Општи вело муабети, прашања, совети

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
^ Да се надоврзам на муабетот од Вивакастро, не конкретно за велосипедите туку генерално за деловите и опремата која се продава кај нас.
Претервет нашиве продавници. Колку само за споредба имам Шимано М520 педали купенo од нет за 23 евра = 1410 денари, кај нас по продавниците кога прашвев за истиот модел најефтина цена шо добив беше 2550 денари шо е околу 41/42 евра, значит дупло поскапи. Ни едните од интернет, a ни другите од кај нас не беја со вклучени клинови, најефтините клинови шо ги најдов кај нас нормално компатибилни со педалите беја по цена од 490 денари, додека на интернет купив клинови од титаниум за 7 евра = 430 денари. Пред нешто повеќе од недела дена исто зедов нова кацига нарачана од интернет(комплетно и уредно си стигна со упатство за употреба, сертификати за безбедност, лепенки со ознаки и стандарди од внатрешната страна, се ко шо си требит), за првата шо ја купив од кј нас лајна изедов и ме штавија убо. Нараквици за возење Шимано (но не за ептен ладни/екстремни услови, ги користам негде од почеток на октомври до кај крај на март, другиот период не ни носам нараквици) исто онлајн купени, чорапи исто онлајн купени за смешна цена од 1 евро и 70 центи за пар (кј нас се околу 10 евра, чак и над тоа), snood/buff појма неам како се викат на нашки од микрофибер купена за 2 евра и 40 центи (веќе за нешто поќе од 10 евра мојш да купиш премиум материјали како полартек, мерино, волна...), бејс лејер термален со долги ракави и 3/4 патент купен за 8 евра 90 центи и боксерици термални купени за 3 евра и 90 центи, ранец за на возење купен 22 евра, овде кј нас ти продаваат мадиња за бубрези ранци од 5.500 денари па нагоре. За све да купев од овде сигурно ќе ме кошташе над 150 евра/ над 9000 денари, шо е една просечна плата од нас смртнициве.

Последно уредено:
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Патот накај Свети николе добар е успони,патна инфраструктура,население проблеми?

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.459
Поени од реакции
2.016
Патот накај Свети николе добар е успони,патна инфраструктура,население проблеми?
Прилично досаден пат ако одиш преку коњаринава. До горно коњари немаш јаки угорнини, после тоа е качување до крушица. Од крушица е релативно рамно но на неколку места е ископан асфалтот биди внимателен ако возиш road. После коњари немаш баш избор за вода, така да носи си резерва.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Претпоставувам мислиш сушица добро фала (y) накај петровец(пределот од дрма до пред петровец) гледам го средиле патот ко писта е сеа таму има голем проток на возила и треба по редовно да се асфалтира бидејќи за краток период и се упропастува ...

Патот од ржаничино за до катланово значи средување под хитно НО за да се избегне патарина камионите го направија партали плус од фармите(комбајни,трактори) и еве

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Дечко ми многу се загреа за точаков, па ај некое мислење. Читав за Макс дека не чинат, ама овој не е обичен :P

G

Goldie

Гостин
Дечко ми многу се загреа за точаков, па ај некое мислење. Читав за Макс дека не чинат, ама овој не е обичен :P
Не се разбирам јас многу (нов велосипедист сум :)) ама 220 евра за макс не ми изгледа како добра идеја, подобро нека си додаде некој денар повеќе и да земе настаро вакво нешто.

Член од
6 јуни 2014
Мислења
295
Поени од реакции
64
Дa не му се нaoѓa нa некoј цревo зa хидрoуличнa aвид кoчницa? :)

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Има некој купувано точак од кај овој со увозот од свичарска во ченто?

vsgsxg.jpg

Какви има, како е со цени?

Член од
11 април 2012
Мислења
4.791
Поени од реакции
5.577
Има некој купувано точак од кај овој со увозот од свичарска во ченто?

Прегледај го приврзокот 126461

Какви има, како е со цени?
Абе цените порано му беа ептен пристапни ама имаше доста стари модели. Од тој купот што го виде надвор дали 1 ќе најдеш добар. А тој вториот што си го нашол на пазар3 може да излезе некое добро велосипедче помини погледни што има

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Нека бега како од оган од овие точаци. Немаат никаква гаранција и се распаѓаат само што ќе се качиш на него.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Фала за мислењата, ќе го предомислам :)

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
:toe:

Ако збориш за тој после мостот од кај тој ич не иди да зимаш се рекламира и на реклама 5 ....Катастрофа точаци и плус цените му се дигнати ко кур на лиса анн

Член од
30 ноември 2014
Мислења
187
Поени од реакции
296
zadnata kaseta e lom prljava.probav vlazni maramici,I krpi no nisto.Ima nekoja fora za vadenje,I so sto da ja iscistam?Citav so nafta,moguke??

Kajgana Shop

На врв Bottom