Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.724
Поени од реакции
13.462
Kako sto pisav pogore ne e do toa nekoj da mi go resi problemot me interesirase da vidam neutralno glediste od nekoj sto ne te poznava zasto kolku i da ostanat bliskite do tebe neutralni sepak vo nekoja smisla ke gledaat da te zastitat a jas posle godina i nesto skoro dve pocnav da sumnjam u sebe za nekoi raboti mislis deka nesto e do tebe so ogled deka ne ide rabotava i ona da ti vika sto da ti pravam koga si takov a ne razgovara sto e prpblemot zasto e toa taka, vo sekoj slucaj fala za pomosta.

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk
Од неутрална точка веќе да не се повторам, „судејќи“ по напишаното, на длоги стази подобро е да ставиш крај, секако со претходен муабет, барем ти да не бидеш ебаната странка на крај. Ако не сака да го изреализира ни тој муабет, тогаш - од неутрална гледна точка - таа уопште не го респектира твоето лично мнение за врската општо, туку си го гледа само својот двор. Мора да постои комуникација или да престане истата. Вака слушнато - недослушнато, речено - недоречено, ќе се тера се додека не пукне.
А веруј секој прекин на „фер“ начин покрај собирањето муда, носи многу искуство кое ќе ти помогне во иднина да бидеш појасен во своите барања.
И слушај го Вот, секс не се бара, не се дава и не се зима. Се ужива или се купува ако си доволно грд :D (ова најпоследново шала малку).

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.342
Поени од реакции
5.723
Од неутрална точка веќе да не се повторам, „судејќи“ по напишаното, на длоги стази подобро е да ставиш крај, секако со претходен муабет, барем ти да не бидеш ебаната странка на крај. Ако не сака да го изреализира ни тој муабет, тогаш - од неутрална гледна точка - таа уопште не го респектира твоето лично мнение за врската општо, туку си го гледа само својот двор. Мора да постои комуникација или да престане истата. Вака слушнато - недослушнато, речено - недоречено, ќе се тера се додека не пукне.
А веруј секој прекин на „фер“ начин покрај собирањето муда, носи многу искуство кое ќе ти помогне во иднина да бидеш појасен во своите барања.
И слушај го Вот, секс не се бара, не се дава и не се зима. Се ужива или се купува ако си доволно грд :D (ова најпоследново шала малку).
Хахахах ... нека пушти Грујо стипендии прво па за купување ке средиме .. :D Не е лесно да се остави нешто и некој позади себе посебно кога ја сакаш ке видиме ако не се најде излез за брзо време изгледа ке треба собирање муда и прекинување зашто и ја не верувам дека ке се сменат работиве иако потајно се надевам .. од погоре наведени причини ..

Член од
4 ноември 2013
Мислења
948
Поени од реакции
1.483
Почнав да читам нешто од темава и убаво се изнасмеав ама ме натера да отворам дискусија.

Сакам да прочитам мислења од неутрална гледна точка за да може до негде да дефинирам некои работи.

Колку е важна разликата во години(повеке/помалку од 5) и кои предности/слабости ги има во врската?
Кои фактори придонесуваат за привлекување од тој аспект?
Дали психата на човекот може да биде исклучиво таква и да биде насочена кон тој принцип или тоа може да биде само периодична појава?

Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
661
Кој не е убав, ќе си седи сам дома и ќе биде тажен зошто ниедна не го сака - сурова вистина.
Sekoj e ubav na svoj nacin i ne treba da si sedi doma sam i da bide tazen zasto koga ke izleze megju drugite , necii oci ke go poglednat i za tie oci toj ke bide najubav.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
Devojka mi, mi pobara pasvord od Fejsbuk pred nekoj den. Otisla vo search history i videla deka sum gi baral profilite na bivsite, toa posleden pat sum go napravil vo Maj, a zaedno sme veke 7 meseci. Sega saka da raskineme deka navodno seuste me interesiralo za niv, a ja gi imam izbrisano od prijateli pred nekolku meseci. Sakam da i dadam do znaenje deka ne sakam socijalnite mrezi da imaat vlijanie niz nasata vrska no taa sega ne saka da slusa i saka da resime se oci vo oci i poveke da bide zavrseno megu nas. Kako da i objasnam deka ne e toa sto misli i da ja smiram situacijata, ne saka da slusa sega nitu se javuva na telefon, uverena e deka seuste me interesiralo za niv...

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Devojka mi, mi pobara pasvord od Fejsbuk pred nekoj den. Otisla vo search history i videla deka sum gi baral profilite na bivsite, toa posleden pat sum go napravil vo Maj, a zaedno sme veke 7 meseci. Sega saka da raskineme deka navodno seuste me interesiralo za niv, a ja gi imam izbrisano od prijateli pred nekolku meseci. Sakam da i dadam do znaenje deka ne sakam socijalnite mrezi da imaat vlijanie niz nasata vrska no taa sega ne saka da slusa i saka da resime se oci vo oci i poveke da bide zavrseno megu nas. Kako da i objasnam deka ne e toa sto misli i da ja smiram situacijata, ne saka da slusa sega nitu se javuva na telefon, uverena e deka seuste me interesiralo za niv...
Таа само бара причина да се скарате, фб и дошол како кец на десетка да ти најде мана кажи и среќен пат и се најубаво :)

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

I

[In]kognito

Гостин
Ти да не си типот со букетот пред врата од кај ИнаФина? :D
Џабе бараш овде совети, сам си крив што мајка си барал бивши на фб јас стварно не ве разбирам :facepalm:. мада многу бурно реагирала на ова, на најмала пречка ај ќе раскинеме. Разбирам да те извреѓа отера и да не сака да те слуша некое време ама ако те сака и барем малце ти верува ќе смири нерви и ќе го решите ова. Најди ја збори, ако продолжува да се инати и да стои цврсто на ставот тогаш посакај и среќа во животот. Друг пат памет во глава, социјалните мрежи во милион случаи напраиле збрка бери памет и среќно. (y)

L

Lu

Гостин
Ти раскини и, и не дозволувај некој да ти команда у врска.
Боже пази, сака да раскине затоа што само си го погледнал профилот на бившата(те) :facepalm:

Јас у иста секунда би му раскинала на некој ова да ми го каже ... забрана ти става да погледнеш профил на бившите ... сериозно WTF е со луѓево.

Батали ја, не ти треба таква, одма си го покажала вистинскиот карактер, сеа штом ти става вакви ултиматуми ... можеш само да замислиш како би се одвивала ситуацијата понатаму ако врската стане уште посериозна.

Не трпи некој да ти става ултиматуми - ова е мојот совет до тебе.

И памет за друг пат ... никад не и ги покажувај на ФБ бившите на девојка ти, зашто ќе ти влезе у траг, и еве ќе дојде до ваква ситуација ... мада јас неам никаков проблем со бившите на дечко ми ... сеа ќе кажев уште нешто, али ќе беше too much за у јавност :D

Џ

ЏинЏер

Гостин
Повременото посетување на профилот на бившите не е некој грев. Сакале да признаеме или не, сите сме љубопитни и сакаме да знаеме што се случува во нивните животи откако сме престанале да бидеме дел од истите. Во модерниве времиња олеснително е тоа што ако порано сме морале да се распрашуваме по другари и познаници, сега се ни е сервирано на фејсбук и сличните мрежи и достапно ни е со неколку клика.

Девојка ти пребурно реагирала во врска со твојот интерес за бившите, но верувам дека проблемот не е твоето посетување на нивните профили, туку нејзината несигурност. Е сега, ако си посетувал профил на ЕДНА конкретна бивша и тоа повеќе пати во краток период, не е чудо што си направила филмови.
Мој совет е да размислиш со што си и дал повод да ти го побара пасвордот од ФБ. Дали на било каков начин си направил да се сомнева или да биде несигурна? Доколку да, разговарај и објасни и како стојат работите, дај и до знаење дека сакаш да си со неа и дека бившите се дел од минатото. Доколку пак сметаш дека со ништо не си и дал причина за сомнежи, размисли дали сакаш и можеш да бидеш со несигурна и љубоморна личност. Верувај, ако е таква сега, ќе продолжи да биде таква во текот на целата врска. Твое е да одлучиш дали можеш да се справиш со тоа или не.

И побогу, не разменувајте пасворди со партнерите. Социјалните мрежи сами по себе се најголемото зло за денешните врски и не дозволуваат скоро никаква приватност. Размената на пасворди и имањето на пристап до акаунтот на партнерот, колку и да изгледа како гест на љубов и начин да си покажете дека не криете ништо еден од друг, е само знак на недоверба и на долги патеки може да нанесе повеќе штета отколку корист.

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Почнав да читам нешто од темава и убаво се изнасмеав ама ме натера да отворам дискусија.

Сакам да прочитам мислења од неутрална гледна точка за да може до негде да дефинирам некои работи.

Колку е важна разликата во години(повеке/помалку од 5) и кои предности/слабости ги има во врската?
Кои фактори придонесуваат за привлекување од тој аспект?
Дали психата на човекот може да биде исклучиво таква и да биде насочена кон тој принцип или тоа може да биде само периодична појава?
Се изнасмеа на ова? Барај тема со блам состанок одамна ја читав

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.724
Поени од реакции
13.462
Уште пробувај да ја вратиш... Таааака само тааака, додека еден ден не ти се качи на стојко и не ти ги отсече целосно мудата. Ако до сеа не го напраила тоа.

Вакви ниски удари треба да ги согледаш од старт и уште веднаш да реагираш „како што бара типката“. Јер она не сака ти да и` раскинеш. Она сака она тебе да ти раскине а ти да коленичиш.
И нема што да и` објаснуваш. Не е ни фер да ја викнеш на разговор. Со вакви испади најбоље е да и` пишеш СМС - „ова вака не иде, ти раскинувам“ и после бришеш све од неа.
Им ебам тоа на некои стварно премногу им се дозволува. Пре-мно-гу!.

Kajgana Shop

На врв Bottom