Kсамил

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување
Добар и реален опис на летување во Ксамил: http://off.net.mk/bavchi/emili/super-si-e-albanija

Заборавила само да опише колку водата е матна(влезеш ли над колена, веќе тешко да си ги видиш стапалата) и колку се одвратни депониите покрај секоја една плажичка...

Добар и реален опис на летување во Ксамил: http://off.net.mk/bavchi/emili/super-si-e-albanija

Заборавила само да опише колку водата е матна(влезеш ли над колена, веќе тешко да си ги видиш стапалата) и колку се одвратни депониите покрај секоја една плажичка...
Немала среќа што да речам. И не си истражила претходно каде оди. Лошо е да имаш едни очекувања (најчесто нереални) а потоа да те дочека нешто друго и после разочарувањето е големо. Е па големо е. И не да го бранам Ксамил, дека е идеален или дека нема грам вистина во текстот, далеку од тоа, ама дека може да си поминеш добро ако знаеш како, тоа гарантирам. Можда не е место за да одиш секоја втора година али за промена од претходни летувања е сосема ок (y)

Јас го имав комплет истото искуство. Останавме една вечер колку да одмориме од пат и си отидовме. Во наредни 50 години нема да го повторам експериментот "Албанија"...

Немала среќа што да речам. И не си истражила претходно каде оди. Лошо е да имаш едни очекувања (најчесто нереални) а потоа да те дочека нешто друго и после разочарувањето е големо. Е па големо е. И не да го бранам Ксамил, дека е идеален или дека нема грам вистина во текстот, далеку од тоа, ама дека може да си поминеш добро ако знаеш како, тоа гарантирам. Можда не е место за да одиш секоја втора година али за промена од претходни летувања е сосема ок (y)
Се слегам...екстра си поминав и јас. 11 дена бев годинава и искрено пак би идел. Гостопрлимливи луѓе, ок плажи, морето топ. Сместувањето одлично, иако немав од тука ништо букирано таму најдов смештај за 20 мин. за 10 ноќевања платив 250е (апартман со клима, кабловска,вифи). Надвор од Ксамил има плажи кај што и нема многу луѓе, па најчесто таму и одев. Се на се далеку од она на оннет. И да, нека и каже некој на типкава дека Ксамил е на Јонско а не на Јадранско море :)

Еден убав одговор на статијата.

Се слегам...екстра си поминав и јас. 11 дена бев годинава и искрено пак би идел. Гостопрлимливи луѓе, ок плажи, морето топ. Сместувањето одлично, иако немав од тука ништо букирано таму најдов смештај за 20 мин. за 10 ноќевања платив 250е (апартман со клима, кабловска,вифи). Надвор од Ксамил има плажи кај што и нема многу луѓе, па најчесто таму и одев. Се на се далеку од она на оннет. И да, нека и каже некој на типкава дека Ксамил е на Јонско а не на Јадранско море :)

Еден убав одговор на статијата.
Одличен одговор и дале. Инаку едно вакво слично мрчење имаше и лани отприлика ова време, исто мислам на оффнет им беше објавено, па јас и дадов убав одговор на самата страна во коментарите. И се само жени нешто се жалат, чуда работа :ROFLMAO:
А ти каде беше сместен, да не беше во “Мета“? :)

Одличен одговор и дале. Инаку едно вакво слично мрчење имаше и лани отприлика ова време, исто мислам на оффнет им беше објавено, па јас и дадов убав одговор на самата страна во коментарите. И се само жени нешто се жалат, чуда работа :ROFLMAO:
А ти каде беше сместен, да не беше во “Мета“? :)
Брахими апартментс. Одма до грин хаус големата зграда. :D
Не знам кај е тоа Ксамил на Јадранско...
А дека водата е валкана да, многу е валкана. Во прилог неколку слики сликнати од мене

Инаку за сите што сакаат одлична морска храна нека одат во Палма. Одлични октоподи и рибa! Гирото е малечко ама фантастично.

Attachments

• 20106251592_e987dcac75_z.jpg
    20106251592_e987dcac75_z.jpg
    55,6 KB · Прегледи: 84
  • 19959806378_f28b4ca5ea_z.jpg
    19959806378_f28b4ca5ea_z.jpg
    98 KB · Прегледи: 81
  • 20086286406_df113f94d4_z.jpg
    20086286406_df113f94d4_z.jpg
    84,3 KB · Прегледи: 81
  • 19493243643_c7418eaaba_z.jpg
    19493243643_c7418eaaba_z.jpg
    99,1 KB · Прегледи: 80
@ivan988 Не би го употребил баш терминот “валкана“. Повеќе е заматена, ама тоа е така затоа што повеќето плажи се вештачки со донесен бел песок, и кога има повеќе гужва, знае да се замати водата. Јас еднаш отидов во 8 ч на плажа, водата беше стакло. (на Lori Beach ова).

Годинава сретнав многу повеќе Македонци од прошлите сезони. Само кај апартманот кај шо се сместив имаше од Куманово и од Прилеп. Глеам никој не го спомнал местово кое е едно 3км од Ксамил и вреди да се посети, се вика Пема е Тхат (Pema e Thate).

Ksamil 349.JPG

Јас го имав комплет истото искуство. Останавме една вечер колку да одмориме од пат и си отидовме. Во наредни 50 години нема да го повторам експериментот "Албанија"...

Еве исто да не го куцам, исто и за тебе одговорот !

Кликни ---> ТУКА <---- да не речеш и на кајгана нема знаци.

Шефе, со здравје да си летувате во Шкипнија. За мене е под сите можни стандарди и никогаш повеќе нема моја нога да стапне таму на одмор дур сум жив. Ќе одам само ако морам...

Има некој преминато со кран? Preku voda mislam onie prenosnite od grcka koa se ide i neli pred Ksamil ima takva moznost za da ne se odi po planini

Последно уредено:
Има некој преминато со кран? Preku voda mislam onie prenosnite od grcka koa se ide i neli pred Ksamil ima takva moznost za da ne se odi po planini
Сплав и кран е различно. Сигурно е и кратеш 30км

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Kolku pari se lezalkite vo Ksamil?

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom