Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки, некоја предлог рута од Скопје до ~50км во еден правец? :)

Последно уредено:
zadnata kaseta e lom prljava.probav vlazni maramici,I krpi no nisto.Ima nekoja fora za vadenje,I so sto da ja iscistam?Citav so nafta,moguke??
Задна касета чистење со влажни марамици?
Зависи до кој степен е гнасна. Лично јас, си ја терам следнава процедура и немам никаква мака. Прво касетата ја прскам со ВД-40 да се одмасти, па ја поминувам со стара четка за заби и ја оставам така едно 5 минути. Во меѓу време ја мијам четката под млаз вода. Во едно пресечено шише имам претходно со топла вода растворено шампон за коли (или најобичен сјај за пајнци-ко ќе неам шампон) па уште еднушка ја поминвам цела касета (ако е помалце валкана го правам истото со најобично сунѓерче место четка) и на крај нормално ја прскам касетата но пажливо и не директно од блиску. (На едно триесетина сантими со не многу јак млаз на вода). То е то, после мијање ќе светит.
Доколку буџетот ти дозволува јас ти би препорачал да си купиш ваква четка (види слика долу), бидеќи можиш уште по детално да ја исчистиш касетата и ќе ја завршиш за многу помалку време него ли со четката за заби.
download (1).png
Доколу касетата ти е ептен батал сторена и нечистена редовнo тогаш процедурата е друга.
Едит: После вакво чистење не заборавај да си го подмачкаш синџирот.

Прво касетата ја прскам со ВД-40 да се одмасти, па ја поминувам со стара четка за заби и ја оставам така едно 5 минути.
WD40 е одмастувач, ако ти влезе во фривилот, збогувај се со задната осовина. Ова ти го зборам од искуство, ја заебав со друг одмастувач после 3-4 чистења, не со WD40, ама исто е. И оп, нова задна осовинааа...
Инаку, за инфо, топ се чисти касета со влажни (бебешки) марамици. Макотрпно е, ама нема ризик ништо да заебеш. Најдобар начин е да ја извадиш заедно со ланецот и да ги оставиш да киснат во сад со одмастувач едно два саати. После само перење со вода, сушење и подмачкување. Ако не го чистиш ланецот, пак брзо ќе ја замастиш, за две три вожњи.

izvadiv kasetata I pola saat vo nafta.
Posle ubavo perenje so sampon za kola.abe svetna

Незнам каде на друго место да прашам.
Сервис за точаци во Аеродром/Ново Лисиче има?

Dupnata guma (neznam dali e vnatresna ili nadvoresna)
Kocnicite treba da se sredat, i volanot da se stegne

hm,jas ova sve sam si pravam.
1.Izvadija vnatresnata,napumpaj ja blago,I vo posiroka kofa so voda vrti del po del.Kade ke imas meurcinja tuka e dupnata.Zemi ismirglajgo toa mesto ubavo,I so neostik I lepenki lepi.(ova ti e bolje,zasto ke si imas rezerva lepenki).
2.Poleka so dopir prejdi ja nadvoresnata,ako ima nesto izvadigo.
Do sega spasi 150 den,ako si prais Sam...
3.Za volanot zemi imbus,
centriraj I stegaj....
4..Ako ne si siguren idi kaj gari,probike,I ostali neka ti sredat se.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom