Заработување со YouTube во Македонија

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.074
Поени од реакции
7.161
Каналот ти е за гејминг и туторијали (по видеата што ги видов ) .:uzi:

Обрни внимание на квалитетот на видеата и на содржината
(да биде интересно:цицки: , интерактивно,направи некој серијал од некоја интересна игра итн.) .

Еве ти линк од фејсбук група каде што можеш да ги споделуваш твоите видеа и да комуницираш со други YouTube почетници од Македонија ако сакаш да имаш повеќе views/subscribers од Македонија:)
Проблемот е што со Action ги снимав последните видеа во ХД но потоа треба да го конвентирам АВИ фајлот бидејќи јутјуб не го чита тој формат. Може познаваш некоја добра програма што конвентира без да го промени квалитетот на полошо? Инаку со Wondershare Video Conventer конвертирав.
Останатото што ми го препорача ќе го применам и благодарам многу. Ако не е проблем во ПП да ми оставиш линк од твојот канал на јутјуб.

Член од
17 март 2014
Мислења
601
Поени од реакции
1.662
Може познаваш некоја добра програма што конвентира без да го промени квалитетот на полошо?
Јас користам BB FlashBack Pro 4 за screenrecording и задоволен сум од програмата .

Во самата програма имаш Editor и можеш да избереш во каков формат да го конвертираш финалното видео (.avi , wmv , mov...) .

П.С. Провери ПП :D

Член од
26 мај 2015
Мислења
458
Поени од реакции
253
Дали има на кајгана или општо некое местенце каде што ке се промовираме нашите видеа на YOUTUBE и нормално да си поделиме по некој лајк и Subscribe поз и чеекам одговор.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.074
Поени од реакции
7.161
Дали има на кајгана или општо некое местенце каде што ке се промовираме нашите видеа на YOUTUBE и нормално да си поделиме по некој лајк и Subscribe поз и чеекам одговор.
Не, мислам дека треба ваква тема да се направи.

Член од
26 мај 2015
Мислења
458
Поени од реакции
253
Не, мислам дека треба ваква тема да се направи.
Треба дефинитивно ке видам да направам јас сум нов тука мислам ке се снајдам поз[DOUBLEPOST=1433940085][/DOUBLEPOST]
Треба дефинитивно ке видам да направам јас сум нов тука мислам ке се снајдам поз
http://forum.kajgana.com/threads/Реклама-на-наши-youtube-видеа-и-размена-на-subscribe-и-like-да-си-помогнеме-и-подржиме.78430/#post-7282330 ЕВЕЕЕ :D

Последно уредено:
Член од
27 септември 2010
Мислења
5.074
Поени од реакции
7.161

И после се заработувало од Јутјуб. :facepalm:
Треба милионски прегледи да имаш за да спечалиш некоја паричка.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520

епа види де од кај ти се прегледите, ако ти се сите од Македонија и Србија што очекуваш? мислам на првите страни ти пишува дека од нив не добиваш ништо, од државите во ЕУ имаш доста повеќе.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.074
Поени од реакции
7.161
епа види де од кај ти се прегледите, ако ти се сите од Македонија и Србија што очекуваш? мислам на првите страни ти пишува дека од нив не добиваш ништо, од државите во ЕУ имаш доста повеќе.
Најмногу посети имам од Германија,Англија,Виетнам,Индонезија и Русија. Многу мала е посетеноста од балканските земји.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.292

Јас на едно видео на околу 15 илјади прегледи имам 12 долари заработка, може да спечалиш и без милионски прегледи ако редовно вадиш видеа што ќе имаат солиден број на прегледи. Има некои јутубери што доста добро заработуваат а на видеата во просек имаат под 100 илјади прегледи.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.074
Поени од реакции
7.161
Јас на едно видео на околу 15 илјади прегледи имам 12 долари заработка, може да спечалиш и без милионски прегледи ако редовно вадиш видеа што ќе имаат солиден број на прегледи. Има некои јутубери што доста добро заработуваат а на видеата во просек имаат под 100 илјади прегледи.
До кликањето на рекламите е сигурно. Баш на еден клип ми кликнаа околу 10 души и 0.22 долари за 100 прегледи собрав.

Член од
12 август 2015
Мислења
4
Поени од реакции
0
Луѓе, денес отворив девизна сметка...дали можам да почнам со монетизација на видеа на јутуб иако немам картичка, само сметка отворив картичка не земав..дали сепак може да активирам адсенс и да ми стигнат парите?

Член од
17 март 2014
Мислења
601
Поени од реакции
1.662
Луѓе, денес отворив девизна сметка...дали можам да почнам со монетизација на видеа на јутуб иако немам картичка, само сметка отворив картичка не земав..дали сепак може да активирам адсенс и да ми стигнат парите?
Значи , AdSence можеш да активираш и без девизна сметка и без да имаш 18 години .
Се‘ што треба е да станеш YouTube Partner и да го поврзеш каналот со AdSence .
По собрани $20 на AdSence , ти праќаат од Гугл писмо со код за активација/регистрација на AdSence и после тоа треба да чекаш додека да собереш 70/100$ за да можат да ти ги пуштат на сметката или да ти пратат чек ( во зависност која опција ќе ја избереш )

S

Samurai_Sk

Гостин
па овие компаните што им ги заштитуват видеата на Youtube на авторите кај нас кој се тие OnAir или како се вика, тие на пример по колку можат да добијат месечно??? чув некои огромни суми од 50 илјади што ми изгледаше апсурд.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
па овие компаните што им ги заштитуват видеата на Youtube на авторите кај нас кој се тие OnAir или како се вика, тие на пример по колку можат да добијат месечно??? чув некои огромни суми од 50 илјади што ми изгледаше апсурд.
Не мора да имаш таква компанија, можеш и некоја странска компанија која ќе може да ти ги заштити видеата ама мораш да имаш авторски права над музиката прво и на се она останато. Не е така едноставно.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Мора да се има 100+ илјади субскрајбери за да почне да се заработува

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom