Братче значи влегувам во гимназија кога бев средни и во фаца ми вита типот ,,еј види хеви мателика'' тоа ти е тоа што сакам да кажам, прост тип, не знае ниту како се вика жанрот, а видел некое машко со голга коса и веднаш светот за него е ,,чуден''. Или пак поминувак по плоштадот и школски што ми беше од 5-8 ме гледа со мартинки и 3/4 панталони и ми вика ,,за Арачиново да не ќе одиш''. Димитар (најтешкото сељачиште) што пееше на Евровизијата, на цело друштво ни кажа ,,одете пострижете се, јас ќе ви дадам пари''...Не знам што треба друго да објаснувам тука. Од искуство ти го кажувам ова.[DOUBLEPOST=1406129549][/DOUBLEPOST]
Димитар и остали ако ги сметаш за чаршијари, дефинитивно грешка си го разбрал поимот чаршијар.Тоа што школскиот ти го кажал и некој тип од средно,е до природната интелегенција на човекот,а не да се мешаат со другите што се на чаршија дали биле со винари мајца или друго.За разлика од пред 2-3 години,Неготино сега може да се пофале дека од новите генерации испаднаа баш по урбани деца што каде и да одат секаден имаат пријатели,и се баш градски деца.