Девица до прва брачна ноќ

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Кур се тресе у вакум паковање.
Нереално е девица до прва брачна ноќ.
Рачунајте дека во времето кога било ова морално правило , веридбите се случувале на возраст од 14-19 години...
Да,да се мажеле/женеле многу порано за разлика од сега.
Сега е неможно да се најде некоја девојка `неонадена`што чека прва брачна ноќ.

Член од
13 декември 2008
Мислења
449
Поени од реакции
16
Незнам која да е не ја чекам до прва брачна ноќ па шо сака нека е. Знам дека Адриана Лима демек сакала да биде девица до прва брачна ноќ ама не ми се верува баш. Мислам дека во денешно време тоа е изумрено и дека нема многу девојки кои остануваат девици до прва брачна ноќ

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Постот ми беше малку постар ама ај да се надоврзам.
Искрено со оглед на тоа дека идеме година ипол и живееме заедно а и годините ни се 19,20 ни на сон немаше да помислам дека не треба да ми бара за да ми покаже дека ме сака. Ќе мислев дека е педер-факт.
Ако идете година ипол како би можело да е педер? Ајде ве молим објаснитеми го тоа размисљуење ?

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Не ми се верува некој може да остане девица до прва брачна ноќ.Во денешно време тоа е невозможно.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Не ми се верува некој може да остане девица до прва брачна ноќ.Во денешно време тоа е невозможно.
Има такви кои многу веруваат во Бог.
Оди на подфорум религија, ќе ги најдеш :)

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
poznavam mnogu zenski koi ja izgubile nevinosta so covekot so koj se omazile, ama nekoja da cekala bas do togas - ne poznavam
Исто познавам и јас,и сум една од тие што изгубиле невиност со тој што се омажиле.
Кој и да е не чека до толку-природа.

butterfly8

peperutce
Член од
17 март 2009
Мислења
96
Поени од реакции
5
[zEUs];2533628 напиша:
Ако идете година ипол како би можело да е педер? Ајде ве молим објаснитеми го тоа размисљуење ?
Добро де можда не баш педер ама ај ти објасни зашто кога би иделе 1ипол година и кога живееме заедно да не ми побара. Или е проблемот во мене значи не го привлекувам или нешто не е во ред со него. На 20години мислам дека повеќе од нормално е да очекуваш нешто повеќе од девојка ти а камоли во ваква врска каква што имаме ние.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
poznavam mnogu zenski koi ja izgubile nevinosta so covekot so koj se omazile, ama nekoja da cekala bas do togas - ne poznavam
Јас познавам. И ништо не им фали, ако зборуваме реално:)
Се работи за лични убедувања, секое судење и покажување со прст е непотребно и примитивно.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Темава е неможна да се генерализра дали губењето на невиност пред прва брачна ноќ е правилно или не. Секоја девојка треба да го направи својот личен избор врз кој не треба да влијаат реакциите од страните.
Имам нешто интересно слушнато што многу ми се допаѓа, но не го почитувам:
-Пред да се омажиш/ожениш, пробај си го прво партнерот во кревет за да знаеш каков ќе ти биде сексот цел живот.
Но има нешто што ми го кажува следново:
-Интересно е кога ќе се најдат двајца неискусни за да го усовршуваат сексот заедно.
Сепак, за темава кажав. Не може да добие генерализација и затоа сметам дека единствен одговор на овие неколку парашања е самата свест на самата девојка.

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
ех тоа го има само уште во македонски народни приказни:toe:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ја сум многу конзервативен. Не зеам за жена ебана :))))
Не мора до прва брачна ноќ али од мене да е. :))))

?

..........

Гостин
Ако и мажот и жената се девици, првата брачна ноќ ќе им биде глобално затоплување......

и да мислам дека е тоа заостаната работа.....

S

StereoLove

Гостин
Aбе денес младите девојки многу се напредни
Него навистина се ретки тие што се девици денес.Тоа е тешко да најдеш како што збори народот.Ете јас сум девица:pipi:и не се срамам што на 20 години што сум уште.
Мислам не е финтата да легнеш со дечкото а не е оној вистинскиот и што си сторил подоцна?:toe:ако не е, подоцна со оној кој ке се мажиш ке ти префрла цел живот.Знам такви случаеви.
И не е тоа глупо ако немаш односи пред 20 години како што мислат некои зашто повекето се "онадени"порано.Тоа е посебен момент и треба да се впуштиш во тоа кога мислиш дека си подготвен.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Aбе денес младите девојки многу се напредни:pos2:на 16 години деца чуваат:icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Него навистина се ретки тие што се девици денес.Тоа е тешко да најдеш како што збори народот.Ете јас сум девица:pipi:и не се срамам што на 20 години што сум уште.
Мислам не е финтата да легнеш со дечкото а не е оној вистинскиот и што си сторил подоцна?:toe:ако не е, подоцна со оној кој ке се мажиш ке ти префрла цел живот.Знам такви случаеви.
???????????????????????? Нешто е труло...не само у Данска...кај нас!

Дејче, а бе, непара арна си????

Иди бре, еби се, уживај, ни во село кај тебе нема да ти префрлат ако се протоариш у нечија плевна, верувај!

Девица...и после, што сум јас, да учам некоја да не лежи као крава у кревет! Никако!

S

StereoLove

Гостин
???????????????????????? Нешто е труло...не само у Данска...кај нас!

Дејче, а бе, непара арна си????

Иди бре, еби се, уживај, ни во село кај тебе нема да ти префрлат ако се протоариш у нечија плевна, верувај!

Девица...и после, што сум јас, да учам некоја да не лежи као крава у кревет! Никако!
Брат,кај нас се дознае кој со кој се драпал кој со кој се е*ел и тоа за 15 минути...а подоцна од тоа ке направат цеееела приказна.Верувај ми имам една другарка која не е девица и знаеш што и измислија подоцна приказни?подобро и да не ти кажувам.Како што кажав не е финтата да легнеш со дечкото ако не си сосема подготвен,спомнав дека е тоа посебен момент.А јас сум арна,немај гајле,фала што се грижеш за мене :baeh::back:

Kajgana Shop

На врв Bottom