Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Некoе мислење зa Lancia lybra 1.9 јtd и Nissan almera tino истo дизел...

Истo кoлку се дaвaчките зa увoз нa oвие вoзилa?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Последно уредено:
Ne mi rabotat zadnite zvucnici vo kola. Se raboti za bmw. Da mi preporacate nekoj majstor vo Skopje da idam da vidi sto im e i da mi gi napravi. Fala

Некoе мислење зa Lancia lybra 1.9 јtd и Nissan almera tino истo дизел...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Фиат Брава препакирана. Прашај за искуство со бравите и ќе ти кажат(т.е. бегај)

Жестока одбрана.
Кога ја почнав со сито и со лепење фоли на дуќани ти со кал може си си играл.
Работава искача ко на татко ти да му кажуваш како се прават деца.(y)

Епа тогаш знаеш дека сито и лепење фолии на стакла и реклами има разлика од авто фолии... И автомобил и трактор се возила, ама имаат различна намена и различно се ракуваат...

За фолии треба повеќе умешност отколку знаење. Технологијата можи да се најди на јутјуб, но ,,раката,, која го прави тоас никој неможи да ти ја дади. Треба умешност и вештина

Епа тогаш знаеш дека сито и лепење фолии на стакла и реклами има разлика од авто фолии... И автомобил и трактор се возила, ама имаат различна намена и различно се ракуваат...
А која е разликата од лепење фолија на излог и на кола и овие фолиите по коли што ги лепат таксистите?
А карбон фолијата се лепи со вода и сјај само не може да се загрева зашто како што кажа линиите ќе се деформираат

За фолии треба повеќе умешност отколку знаење. Технологијата можи да се најди на јутјуб, но ,,раката,, која го прави тоас никој неможи да ти ја дади. Треба умешност и вештина
Јас би рекол мирна рака и трпение

Препорачајте ми некое ефикасно средство за чистење седишта? ФАЛА

Препорачајте ми некое ефикасно средство за чистење седишта? ФАЛА
Ако ти се платнени Пулимакс од Мафра, подобро не сум користел.

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk

ме интересира нешто поточно станува збор за комплетен сервис на опел корса (2002/03 год. исузи мот.) ми потера околу 10 000 ден без работна рака за следниве раб:
каиш (нзн каква марка ) му давале гаранција 60/70 000 километри чини 6000 ден.
друг каиш кој вреде 1000 ден.
комплет 4 филтри (филтер нафта ваздух и др 2) чинат 1500 ден.
5 кила илје 1800 ден.
и антифриз некој -40 степ.размешан со дестилирана вода да бил малце послаб.

сето тоа ќе ме чини 10500 ден без работна рака.па ме занима дали цените се толку и дали тај комплетен сервирс вреде за тие пари?

ме интересира нешто поточно станува збор за комплетен сервис на опел корса (2002/03 год. исузи мот.) ми потера околу 10 000 ден без работна рака за следниве раб:
каиш (нзн каква марка ) му давале гаранција 60/70 000 километри чини 6000 ден.
друг каиш кој вреде 1000 ден.
комплет 4 филтри (филтер нафта ваздух и др 2) чинат 1500 ден.
5 кила илје 1800 ден.
и антифриз некој -40 степ.размешан со дестилирана вода да бил малце послаб.

сето тоа ќе ме чини 10500 ден без работна рака.па ме занима дали цените се толку и дали тај комплетен сервирс вреде за тие пари?

Не е скапо. Ок цена е.

Kajганџии, пред 2 недели купив кола на старо и газдава претходен на светлата има закачено да се пуштаат и 2 бели линии доле под регистрацијата му доаѓаат. Ме стопре пред 3-4 дена полиција да ме предупреди дека не смее да се вози со халогенки иако не ни знаев дека автоматски се пуштаат кога пуштиш кратки светла. Се јавив на човеков да ми каже како да ги премостам, ама тој ми рече оти не се халогенки, дека се од под 3 вати и се само ко позиција (имиџ :) ). Вчера пак ме стопреа и едвај се расправив да не ми пишат 35 евра казна и да им објаснам оти не се халогенки.

Издржан аргумент ми е ова оти се по 3 вати и не се халогенки или да ги извадам што поскоро?

Kajганџии, пред 2 недели купив кола на старо и газдава претходен на светлата има закачено да се пуштаат и 2 бели линии доле под регистрацијата му доаѓаат. Ме стопре пред 3-4 дена полиција да ме предупреди дека не смее да се вози со халогенки иако не ни знаев дека автоматски се пуштаат кога пуштиш кратки светла. Се јавив на човеков да ми каже како да ги премостам, ама тој ми рече оти не се халогенки, дека се од под 3 вати и се само ко позиција (имиџ :) ). Вчера пак ме стопреа и едвај се расправив да не ми пишат 35 евра казна и да им објаснам оти не се халогенки.

Издржан аргумент ми е ова оти се по 3 вати и не се халогенки или да ги извадам што поскоро?
Од кај знае џандар колку вати се. Им бодат очи и ќе се фаќаат за сијалиците.
Тие едвај чекаат за нешто да пишат казна, најдобро вади ги.

Случајно да не му се наоѓа на некој вакво за chevrolet lacetti :) Или па нека кажи кај можи да се најди, секоја помош добродојдена
11880190_10203785990605139_343863113_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom