Милица Тодоровиќ

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување
Овој дел вака. Јас муабетот го правам пошто најчесто се соочувам со аргументи од типот „ова не е музика, нема музичка вредност“, ти текнува? И јас на тоа викам, океј бе, нека не е музика. Ајде, не е музика, нека е обично гомно. Ми се свиѓа звукот, шта чеш. Кој како сака нека го дефинира, мене тоа ми се свиѓа, тоа е тоа. Не планирам да ја бранам таа „музика“. Целта ми е да ги бранам луѓето кои ја слушаат оваа „музика“, бидејќи и јас спаѓам во тие луѓе.

Не браниш никого. Нема тука множина. Дури не се браниш ни сам себе, Рики. Ти се промовираш. Ти го користиш ова неодбранливо нешто, овој ужас, оваа навреда за сетила и осет за естетика и хармонија за да се претставиш како величина која и покрај тоа што ужива во сите овие продукти на ниските страсти, не губи од својата....претпознатливост во....соѕвездието. :D

Е стој сеа. Да, го извртев накај мене. Ама зошто? Еве врати се на првиот пост на кој реплицирав. Членот вика „Одвратно, и не само тоа туку што е најстрашно е и погубно. Немање слух за жал е тесно поврзано со тежок облик на простоќа, само што не е нешто што може лесно секој да го примети“. Го прашав дали ова значи дека јас сум прост, и тој потврди. Од тука јас решив да го вртам муабетот накај мене, зашто муабетот за мене е почнат од моментот кога тој почна да ги осудува луѓето како мене. Она што јас го правам е, ги користам моите позитивни квалитети за да ги одбранам овие замислени „негативни“. Бидејќи некој се осмелил да рече дека јас сум прост, базирано врз ништо друго, освен вкус за музика. Што за мене е многу по „просто“. Како може да дефинираш човек ако знаеш само една и единствена информација за него, а и таа не е толку битна. Такашто, да, важи тоа што го пишав горе. Мене не ми е толку целта да полемизирам за музиката, колку што ми е цел да се одбранам кога сум нападнат. Знаеш, едно е човек да ти рече „немаш добар вкус“. Океј, ми е гајле. Ама друго е некој да ти рече „глуп си штом слушаш ова“.

Не, не. Не, Рики. Кога ти викаат дека си дудук за музика, значи остануваат на тоа дека си дудук за таа една работа. И дудук си, биди жив и здрав. Кога се дебатира за музика, термините се такви апсолутни затоа што и разговорот е за таа една работа. Горе пробав да ти илустрирам во примерот со лајното. Ако е темата лајно, а ти си згазил на лајно и го носиш залепено за патика, тоа е единствено битно на таа тема, а не колку ти добро ја лапаш женска ти или ја слушаш мајка ти. Тие глупости не постојат на тема за лајно. Колку ти си срцка на други полиња е ирелевантно на тема за музика. Затоа што муабетот е за музика, Рики. In absolutes. Затоа, кога некој на тема за музика ќе ти рече "ти си Рики, цар на дудуците", не ни мора да става загради каде објаснува дека контекстот е музика оти се факинг подразбира бе, Рики, бе. :D
Ја Рики, сум дудук по математика. У средно ми предаваше една далечна братучетка на Бранко Црвенковски и кога ми заокружуваше тројки и двојки на полугодие и ме прашуваше дали сум задоволен, и викав дека "сум задоволен колку некој шо штедел у ТАТ", "како Киро кога го известиле дека го изгубил окото", "како Борис додека паѓал авионот". Со овакви итри реплики некој може ќе каже дека сум бил остроумен, Рики, дека сум имал некоја силна проникливост и итрина додека сум ја заебавал далечната братучетка на Бранко Црвенковски, ама пак у дневник ми останувале двојки и тројки оти сум бил дудук по математика.

