Неуништливиот Nokia 3310 повторно во продажба

• Креатор на темата Креатор на темата StOrMK
  • Време на започнување Време на започнување
Хехе, првиот телефон во комбинација со средношколсите ми денови.....мераци, чалами леле-леле :ROFLMAO:
Моите беа блиску до нервен слом додека не ми го купија.

Паметам ради таа играта „змија“ бев бајаги бркан од часови... ма каква настава, битна е змијата да е подолга :D

МВР и АРМ ќе ги користеле за разбивање на толпите емигранти
не не точно немаат министерствата толку буџет да набават толку Нокии :P

Јас ја имам малку поновата верзија од оваа нокиа. 3410

nokia-3410-blaulich.jpg

Се сеќавам во Germanos продавниците чинеше тогашни 40 илјади денари или пак сегашни 600 евра отприлика. Уште го чувам во фиока со полњач оргиналец :LOL::) Уште го памтам филингот коа ќе го ставиш во рака , 500 грама тежина на цел телефон. Абе ебана цигла е . Да го споредам со С4ката шо ја имам сеа, на овој можам и интернет,игри,видео,музика,мп3,ГПС мапинг и шо не и пак е полесен со 5 инча екран . Ова само контакти,калкулатор и игра змија ... Тоа е :shook:

Хехе, првиот телефон во комбинација со средношколсите ми денови.....мераци, чалами леле-леле :ROFLMAO:
Моите беа блиску до нервен слом додека не ми го купија.

Паметам ради таа играта „змија“ бев бајаги бркан од часови... ма каква настава, битна е змијата да е подолга :D

Пријатно чувство е да се присетиш на старите работи и старите времиња. :)

Од каде може да се купи 3310? Кој е тој веб сајт? Која е таа фирма?

алиекспрес и алибаба ваљда
Нашиве портали со „истражувачкото новинарство“ нивно базирано на copy paste +шпекулации се утепаа од пишување некоја фирма ги правела, таа фирма, мора да се вика некако...

Која е таа фирма?
Партнери се на Нокиа?
Партнери се на Микрософт?
Bootleg се?

А стварно сакам да си купам таков телефон и затоа се интересирам каде изворно се произведува, продава и дали воопшто е квалитетен.

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1
Докажани телефони, исто како и германските коли ;) :)

Инаку гледав на еден белгиски сајт и пишуваше дека веќе биле "Out of stock", па ќе видиме што ќе биде деновиве.

Ништо чудно и уште да не се пуштени, а да ги пуштат во продажба на 25-ти август. Ќе има голема распродажба (Happy sale) на AliExpress преку нивната официјална андроид апликација. Ќе има попуст на огромен број на производи.
Ако беа докажаани немаше да пропаднат па сеа камбек да прават враќајќи се во праисторијата[DOUBLEPOST=1440322814][/DOUBLEPOST]
Јас ја имам малку поновата верзија од оваа нокиа. 3410

nokia-3410-blaulich.jpg

Се сеќавам во Germanos продавниците чинеше тогашни 40 илјади денари или пак сегашни 600 евра отприлика. Уште го чувам во фиока со полњач оргиналец :LOL::) Уште го памтам филингот коа ќе го ставиш во рака , 500 грама тежина на цел телефон. Абе ебана цигла е . Да го споредам со С4ката шо ја имам сеа, на овој можам и интернет,игри,видео,музика,мп3,ГПС мапинг и шо не и пак е полесен со 5 инча екран . Ова само контакти,калкулатор и игра змија ... Тоа е :shook:
Како не биле 40к.Нема грешка.
Во 1997 кога дојде кај нас мобилната телефонија,во мобимак линијата ја платив 31к денари а телефонот односно сега праисториска нокија 3310 околу 20-22к денари
Во евра линијата би била 500 а телефонот 325-357 евра.

Последно уредено:
Телефонов заедно со оној Сони Ериксонот со антена ги викавме цигли (а и не дека не се како цигла:D). Најбитно кај овие телефони ми беше тетрисот. За тоа дека се квалитет, се.

Има шанси да си купам и јас еден чим е толку пари, само чим се нарачува од Алиекспрес, незнам колку е оригинал.

:)

Ако беа докажаани немаше да пропаднат па сеа камбек да прават враќајќи се во праисторијата[DOUBLEPOST=1440322814][/DOUBLEPOST]
Како не биле 40к.Нема грешка.
Во 1997 кога дојде кај нас мобилната телефонија,во мобимак линијата ја платив 31к денари а телефонот односно сега праисториска нокија 3310 околу 20-22к денари
Во евра линијата би била 500 а телефонот 325-357 евра.

Vo katalog samo telefon bese 40k. Go imav videno.

Ne znam kako bea brojkite, ali zeleniot na slikata go mislev 3330. Majka mi go imase.

Tezi edno kilo I lesno se odbegnuva koga leta kon tebe. Ebano mnogu izdrzliv telefon. Zid ne go krsase.

Нашиве портали со „истражувачкото новинарство“ нивно базирано на copy paste +шпекулации се утепаа од пишување некоја фирма ги правела, таа фирма, мора да се вика некако...

Која е таа фирма?
Партнери се на Нокиа?
Партнери се на Микрософт?
Bootleg се?

А стварно сакам да си купам таков телефон и затоа се интересирам каде изворно се произведува, продава и дали воопшто е квалитетен.

најверојатно некаде во кина, или може има уште резерви останато непродадени. Иначе ако се продава под името нокиа би требало да е со амин на нокиа правен. Квалитетот треба да е добар, не верувам да е некоја филозофија да направиш телефон од 99та у 2015та.

Уште имам две 3310-ки и си ги чувам :)

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom