Девица до прва брачна ноќ

butterfly8

peperutce
Член од
17 март 2009
Мислења
96
Поени од реакции
5
Jas mozam da izdrzam uste ama decko mi ne.Malku e glupo da mu dadam od takva pricina ama denesnicava me ubeduva deka sum zaostanata

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Jas mozam da izdrzam uste ama decko mi ne.Malku e glupo da mu dadam od takva pricina ama denesnicava me ubeduva deka sum zaostanata
Ако вистински те сака тогаш никогаш нема да ти бара да му дадеш. Ама ае ај тоа е друга тема.

он
Ја инаку сакам да каем дека има негативна страна за тоа да се биде девица до прва брачна ноќ бидејќи можеби на некои од партнерите нема да биде задоволен од другиот што може да пружи и тогаш ќе следува доста варање па и брз распад на бракот. Но до душа не е се сексот.

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
[zEUs];2531340 напиша:
Ако вистински те сака тогаш никогаш нема да ти бара да му дадеш. Ама ае ај тоа е друга тема.

он
Ја инаку сакам да каем дека има негативна страна за тоа да се биде девица до прва брачна ноќ бидејќи можеби на некои од партнерите нема да биде задоволен од другиот што може да пружи и тогаш ќе следува доста варање па и брз распад на бракот. Но до душа не е се сексот.
Шо е ова бе? :icon_eek: Бог да чува :pos:
А кога двајца возрасни се сакаат не треба да имаат секс? Таа врска би била ветар во магла. Шо не ке прочитам.
Знаеш, да одам со некој една година пример и да забележам дека никако не иде таков момент(значи за секс, и чоекот не ми бара и не посакува да има секс со мене), јас би се чувствувала повредено и дека не го привлекувам воопшто.
Ако вистински ме сакал никогаш нема да барал да му дадам :pos: :pos: Ај малку пораснете..

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Знаеш, да одам со некој една година пример и да забележам дека никако не иде таков момент(значи за секс, и чоекот не ми бара и не посакува да има секс со мене), .....
Toгаш ќе знаеш дека те сака најмногу :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Или е педер :poss:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.705
Поени од реакции
34.247
Сам си иде сексот. Немора да значи дека _must е дечкото да побара.
Има девојки шо сами се нудат. :icon_lol:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Toгаш ќе знаеш дека те сака најмногу :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Второво дефинитивно :pos:
Аманте бе она горе значи не ми се веруваше дека е вистина мислено коа го читав :pos: Али ај до годините е...можда.

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Шо е ова бе? :icon_eek: Бог да чува :pos:
А кога двајца возрасни се сакаат не треба да имаат секс? Таа врска би била ветар во магла. Шо не ке прочитам.
Знаеш, да одам со некој една година пример и да забележам дека никако не иде таков момент(значи за секс, и чоекот не ми бара и не посакува да има секс со мене), јас би се чувствувала повредено и дека не го привлекувам воопшто.
Ако вистински ме сакал никогаш нема да барал да му дадам :pos: :pos: Ај малку пораснете..
ц ц ц . Земјава не знае и самата какви људи држи на неа .:uvo:

Ако сакаш некого вистински никогаш нема да напињаш за секс. Треба спонтано да дојде, двајцата кога вистински ќе го сакаат тоа. Не планирано.
Ја можда имам вакво мислење бидејќи имам лошо искуство у ова. На 16год за прв пут имав секс и доста лошо искуство бидејќи не ја сакам личноста и немаше никакви чуства. Можеби очекуав многу нешто.

п.с Со пари можеш да купиш секс ама пак љубов не можеш да купиш. А исто така едно е да бидеш задоволен а друго е да бидеш среќен. Па затоа размисли малце пред да пишеш или пак ти си само дел од овја бесчусвителен свет.

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
[zEUs];2531394 напиша:
ц ц ц . Земјава не знае и самата какви људи држи на неа .:uvo:

Ако сакаш некого вистински никогаш нема да напињаш за секс. Треба спонтано да дојде, двајцата кога вистински ќе го сакаат тоа. Не планирано.
Ја можда имам вакво мислење бидејќи имам лошо искуство у ова. На 16год за прв пут имав секс и доста лошо искуство бидејќи не ја сакам личноста и немаше никакви чуства. Можеби очекуав многу нешто.

п.с Со пари можеш да купиш секс ама пак љубов не можеш да купиш. А исто така едно е да бидеш задоволен а друго е да бидеш среќен. Па затоа размисли малце пред да пишеш или пак ти си само дел од овја бесчусвителен свет.

Вистина не знајт шо држит.
Бате, сеа не врти нешо друго. Многу е јасна реченицава
Ако вистински те сака тогаш никогаш нема да ти бара да му дадеш.
А после велиш нешо трето демек планирале па спонтано па да напинаш...не се вади сеа.
Ах, дел сум од овој бесчувствителен свет, само заради тоа што сум реална...:pos:
Чоек бе ти си роден поет. :pos:
А за тоа што си имал прв пат секс и немало чувства, и сега поради тоа се бедираш, е последица од тоа што премногу си очекувал...Затоа, поздрав до невините и не премногу очекување за тој прв пат за на крај да не бидете разочарани....озбилно ова :pos:

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Вистина не знајт шо држит.
Бате, сеа не врти нешо друго. Многу е јасна реченицава
Ако вистински те сака тогаш никогаш нема да ти бара да му дадеш.
А после велиш нешо трето демек планирале па спонтано па да напинаш...не се вади сеа.
Ах, дел сум од овој бесчувствителен свет, само заради тоа што сум реална...:pos:
Чоек бе ти си роден поет. :pos:
А за тоа што си имал прв пат секс и немало чувства, и сега поради тоа се бедираш, е последица од тоа што премногу си очекувал...Затоа, поздрав до невините и не премногу очекување за тој прв пат за на крај да не бидете разочарани....озбилно ова :pos:
Па тоа ми е зоборот.

Ако вистински те сака никогаш нема да ти бара да му дадеш...што би дошло у продужение... Треба да дојде спонтано.
Не вртим ја. А ти изгледа реална што си си. Но немој да бидеш. Многу е суров и бесчусвителен светов ако гледаш каков како што е. Малце мора да имаш подруго свачање за се и да ги најдеш најголемите вредности во животот. Да бидеш среќен. А сексот не те прави среќен. Те прави само задоволен. А пак едно е да бидеш среќен а друго е да бидеш задоволен.

Инаку за очекуањето.
Не требаше да очекуем толку. А можеби и не требаше да го напраем тоа. Требаше да чекам. Па затоа памет. Не сакајте. Чекајте да го нарпаете тоа со некој вистински што го сакате, а и најглавното ...на личност што му верувате. Можда навистина едно време мислевда заминем у манастир бидејќи не сум ја за на земјава. Ама пак ја сум борец, сакам да се борим за нешто што сум наумил. И сум ветил дека ќе напишем книга ,,Бесчуствителен свет,, а пак ја не ветуем нешто што не можем да го остварим. А и да не се секирај ти ќе бидеш прва што ќе добием копија од таја книга.

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
[zEUs];2531427 напиша:
Па тоа ми е зоборот.

Ако вистински те сака никогаш нема да ти бара да му дадеш...што би дошло у продужение... Треба да дојде спонтано.
Не вртим ја. А ти изгледа реална што си си. Но немој да бидеш. Многу е суров и бесчусвителен светов ако гледаш каков како што е. Малце мора да имаш подруго свачање за се и да ги најдеш најголемите вредности во животот. Да бидеш среќен. А сексот не те прави среќен. Те прави само задоволен. А пак едно е да бидеш среќен а друго е да бидеш задоволен.

Инаку за очекуањето.
Не требаше да очекуем толку. А можеби и не требаше да го напраем тоа. Требаше да чекам. Па затоа памет. Не сакајте. Чекајте да го нарпаете тоа со некој вистински што го сакате, а и најглавното ...на личност што му верувате. Можда навистина едно време мислевда заминем у манастир бидејќи не сум ја за на земјава. Ама пак ја сум борец, сакам да се борим за нешто што сум наумил. И сум ветил дека ќе напишем книга ,,Бесчуствителен свет,, а пак ја не ветуем нешто што не можем да го остварим. А и да не се секирај ти ќе бидеш прва што ќе добием копија од таја книга.

Добро, имаме различни сфаќања.
Мене сексот ме прави среќна и задоволна истовремено, а свесна сум за бесчувстителноста на луѓето и сум ги нашла неколкуте вредности во животот. Аха, и за тој прв пат, не се сложувам целосно. Да му веруваш да, али и да го чекаат белиот принц мислејќи дека треба да ги скине некој што премногу ке го сакаат, не. Не треба да се величи толку тој прв пат затоа што најчесто на крај некој ке ги заебе, а 70% од случаите е така, и девојките се повредените не тој, бидејќи очекувале рози и прв секс како од бајките. (јбг, бесчувствителноста преовладува сега)
И доста на темава, ептен забегавме.
И да, баш би сакала да ја ѕирнам книгата.:smir:

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Има ваква работа! Лани летото запознав една колумбика, девојка супер, топ изглед(типична капучино девојка со големи облини), нема како да не те возбуди само шо ја гледаш и се се одвива како шо треба и оп едно време ми вика ама јас секс пред брак несакам, немам пробано со никој и нема ни да пробам! И не ја сватив сериозно мислев дека си игра нешто, си ја дига цената и помина. Утре дента пак исата приказна, викам мајката оваа будала ме прави или кој е филмов. И оп случајно паѓам во муабет со еден нејзин бивши удварач, типот беше исто така разочаран од неа, дека ја добил истата приказна. И ај викам да расчистам со девојчево да видам на што сме... и така испадна дека силната католичка вера во неа не и дава, душата не и дозволува да легне со некого со кого не е венчана во црква! Се заинтересирав за проблемов, се распрашав и сватив дека голем дел од девојките во средна и јужна америка се чуваат за сопругот. Малку ми беше чудно, овде кај нас и во основно училиште нема веќе девици еј! Колку е во ред чувањево незнам и не ни сакам да судам ама луѓето си го сватиле сексот како света работа, и не го практикуваат со секого!:smir:
Исто, имам еден пријател од Јордан! Типот е на 24 години супер нормален ама муслиманската вера не му дава да биде со жена пред брак, не ни сака да помисли на жена без да му биде сопруга, никогаш не бакнал нити пак некаков пронич гледал! И ако девојката шо ќе ја избере не е на исто ниво тогаш нема шанса да му биде сопруга. Инаку се супер модерни цела фамилија, студира дечково генетика а пичка нема видено! И му викам: како ке знајте со женати шо и како да правите ако двајцата ни сте виделе ни сте пробале?
ми вика: природно ќе им дошло! Така од господ било.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
da imalo devici koa praktikuvale uveliko analen i oralen sex
sea da ebes devica mora da si pedofil.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Кур се тресе у вакум паковање.
Нереално е девица до прва брачна ноќ.
Рачунајте дека во времето кога било ова морално правило , веридбите се случувале на возраст од 14-19 години...

butterfly8

peperutce
Член од
17 март 2009
Мислења
96
Поени од реакции
5

Постот ми беше малку постар ама ај да се надоврзам.
Искрено со оглед на тоа дека идеме година ипол и живееме заедно а и годините ни се 19,20 ни на сон немаше да помислам дека не треба да ми бара за да ми покаже дека ме сака. Ќе мислев дека е педер-факт.
он: Го чекав вистинскиот а бев решена ако треба и до брак да го чекам.Ама според мене ако најдеш некој кој е вреден да бидеш во брак со него тогаш зар ќе чекаш до свадбата:) Е сега дали и после сексот ќе дочекате свадба никој не може да знае.
Мислам дека не е потребно да се биде девица до брачна туку додека да го најдеш вистинскиот.
Јас си го најдов и сосема нормално ми беше што ми бараше. Зар требаше да ме чека додека се земеме:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom