Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
Какви бендој ви наместив вие ни А да речите.............:(

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Какви бендој ви наместив вие ни А да речите.............:(
За мене Мизар се многу пред Анастасија. А дуелот не е баш најдобро поставен. Мизар е сепак рок бенд, Анастасија не е. Мизар со Архангел ќе беше многу поприроден дуел. Јас не ги сакам Анастасија заради Горанче со кавалче и неговата христијанизација. Човекот кој имаше една идеологија од времето на Падот на Византија, ја промени истата за 180 степени.

Инаку, мислам дека првиот албум на Мизар е најважното парче музика кое било кога излегло од Македонија.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
За мене Мизар се многу пред Анастасија. А дуелот не е баш најдобро поставен. Мизар е сепак рок бенд, Анастасија не е. Мизар со Архангел ќе беше многу поприроден дуел. Јас не ги сакам Анастасија заради Горанче со кавалче и неговата христијанизација. Човекот кој имаше една идеологија од времето на Падот на Византија, ја промени истата за 180 степени.

Инаку, мислам дека првиот албум на Мизар е најважното парче музика кое било кога излегло од Македонија.
Поминаа Аранџеле со Мизар, така барем ме држи меморијава, зато сега ротирав со Анастасија :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
ОК, не ја пратам темава баш активно. :) Кој победи тогаш, Мизар или Архангел? :)
Aрхангел чинам со еден глас разлика.Сакав овој пат да ги ставам и Телонаука во игра со Мизар, ама од друга страна ко да се далеку понепознати од Анастасија, па ај реков попознато со попознато нека одат :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Aрхангел чинам со еден глас разлика.Сакав овој пат да ги ставам и Телонаука во игра со Мизар, ама од друга страна ко да се далеку понепознати од Анастасија, па ај реков попознато со попознато нека одат :)
Јас не верувам дека на цел форум има повеќе од 5 души кои слушнале за Телонаука совршена. :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
Јас не верувам дека на цел форум има повеќе од 5 души кои слушнале за Телонаука совршена. :D
Tука сум почнал некоја тема со нив, ама се откажав, слаб фидбек, шо демотивира.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Сега баш си отворив профилот да прегледам кои сум ги слушал повеќе, па тоа да ми биде некој показател за кого да гласам, ама како за беља излезе само 2-3 песни разлика, недоволно. :D

Вака би одел со Мизар. Подолго време активни, поголемо творештво (иако не би рекол дека сето е на исто ниво) и поблиску се до некоја публика над која може да влијаат и влијаеле, па од таа страна можат да се наречат „поважен“ бенд.

Анастасија се сосема друг проект со малку друга идеја подалеку од рокенрол. Што не значи дека ми е помалку драг или помалку сум ги слушал, ама сега тргнав во оваа насока.

Мизар.

Член од
23 април 2013
Мислења
278
Поени од реакции
260
more i ednite i drugite nemaat mana... jas sum za mizar pojce ako treba da biram :P :D

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.997
Поени од реакции
83.375
1. Анастасија 9/10
2. Мизар 8/10
3.Телонаука Совршена 7/10
4. Архангел 5/10

Член од
25 јуни 2015
Мислења
462
Поени од реакции
417
Mizar ги сакам ради црковниот призвук и вокалот, инаку ептен ми се готик и депре. :/ А прв концерт на кој што сум била воопшто ми беше на Мизар у универзална 2007. Посебно ми се допаѓа албумот со хорот Хармосини Детето и Белото Море ептен византиски призвук и цела таа комбинација со хор и баритонски вокали... прекраснотии.

Анастасија прават многу добра музика, инструменталниот дел им е сечење.
А дуелов баш е полн погодок за споредба, и двете групи имаат црковен и византиски призвук што ги прави блиски само што Анстасија повеќе тепа накај етно а Мизар накој дарк / готик рок.

Али ипак не гласам за никоја...

Последно уредено:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
Не вреди да менувам :) Онака менуваш, коментираат ако коментираат двајца без тројца и оди темата у курац.

Еве кажете предлог да го пишиме не е проблем, али џабе.

Kajgana Shop

На врв Bottom