Едно нешто морам да ти признаам. Толку си бил упорен и инаетлив, па си успеал да ја продадеш оваа приказна дека лоцирање невкус е ад хоминем кон личност, па и модератори во подфорумов ставаат некои срамежливи предупредувања да "не се навредуваат членовите на форумов". I am here to change that, о Рики. :D

@Raziel да не го цитирам цело мислење. Нека биде така како што викаш, делот за мене и мојот карактер. Но, ајде едно одговори ми. Дали ти стварно веруваш во тоа дека кога луѓето кажуваат такви работи, стварно мислат само на музиката, а не општо на цела личност? Бидејќи мене човекот во 21ви век не ми изгледа таков. Јас насекаде околу мене (било тоа реалност или интернет) гледам луѓе кои се „отпишани“ од старт, само поради една своја карактеристика. Највеќе е истакнато кај религиозноста да речеме. Религиозните се глупи и лоботомирани, крај на муабетот. Педерите сите да умрат. Феминистките се искомплексирани дебели жени кои никој не ги сака. Све некои такви примери, да не продолжувам. Дали ти стварно веруваш дека кога луѓето ги коментираат овие работи, дека навистина со тие коментари се објаснува само контекстот, а не генерализираат? Бидејќи мене воопшто не ми изгледа така, ми изгледа како луѓето да стануваат се по judgmental и вистина да веруваат во она што го зборат. Не да те критикуваат, ама буквално да те презираат поради таа една контроверзна работа за тебе. А турбо-фолкот ми делува како една од нив, најискрено. Затоа и реков дека пробувам да одбранам колку што можам. Премногу, премногу генерализираме според мене, и на тоа мора да се стави крај. Барем тоа е моето мислење, ако не е така и луѓето стварно не те навредуваат кога викаат „треба да умрат сите што се вакви“, тогаш све ми паѓа во вода. Ама убеден сум дека, за жал, не е така. Камо да не сум во право :)

@Raziel да не го цитирам цело мислење. Нека биде така како што викаш, делот за мене и мојот карактер. Но, ајде едно одговори ми. Дали ти стварно веруваш во тоа дека кога луѓето кажуваат такви работи, стварно мислат само на музиката, а не општо на цела личност? Бидејќи мене човекот во 21ви век не ми изгледа таков. Јас насекаде околу мене (било тоа реалност или интернет) гледам луѓе кои се „отпишани“ од старт, само поради една своја карактеристика. Највеќе е истакнато кај религиозноста да речеме. Религиозните се глупи и лоботомирани, крај на муабетот. Педерите сите да умрат. Феминистките се искомплексирани дебели жени кои никој не ги сака. Све некои такви примери, да не продолжувам. Дали ти стварно веруваш дека кога луѓето ги коментираат овие работи, дека навистина со тие коментари се објаснува само контекстот, а не генерализираат? Бидејќи мене воопшто не ми изгледа така, ми изгледа како луѓето да стануваат се по judgmental и вистина да веруваат во она што го зборат. Не да те критикуваат, ама буквално да те презираат поради таа една контроверзна работа за тебе. А турбо-фолкот ми делува како една од нив, најискрено. Затоа и реков дека пробувам да одбранам колку што можам. Премногу, премногу генерализираме според мене, и на тоа мора да се стави крај. Барем тоа е моето мислење, ако не е така и луѓето стварно не те навредуваат кога викаат „треба да умрат сите што се вакви“, тогаш све ми паѓа во вода. Ама убеден сум дека, за жал, не е така. Камо да не сум во право :)

И сега треба да пишам дека Рики и за историја е дудук? Е, нема. За инает. :D
Викаш во 21ви век најмногу имаме проблем со дискриминаторен однос кон човечка природа, животен стил и вкус? Сигурен си дека сакаш да опстоиш на тој став? Сигурно не сакаш да направиш една ретроспектива на настани и општествена еволуција од почеток на цивилизација, па до денес и да го смениш погорново тврдење? Еве, ај, ќе ти дадам шанса да ретерираш и нема однапред да те етикетирам, Рики. Оти и ја како тебе сум фин, воспитан и начешлан шизик.

Разликата меѓу суд кон нечиј вкус, нечии верувања и нечија природа е огромна. Кога некој Разиел го напаѓа вкусот на некој Рики за музика и вика дека Рики насмеан плива во базен од лајна, ако тој Разиел со тоа сака да наметне мислење дека Рики како човек е бајат ентитет, тој ист Разиел единствено може да изгледа како огорчен и исфрустриран човек. Така, на тој Разиел му останува да размисли, ако може, на кој начин ќе ја контекстуализира таа рикиева активност. Оти, ако се заебе и залепи етикета за целосноста на името и презимето Рики Лузерпул, Рики ќе излезе од базенот лајна, ќе се измие и ќе продолжи со животот, а он ќе остане исфрустриран и огорчен. Тука можеме да завршиме со дебатите околу вкусот.
Судот за нечии верувања и религиозни убедувања и судот за нечија сексуална природа се друг муабет, Рики. Отвори тема во мојот ценет и многу активен подфорум, па ќе го елаборираме очигледното колку сакаш. Да не ја поганиме оваа прекрасна тема со вакви офтопици. Ќе ни се налути Боп.

И на Галилео вака му викале. .!.

Епа не биди дудук за историја, види малце како завршил тој Галилео.

„Сепак сте дудуци за географија“ - им рекол.
На крајот им посочил дека тоа не значи дека не го владеат Светото Писмо.

Абе Разиел, не врти бе, кажи му. Ко шо може да се биде НЕдудук за една работа, така може да се биде дудук за друга. Ако детето не признава и тврди дека е тоа релативизирање, тогаш не смее со тек на време да се кочопери со негова извесна врлина. Пошо, ако мааните се релативни, такоѓе се и виртусите.

:D

„Сепак сте дудуци за географија“ - им рекол.
На крајот им посочил дека тоа не значи дека не го владеат Светото Писмо.
Не знам дали му се исплатело на Галилео, ама не верувам дека Разиел би се откажал од благодетите што му ги носи неговиот тотално нерафиниран вкус за жени, на пример (како еден од многуте нерафинирани), во замена за револуционерна промена на подфорум музика на Кајгана.

Додуша, кога ќе размислам потемелно, не верувам дека би трпел и болки во бубрези. Затоа, ако му досади на Рики, тоа треба да го направи. Нека му пише да пази грб кога оди по темни улички.

неговиот тотално нерафиниран вкус за жени

I resent that!
Kaде е тежината на доказот у овој немилосрден атак? Вакво нешто за да кажеш, мораш со нешто да го поткрепиш, о ти претенденту за титулата "Ванчо Михајлов 2015".

I resent that!
Kaде е тежината на доказот у овој немилосрден атак? Вакво нешто за да кажеш, мораш со нешто да го поткрепиш, о ти претенденту за титулата "Ванчо Михајлов 2015".
Зарем има потреба од докази? Мислам дека нема, особено не на јавен форум. Не ми дава душа. :(

Иако, за твојот обид да му уништиш златна тема на Сунгерот Боб, заслужуваш и тоа, и ќотек, и полошо...

П.С. Боб, не се секирај, и овој тролов би ја ебел.

Викаш во 21ви век најмногу имаме проблем со дискриминаторен однос кон човечка природа, животен стил и вкус? Сигурен си дека сакаш да опстоиш на тој став? Сигурно не сакаш да направиш една ретроспектива на настани и општествена еволуција од почеток на цивилизација, па до денес и да го смениш погорново тврдење? Еве, ај, ќе ти дадам шанса да ретерираш и нема однапред да те етикетирам, Рики. Оти и ја како тебе сум фин, воспитан и начешлан шизик.
Ау никако, воопшто не сакав тоа да кажам. Сосема спротивно, дури и криво ми е малце што вака си го сфатил тоа што го пишав пошто ми е една од најбитните работи кога се дискутира ова и во секој муабет сакам оваа поента барем еднаш да ја истакнам. Баш јас стално кога некој ќе се побуни демек кај отишол светот, колку било полошо сега, секад му објаснувам колку е само блиску времето кога луѓето немале никакви права, умирале ко муви без на некој да му е гајле за тоа. Баш не, јас сум среќен што има волкав напредок досега, и не сакам ниедно време да се врати, ниту идеализирам некакво минато време и викам „тогаш било подобро“. Не било. Колку понапред се иде, толку подобро е. Секој нов ден е подобар од претходниот, светот секојдневно напредува и е на правилен пат. НО! Тоа не значи дека се е совршено, и овој 21ви век сеуште има некои неискоренети срања. Има уште работи кои треба да се менуваат. Тоа ми беше поентата на муабетот :)

Абе Разиел, не врти бе, кажи му. Ко шо може да се биде НЕдудук за една работа, така може да се биде дудук за друга. Ако детето не признава и тврди дека е тоа релативизирање, тогаш не смее со тек на време да се кочопери со негова извесна врлина. Пошо, ако мааните се релативни, такоѓе се и виртусите.

:D
Не е точно ова. Јас не го тврдам тоа, воопшто. Да, јас не знам за музика, не сум упатен у тоа и немам некои познавања. Јас кажувам дека не можеш да му залепиш етикета на некој, базирана врз само една (минорна) карактеристика (каква што е музиката, според мене - дудукот за музика), односно таа етикета не може да го дефинира целосно неговиот карактер, туку само еден мал сегмент. Баш дури и го кажувам ова што ти го кажуваш. Ако сум дудук за музика, не значи дека сум дудук за све во животот, или ко што рече членот на првата страна, ова не значи дека генерално сум прост човек, бидејќи посојат уште катаљарда други категории во моето размислување, некои за кои исто така сум дудук, а некои за кои не сум. А толку параграфи испишав и пак ми го мавна мислењето што е сосема спротивно од моето бе :(

П.с: Не јебете со inside jokes, ништо не сфатив :D

Последно уредено:
Нејзиното гостување во емисијата Од профил, каде раскажува за нејзиниот живот до сега. Некогаш живот во сиромаштија, а денес живот во пари...........:)

Разликата меѓу суд кон нечиј вкус, нечии верувања и нечија природа е огромна. Кога некој Разиел го напаѓа вкусот на некој Рики за музика и вика дека Рики насмеан плива во базен од лајна, ако тој Разиел со тоа сака да наметне мислење дека Рики како човек е бајат ентитет, тој ист Разиел единствено може да изгледа како огорчен и исфрустриран човек. Така, на тој Разиел му останува да размисли, ако може, на кој начин ќе ја контекстуализира таа рикиева активност. Оти, ако се заебе и залепи етикета за целосноста на името и презимето Рики Лузерпул, Рики ќе излезе од базенот лајна, ќе се измие и ќе продолжи со животот, а он ќе остане исфрустриран и огорчен. Тука можеме да завршиме со дебатите околу вкусот.
Судот за нечии верувања и религиозни убедувања и судот за нечија сексуална природа се друг муабет, Рики. Отвори тема во мојот ценет и многу активен подфорум, па ќе го елаборираме очигледното колку сакаш. Да не ја поганиме оваа прекрасна тема со вакви офтопици. Ќе ни се налути Боп.

И на Галилео вака му викале. .!.

Пеер, редок си. Еден од последните. Дури големиот Рациел се спушти да му го спушти на Рики. Hell, у филм начекав зезење за тоа на кој факултет е запишан Рики. Ние постарите у тимот одамна ја научивме лекцијата. Не си прв што приметуваш, али како модератор на философија и психологија - морам да те изнавредам за пластичнта дедукција. Прочита од него за успехот, амбициите и финокаќата на Рики у сосема радом тема у музика и мислиш го проби. Нц нц нц. Знаеш ја шо приметив? Уопште не е позерај. Не е одбранбен механизам за лајно музиката, туку има премногу леери кои ние не ги гледаме. И еве звучам и јас како сите до сега, ќе дојдеш и ти тука уште малку, ама ја го поштуем Рики. И секој ова му го има кажано шо го силувал со зборчиња у секоја тема за музика. Пошо на крајот на денот, битно е да легнеш расположен. А Рики цело време ни нуди црвена пилула да го видиме Матриксот. Ја Рики уоптште не го познавам, ама кога му побарав услуга, рака на срце, повеќе од мене се испозамара, до степен шо ми дое да му пишам: брад, уреду е. :D А ја ретко познавам некој со олку вишок енергија да вложи у некој странец шо уопште не го познава.

Имам другар кој Милица Тодоровиќ од темава, си ја вика: „Мојата жабица“. Човекот ја обожава а исто има недефиниран вкус за музика. Ако го видиш нерасположен треба претпазливо да бираш зборови пошо некоја трагедија се има десено. Окезан константно. И се замислив дали јас познавам депресивен турбофолкер. Некој даунер шо знае цел ден да ти сјеба. Не. Сите овие луѓе се како што се на маса, како некој другар да им се има верено. Тоа што ним им го нуди музиката е мотиватор. Шо кур ќе ни се нам чувствата од музикава ни? Пих. Рики со музикава ни налага ако сакате да бидете успешни, весели и силни - слушајте Бобан Рајович. Оти ниедна музика не го вади тоа сељачкото од тебе како таа. Секој го има, и мора некад да еруптира. А repressing feelings знаеш дека е big no no. :D

Пред некој ден настапуваше Мирослав Илич, се собра друштвото, искочија, се забавува, се пијанчеја. И? Шо праев ја? Ок, имав секс и вртеа Massive Attack. Ама замисли нешо депре. Пред некоја недела, Милица Тодоровиќ од темава настапуваше во Валандово во некој базен кој навечер се трансформира у локал. Запалија коли друштво, извадија плати од картичка и беа, се забавуваа, се пијанчеја. И? Ја шо праев? Дома, имав секс и вртеше Џеф Бакли. Ок, али замисли ко да ми беше тапа. Сношти заврши Струмица Опен Фест, додека другарите скокаа на Харис Џинович и се забавуваа ја ДРЕМЕВ дома, имав секс, порачавме пица и гледавме Маd Max, го симнав 40 гига, блуреј, на тв. Ама замисли сум мизерувал. Шо ми беше поентата? Убаво е некад да плескаш раци на некоја песна од Гоце Арнаудов ако си на некоја слава на некој битен, или да се понашаш дека ок е техно верзијата од Ти моје златооо ти моје златооо у кафиќ дур си на родеден на некој битен, па макар и без провод, чисто да си видиш друштво или да се заковаш со шток у некоја биртија. Епа тоа чувство ваквите луѓе сакаат да го имаат секој час од денот, секој ден од месецот.. И никаков суд нема надлежност врз тоа.

Знаеш шо е најиронично? Шо турбофолкот супрутно делува на општеството. Уопште не негативно. Што мислиш ти, кој ти е бољи избор сабајлечки да те услужи, Рики шо слушал злате мојее за расонување, ја шо сум вртел Поркјупајн трии или Владимир шо вртел Смитс? Шо ако турбофолкот е смислата на универзумот, или барем за нашиот, тој, познатиот? Што ако е клучот за ултимејт среќа? Тргни од маливе ствари, што е поконструктивно? Отвараш форум и си листаш теми шо те интересират у музика, отвараш нова слика од шатганот на Кобејн. Отвараш несакајќи Розга, гледаш цицки у бикини напучена на базен. Можда некад животот е that simple. :D

Силвер лајнингот е што има цицки, сепак не е тема за Бобан Рајович. Дури @Malcolm van den Сабаховић се откажа од муабетот: музика за стока.

Искрено, ја радо би мизерувал, имајќи секс и слушајќи Рејдиохед но веќе не можам да ги осудувам и исмевам фините, зачешлани фраери ко Рики што го зграпчуваат животот за јајца, еден стих по еден. Сајд ефект е што може Рики да заврши како хроничен алкохоличар кој си ги тепа децата и предава историја на 5то одделенци кои зборат странцки оти се повеќе од 20 посто у селото. Може да прочиташ дека лошо му иде рихебот и детоксикацијата на Рики исто така низ секоја тема. Ама тоа е ризик кој сам пресметува да го превземе. Секој сам си го пресметува ризикот. Штета што ти си дудук математика. :D

туку има премногу леери

Еднаш, на радио, додека одевме за Скопје со еден познаник, ја пушти тоа емисијата со тој ќелавиот Петар, типот шо има слично гласче со Мајкл Џексон, ама е бел, ќелав и набилдан. Мислам се викаше Наутро со Петар, на појадок.
Гостин му беше Жељко Јоксимовиќ и овој му го лижеше газот нешто. У еден момент го прашува: „Господине Јоксимовиќ, вие сега ќе одржите концерт во Метрополис арената. Тоа е прилично голем организациски зафат и знае во техничкиот аспект да биде мошне трики, нели?“
Си викам глеј го педерчево натртено. Шо кур му требаше да каже трики? Толку несоодветно е, толку глупо звучи, сигурно му има поминато низ глава еднаш и ашлакот дозволи и низ уста да му помине. Не можеше ли да рече проблематично? До толку ли нема соодветни зборови, па мораше да избере ем туѓ, ем скроз педерастичен збор за да постави наједноставно прашање?
Не знам зошто осетив потреба да го споделам ова, офтопик е и е неповрзано со темава, ама си викам ај да му раскажам на бот едно искуство, еден мал момент од едно патешествие, за да не се почуствува помалку битен од Рики, а и лабаво да го почнеме муабетов.

Прочита од него за успехот, амбициите и финокаќата на Рики у сосема радом тема у музика и мислиш го проби. Нц нц нц. Знаеш ја шо приметив? Уопште не е позерај. Не е одбранбен механизам за лајно музиката, туку има премногу леери кои ние не ги гледаме. И еве звучам и јас како сите до сега, ќе дојдеш и ти тука уште малку, ама ја го поштуем Рики. И секој ова му го има кажано шо го силувал со зборчиња у секоја тема за музика. Пошо на крајот на денот, битно е да легнеш расположен. А Рики цело време ни нуди црвена пилула да го видиме Матриксот. Ја Рики уоптште не го познавам, ама кога му побарав услуга, рака на срце, повеќе од мене се испозамара, до степен шо ми дое да му пишам: брад, уреду е. :D А ја ретко познавам некој со олку вишок енергија да вложи у некој странец шо уопште не го познава.

Ти скроз си ја промашил поентната. Ќе се караме. Или си ја промашил поентата или Рики ти има позајмено многу пари, па се праиш Ренфилд. :D
Значи, поентата е следнава. Ја, Разиел идам у подфорум музика. Многу често и со големо задоволство го читам подфорумов. Подфорумов, инаку, се вика музика. Конципиран е да се разговара на тоа поле. Музика. Не знам дали ти спомнав дека за музика е подфорумов. Е. Океј. И идам тука, отварам некои постари и одамна рикнати теми, со половина мртви линкови, па негде попатно ја отварам и оваа. На оваа го начекувам Рики и, замисли, Рики не прави муабет за музика. Рики прави муабет за Рики. Вика дека бил срцка. Ја, вака меѓу мене и тебе да ти кажам, му веруам. Го познавам тебе колку шо те познавам и му верувам колку тебе шо ти верувам кога тврдиш дека си најголем ебач од десната страна на Вардар. Исто ми се фаќа и исто ме засега, за двајцата. Ама, беља работа, темава да ти била на подфорум музика, за некоја потпишана како Милица Тодоровиќ. Го прочитав Рики, па пак видов дали насловот на темава е Рики Лузерпул, да не ме лажат очиве. Не бил. За таа Милица бил. Си викам дај да му пишам на човеков дека никој кур не го боли кога се разговара за музика дали он е срцка и да го поканам на мојот крајно активен и динамичен подфорум, каде на повеќето теми неговата драж(не, нема да најдам погеј зборче од леери, џабе се филмам) ќе може без проблем и скроз онтопик да ја промовира.

Имам другар кој Милица Тодоровиќ од темава, си ја вика: „Мојата жабица“. Човекот ја обожава а исто има недефиниран вкус за музика. Ако го видиш нерасположен треба претпазливо да бираш зборови пошо некоја трагедија се има десено. Окезан константно. И се замислив дали јас познавам депресивен турбофолкер. Некој даунер шо знае цел ден да ти сјеба. Не. Сите овие луѓе се како што се на маса, како некој другар да им се има верено. Тоа што ним им го нуди музиката е мотиватор. Шо кур ќе ни се нам чувствата од музикава ни? Пих. Рики со музикава ни налага ако сакате да бидете успешни, весели и силни - слушајте Бобан Рајович. Оти ниедна музика не го вади тоа сељачкото од тебе како таа. Секој го има, и мора некад да еруптира. А repressing feelings знаеш дека е big no no. :D

Твоето лично искуство со човекот е небитно. Неговиот весел и космополитски карактер е небитен. Ја познавам еден човек и он има тракторче. Тој човек е толку услужлив, шо дојде еднаш и за едно кафе ми искоси тревата, исече некои гранки од дрва шо забегаа низ дворот, ги товари у тракторчето и ги однесе у отпад. Да го прашам шо музика слуша и да го напраам најактуелен на темава? Не ти текнуе колку глуп е овој муабет? Или да ти давам примери од стотина луѓе шо лично ги познавам, слушаат некои вакви најголеми срања и си тепаат жени и деца, си растураат домови? Така ли го браниме или напаѓаме ова најтешко срање? Која капитулација, чоече.

Пред некој ден настапуваше Мирослав Илич, се собра друштвото, искочија, се забавува, се пијанчеја. И? Шо праев ја? Ок, имав секс и вртеа Massive Attack. Ама замисли нешо депре. Пред некоја недела, Милица Тодоровиќ од темава настапуваше во Валандово во некој базен кој навечер се трансформира у локал. Запалија коли друштво, извадија плати од картичка и беа, се забавуваа, се пијанчеја. И? Ја шо праев? Дома, имав секс и вртеше Џеф Бакли. Ок, али замисли ко да ми беше тапа. Сношти заврши Струмица Опен Фест, додека другарите скокаа на Харис Џинович и се забавуваа ја ДРЕМЕВ дома, имав секс, порачавме пица и гледавме Маd Max, го симнав 40 гига, блуреј, на тв. Ама замисли сум мизерувал. Шо ми беше поентата? Убаво е некад да плескаш раци на некоја песна од Гоце Арнаудов ако си на некоја слава на некој битен, или да се понашаш дека ок е техно верзијата од Ти моје златооо ти моје златооо у кафиќ дур си на родеден на некој битен, па макар и без провод, чисто да си видиш друштво или да се заковаш со шток у некоја биртија. Епа тоа чувство ваквите луѓе сакаат да го имаат секој час од денот, секој ден од месецот.. И никаков суд нема надлежност врз тоа.

Сигурно и додека го пишуваше постов имаше секс. Tи ебеш и типкаш, а у позадина оди terrible love и го координира сексуалното чудовиште со интелектуалниот дефрагментатор на форум у една кохезија изводлива само од ендемските видови на нашиот егзотичен исток. Мрш таму. :D
Рики се пофали дека бил многу добар, ти дека имаш женска. Ебаве провидните. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom