Не ми е јасно како сакаат да купат квалитетен АМ,а нејќат да ги трошат парите од Видал.Јебига нема секогаш да има такви прилики како Тевез за 10м и Пирло и Погба за без пари,некогаш мора да се искешира.
АМ ќе се купи изгледа еве и Алегри притискал за тоа,али не ми е логично како по веста дека Асамоа ќе се врател за 3 недели одма се откажаа од лев бек и се решија за уште еден играч од средината.Па пологично е Аса да се врати во средината и да се донесе на пример Сандро кој е долгорочно решение на таа позиција,отколку да ги имаш Аса на неприродна позиција како лев бек и Евра кој е веќе во години.Башка ова сигурно го донеле како економично решение,па тој играч во средината нема да биде некое скапо засилување туки некој како Сориано кој би се користел главно за ротација.А
Сигурно знаат Марота и Алегри најдобро што им треба,али не се согласувам баш со ова.Потребен е играч од средината по повредата на Кедира и заминувањето на Видал,али очигледно нема толку пари за трошење па поред АМ ќе се донесе само уште еден играч.Ја сум поише за лев бек,бековските позиции ни се најранливи во целиов тим и тоа години уназад,ако не сега следно лето ќе мора да се купи,Евра другата година ќе има веќе 35