувам или нешто не е во ред со него. На 20години мислам дека повеќе од нормално е да очекуваш нешто повеќе од девојка ти а камоли во ваква врска каква што имаме ние.

poznavam mnogu zenski koi ja izgubile nevinosta so covekot so koj se omazile, ama nekoja da cekala bas do togas - ne poznavam

Јас познавам. И ништо не им фали, ако зборуваме реално:)
Се работи за лични убедувања, секое судење и покажување со прст е непотребно и примитивно.

Темава е неможна да се генерализра дали губењето на невиност пред прва брачна ноќ е правилно или не. Секоја девојка треба да го направи својот личен избор врз кој не треба да влијаат реакциите од страните.
Имам нешто интересно слушнато што многу ми се допаѓа, но не го почитувам:
-Пред да се омажиш/ожениш, пробај си го прво партнерот во кревет за да знаеш каков ќе ти биде сексот цел живот.
Но има нешто што ми го кажува следново:
-Интересно е кога ќе се најдат двајца неискусни за да го усовршуваат сексот заедно.
Сепак, за темава кажав. Не може да добие генерализација и затоа сметам дека единствен одговор на овие неколку парашања е самата свест на самата девојка.

ех тоа го има само уште во македонски народни приказни:toe:

Ја сум многу конзервативен. Не зеам за жена ебана :))))
Не мора до прва брачна ноќ али од мене да е. :))))

Ако и мажот и жената се девици, првата брачна ноќ ќе им биде глобално затоплување......

и да мислам дека е тоа заостаната работа.....

Aбе денес младите девојки многу се напредни
Него навистина се ретки тие што се девици денес.Тоа е тешко да најдеш како што збори народот.Ете јас сум девица:pipi:и не се срамам што на 20 години што сум уште.
Мислам не е финтата да легнеш со дечкото а не е оној вистинскиот и што си сторил подоцна?:toe:ако не е, подоцна со оној кој ке се мажиш ке ти префрла цел живот.Знам такви случаеви.
И не е тоа глупо ако немаш односи пред 20 години како што мислат некои зашто повекето се "онадени"порано.Тоа е посебен момент и треба да се впуштиш во тоа кога мислиш дека си подготвен.

Aбе денес младите девојки многу се напредни:pos2:на 16 години деца чуваат:icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Него навистина се ретки тие што се девици денес.Тоа е тешко да најдеш како што збори народот.Ете јас сум девица:pipi:и не се срамам што на 20 години што сум уште.
Мислам не е финтата да легнеш со дечкото а не е оној вистинскиот и што си сторил подоцна?:toe:ако не е, подоцна со оној кој ке се мажиш ке ти префрла цел живот.Знам такви случаеви.

???????????????????????? Нешто е труло...не само у Данска...кај нас!

Дејче, а бе, непара арна си????

Иди бре, еби се, уживај, ни во село кај тебе нема да ти префрлат ако се протоариш у нечија плевна, верувај!

Девица...и после, што сум јас, да учам некоја да не лежи као крава у кревет! Никако!

???????????????????????? Нешто е труло...не само у Данска...кај нас!

Дејче, а бе, непара арна си????

Иди бре, еби се, уживај, ни во село кај тебе нема да ти префрлат ако се протоариш у нечија плевна, верувај!

Девица...и после, што сум јас, да учам некоја да не лежи као крава у кревет! Никако!

Брат,кај нас се дознае кој со кој се драпал кој со кој се е*ел и тоа за 15 минути...а подоцна од тоа ке направат цеееела приказна.Верувај ми имам една другарка која не е девица и знаеш што и измислија подоцна приказни?подобро и да не ти кажувам.Како што кажав не е финтата да легнеш со дечкото ако не си сосема подготвен,спомнав дека е тоа посебен момент.А јас сум арна,немај гајле,фала што се грижеш за мене :baeh::back:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom