Телма Телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата Lincoln Burrows
  • Време на започнување Време на започнување
Не ама тоа значи дека има минимално влијание а некој сака да ја поврзе акцијата со Макпетрол со затварање на Телма.

Ама тоа не значи дека нема квалитетна содржина и влијание
Ова ти е контрадикторно само посебе. Мислам си прочита што напиша пред да прицниш испрати мислење нели? Колку за илустрација ова твоето ти иди исто како да си рекол дека некој фудбалски тим од четврта регионална лига север за кој ни оддома нивните незнаат дека играат фудбал има квалитетни играчи и игра, а зошто не се во прва лига тоа само тие си знаат. Можи не сакаат да се експонираат, кој да ги знае.

Ама тоа не значи дека нема квалитетна содржина и влијание
Квалитетна програма ДА, ама влијание НЕ.
Телма нема буквално никакво влијание, било кој интернет портал има поголемо влијание од неа. Публиката не гледа Телма, тоа го кажуваат рејтинзите, затоа таков медиум не може да има некакво влијание.

Ова ти е контрадикторно само посебе. Мислам си прочита што напиша пред да прицниш испрати мислење нели? Колку за илустрација ова твоето ти иди исто како да си рекол дека некој фудбалски тим од четврта регионална лига север за кој ни оддома нивните незнаат дека играат фудбал има квалитетни играчи и игра, а зошто не се во прва лига тоа само тие си знаат. Можи не сакаат да се експонираат, кој да ги знае.
Glupa tie sporedbata toa znaci kako rabotnicki odnosno slikeks stalno igraat.kvalitetno i se vo prva liga i imaat nekoj dobri igraci ama nemaat gledaci na tribinite a toa.cetvrta.liga tie e za nekoj lokalni tv stanici
Telma ima najdobri filmovi mislam uste nemaat tursku serii vestite mu se najobjektivni ama mu falu italjanskoto prvenstvo i novini vo stidiata koi se od na tito vremeto isto i spikeri itn...
Kako sakas reci ko dojde da gledame telma racunaj na koe kuropusacko deredze stignaa шител анал 5 i drugite
Kako malo dete se radvav ko ja zatvorija A1 oti bea gnasni so proagadna i perenje mozok ama tri pati poveke ke se raduvam ko ke ja zatvorat zingo tv !

Glupa tie sporedbata toa znaci kako rabotnicki odnosno slikeks stalno igraat.kvalitetno i se vo prva liga i imaat nekoj dobri igraci ama nemaat gledaci na tribinite a toa.cetvrta.liga tie e za nekoj lokalni tv stanici
Telma ima najdobri filmovi mislam uste nemaat tursku serii vestite mu se najobjektivni ama mu falu italjanskoto prvenstvo i novini vo stidiata koi se od na tito vremeto isto i spikeri itn...
Kako sakas reci ko dojde da gledame telma racunaj na koe kuropusacko deredze stignaa шител анал 5 i drugite
Kako malo dete se radvav ko ja zatvorija A1 oti bea gnasni so proagadna i perenje mozok ama tri pati poveke ke se raduvam ko ke ja zatvorat zingo tv !
Споредбата си е на место како сакаш врти. Играчите играат на теренот а не гледачите или навивачите. Значи тие победуваат и земаат бодови и со тоа се рангираат на табелата. Јас колку што знам досега нити еден тим не добил бодови само затоа што имал повеќе продадени билети или навивачи. Ако не ги бива и со нив и без нив ке изгубат па тоа тие.
Аналогно на тоа и Телма е таму каде што е. Да имаше квалитетна програма, содржина и кадар ке беше на врвот а не на дното, без разлика ти или некој друг како ја доживува. Грото народ не ја доживува така и тоа е тоа.

Изгледа ја споредуваш телма со телевизиите до 2005, тогаш не се баш квалитетни, ама според тоа што имаш денес на ТВ, се најквалитетни.
И не прави споредби со фудбал, дај нешто конкретно за квалитет, ова го нема, а тоа го има на другите телевизии и слично.

Квалитетна програма ДА, ама влијание НЕ.
Телма нема буквално никакво влијание, било кој интернет портал има поголемо влијание од неа. Публиката не гледа Телма, тоа го кажуваат рејтинзите, затоа таков медиум не може да има некакво влијание.
Ти мислиш дека некој верува на вестите на Сител, Канал5, Алфа и МТВ (освен ако не се ВМРО и чекаат вработување). Гледаност не значи влијание

Изгледа ја споредуваш телма со телевизиите до 2005, тогаш не се баш квалитетни, ама според тоа што имаш денес на ТВ, се најквалитетни.
И не прави споредби со фудбал, дај нешто конкретно за квалитет, ова го нема, а тоа го има на другите телевизии и слично.
Види генерално слабо ја гледам и Телма и другите . Чат пат некоја серија или филм, вести на која ке опчекам во моментот и тоа би било тоа во глобала. Турски серии не гледам воопшто, шпански уште помалце , звезде гранда и останати такви натпреварувања исто ( исклучок на пинк звездице или како се викаше ). Но друго ми беше муабетот. Нема врска дали јас и ти како поединци сметаме дека нешто е квалитетно или не , пошто сме поединци. Небитни сме како индивидуи сами посебе. Конкретно за една телевизија да речеме дека е квалитетна и влијателна е да има голем број на гледачи кои ја следат. А би ја следеле кога би имала што квалитетно да понуди, тоа пак иди од квалитетот на кадарот и содржината која ја нуди било тоа да се серии, контактни емисиии, квизови , вести итн итн. Кој што си преферира. Ова правило важи генерално за се и затоа ти реплицирав на твојот пост, а не дека Телма чини или нечини. Можеби ке тропнам онака без везе но Телма ти си ја сметаш онака квалитетна само ради ставот кој го завзема во дневната политика, другото во глобала е небитно. Утре Сител да речиме дека ке завезем онака проопозициски став и таа за некои тука одма ке прочини иако 90% од програмата би и било турски серии и нешто друго безвезе. А сите знаеме на кое ниво ни е новинарството во Македонија. Треба сите вести една по една да ги прегледаш и да донесиш некој заклучок што уствари се случило или по наши кажано сите си ја вртат водата на кај нивната воденица. Или илустративно тоа изгледа вака некако:
What+the+media+wants+you+to+see+what+the+media_8fee64_5137363.jpg

Телма е најслабо гледана национална телевизија во Македонија, по официјалните рејтинзи.
Беше до пред некое време, според последните мерења Телма има гледаност од 12%, за споредба МТВ има 3,5% , а Алфа (исто така национална ) има 2 %. Пред Телма се 24 Вести со 14%, Канал5 со 15% и АлсатМ и Шител со по 23%...

Аналогно на тоа и Телма е таму каде што е. Да имаше квалитетна програма, содржина и кадар ке беше на врвот а не на дното, без разлика ти или некој друг како ја доживува. Грото народ не ја доживува така и тоа е тоа.
Грото народ слуша Цеца и гледа турски серии. Грото народ (од било која држава) кога се во прашање високи културни вредности, може да се ебе у газ со вжештено железо.
Затоа постојат критичари на уметноста, рецезенти, филмски критичари и затоа постојат уметнички академии и универзитети.
Затоа и куртонски културни говна како Сител, Канал 5, Евровизија, Вучич, Бритни Спиарс, Џастин Тимберлејк, Малата Принцеза, Цеца и Долина на Волците, ќе бидат погледани од било што, што има некаква културна вредност.
Грото на народот има културно-уметнички сензибилитет едвај нешто поголем од истиот кај капакот на WC-шољата. Затоа на концерт на Ламбе има шест пути поише луѓе отколку на уметничка изложба.

А Телма е на незамисливо повисоко ниво кога е во прашање културно-уметничката вредност на програмата, во однос на веќе споменатите.

Но, во крајна линија, факт е дека телевизиите се бизнис и ако грото на народтот сака помија за вечера, одколку препелица со мармалад, ОК.

Грото народ слуша Цеца и гледа турски серии. Грото народ (од било која држава) кога се во прашање високи културни вредности, може да се ебе у газ со вжештено железо.
Затоа постојат критичари на уметноста, рецезенти, филмски критичари и затоа постојат уметнички академии и универзитети.
Затоа и куртонски културни говна како Сител, Канал 5, Евровизија, Вучич, Бритни Спиарс, Џастин Тимберлејк, Малата Принцеза, Цеца и Долина на Волците, ќе бидат погледани од било што, што има некаква културна вредност.
Грото на народот има културно-уметнички сензибилитет едвај нешто поголем од истиот кај капакот на WC-шољата. Затоа на концерт на Ламбе има шест пути поише луѓе отколку на уметничка изложба.

А Телма е на незамисливо повисоко ниво кога е во прашање културно-уметничката вредност на програмата, во однос на веќе споменатите.

Но, во крајна линија, факт е дека телевизиите се бизнис и ако грото на народтот сака помија за вечера, одколку препелица со мармалад, ОК.
Значи според тебе народот е генерално глуп со исклучок на ете неколку одбарни што го имаат она што треба. Не мислиш дека тоа се симптоми на самобендисаност?

Значи според тебе народот е генерално глуп со исклучок на ете неколку одбарни што го имаат она што треба. Не мислиш дека тоа се симптоми на самобендисаност?
Не реков дека народот е генерално глуп. Тоа дали е глуп или не, е друг муабет, што нема врска со овој.
Реков дека мејнстримот отсекогаш и насекаде имал ниски културно уметнички критериуми, што нема врска со бизнисот. Бизнисот во културата и уметноста повеќе зависи од масовноста. Гледаноста (а со тоа и еконмскиот успех) на Сител и Канал 5 и порано А1, е дело на масовноста, додека културно-уметничките дострели и постигнувања немаат врска со квантитетот на публиката. Веќе споменав дека општеството традиционално има оформено институции кои ги одредуваат овие вредности. Воглавно, она што го сака мнозинството, може само да се искористи економски, додека неговата културно-уметничка вредност, во огромен број случаи, објективно е дискутабилна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom