Мачката ќе умре од недостаток на арахидонска киселина, и тоа поприлично брзо, ако не ја храниш со месо.Исто е и со мачките да не се повторувам
најчесто муви и комарци јадат кучињата, понекогаш и пеперуги, за празник најчесто.но кучето е ноќно животно и тоа ЛОВИ инсекти
Затоа што имам одбивност кон месото и не ми е вкусно, не ми се допаѓа и затоа не го јадам. Ако тебе ти се допаѓа и ти е вкусно, при тоа го конзумираш во одредени количини и не ти штети на здравјето, јади си го слободно, ако не ти се свиѓа, не го јади, само немој поради тоа што ги сакаш животните и квази ставови и размислувања..Епа ај те молам зошто ти не се вратиш на стариот начин на исхрана со месо? Зошто си вегетаријанец кога толку ги напаѓаш и ги советуваш вегетаријанците да се вратат на исхраната со месо? Значи кога си бил мал демек си добил алергија од месо ама подоцна било докажано дека не е точно, е зошто тогаш не се вратиш на месо? Зошто си и понатаму вегетаријанец?
Точно така. Јас ја отворив темава чисто да размениме некои мислења или рецепти заедно со останатите вегетаријанци/вегани но ете тие после неколкуминутно пребарување на интернет за овие начини на исхрана веднаш доаѓаат тука и како што велиш ти им солат памет на другите дека тоа не било убаво и здраво. Секој што се решил да биде вегетаријанец/веган сигурно читал пред тоа за придобивките и загубите од придржување до ова, но ете тоа е нашиот менталитет.Не ми е јасно зошто некои членови (одраз на глупиот менталитет на нацијава) не си гледаат за себе и доаѓаат на темава само да ги плукаат оние што се решиле на вегетаријанство/веганство. Абе ако вас не ви се допаѓа тоа не го практикувајте и крај, не солете памет на други.
Доколку чуваше само едно куче или една мачка ќе можеше да си приуштиш да им даваш месо.Не го правам вегетаријанец, јас го хранам со храна која можам да му ја приуштам, а при тоа да не се убивани животни, но кучето е ноќно животно и тоа ЛОВИ инсекти или нешто друго така да кучето не е вегетаријанец.
Во семејството само јас сум вегетаријанец, моите дома јадат месо и понекогаш им даваат и на нив.Доколку чуваше само едно куче или една мачка ќе можеше да си приуштиш да им даваш месо.
Just saying...
Мене не ми е јасно шо некои членови не си гледаат за себе и доаѓаат на форумов да се фалат дека се вегентерјанци/вегани како тоа да ги прави подобри битија и се прават како нешо посовршени дека се.Не ми е јасно зошто некои членови (одраз на глупиот менталитет на нацијава) не си гледаат за себе и доаѓаат на темава само да ги плукаат оние што се решиле на вегетаријанство/веганство. Абе ако вас не ви се допаѓа тоа не го практикувајте и крај, не солете памет на други.
Прво кажа дека кучињата и мачките ти ловеле пеперутки и останати животинки, после испадна дека сите дома месо јадете освен ти.Во семејството само јас сум вегетаријанец, моите дома јадат месо и понекогаш им даваат и на нив.
Точно е се што напишав и не гледам што е тука проблемот. Твоето мислење го прочитав остави некој друг на каже нешто.[DOUBLEPOST=1440003711][/DOUBLEPOST]Прво кажа дека кучињата и мачките ти ловеле пеперутки и останати животинки, после испадна дека сите дома месо јадете освен ти.
Не ја отвори темата за рецепти, барем така не кажа во воведот. Праша кое е нашето мислење и, ете си кажуваме.
И што ке им речеш? Ало Анима Мунди сакам да пријавам корисник на кајгана форум под име SimsLover дека ги храни животните "вегетаријански" па ве молам откријте кој е и пријавете во полиција. АХАХАХАХАХ дај не сме смеј жити бога.Па мора да се снаоѓа, сиромашкото[DOUBLEPOST=1439939477][/DOUBLEPOST]Се мислам да го пријавам у Анима Мунди, ги тормози животните. Ама, и тие ми се сумњиви. Заколнати вегани се, а баратаат со храна за миленици
Не се секирај, нема веќе да пишувам овде, освен ако не постираш некој рецепт со чварки.Точно е се што напишав и не гледам што е тука проблемот. Твоето мислење го прочитав остави некој друг на каже нешто.[DOUBLEPOST=1440003711][/DOUBLEPOST]
И што ке им речеш? Ало Анима Мунди сакам да пријавам корисник на кајгана форум под име SimsLover дека ги храни животните "вегетаријански" па ве молам откријте кој е и пријавете во полиција. АХАХАХАХАХ дај не сме смеј жити бога.
Никој тебе не ти стаи нож под грло за да станеш вегетаријанец, темата е за вегетаријанците. Ако не ти се допаѓа не ја читај и не коментирај на нејзе.Мене не ми е јасно шо некои членови не си гледаат за себе и доаѓаат на форумов да се фалат дека се вегентерјанци/вегани како тоа да ги прави подобри битија и се прават како нешо посовршени дека се.
Ако ви се допаѓа тоа на вас практикувајте го и крај, не го бутајте на други у фаца демек сте поарни оти го правете тоа.
Темава е отворена за рецепти како што можеш да прочиташ од администраторот, никој тука не е дојден за да се фали дека е нешто надчовечки затоа што е вегетаријанец или дека е посовршен. Незнам зошто ако си толку против вегетаријанците доаѓаш тука и ја посетуваш темава?[DOUBLEPOST=1440008530][/DOUBLEPOST]Мене не ми е јасно шо некои членови не си гледаат за себе и доаѓаат на форумов да се фалат дека се вегентерјанци/вегани како тоа да ги прави подобри битија и се прават како нешо посовршени дека се.
Ако ви се допаѓа тоа на вас практикувајте го и крај, не го бутајте на други у фаца демек сте поарни оти го правете тоа.
Очекуваш рецепт со чварки во тема за вегетаријанци?? Еееее ке се изначекаш.Не се секирај, нема веќе да пишувам овде, освен ако не постираш некој рецепт со чварки.
Навистина поверува за Анима Мунди?
Прашање: како внесуваш вит. Б12, витД, омега3, омега 6?Темава е отворена за рецепти како што можеш да прочиташ од администраторот, никој тука не е дојден за да се фали дека е нешто надчовечки затоа што е вегетаријанец или дека е посовршен. Незнам зошто ако си толку против вегетаријанците доаѓаш тука и ја посетуваш темава?[DOUBLEPOST=1440008530][/DOUBLEPOST]
Очекуваш рецепт со чварки во тема за вегетаријанци?? Еееее ке се изначекаш.