Аман бе како успеа толку брзо. Јас сум да не се иде преку посредници него или преку софија сам или преку амбасада. Јас лично идам преку амбасада. Постапката ја почнав пред 26 месеци од кога поднесов за просиход. 19 месеци се изминати од кога бев на интервју. Со документи за потекло со се. Како успеа толку брзо да поминеш кога беше на интервју, кој број си?јас сам си поднесов преку амбасада во скопје и за 14 месеци еве ми одобрија сега чекам указ и пасошот и готово се ме кошта до сега околу180 евра
На сите освен на мене.. Изгледа ме заборавија во некоја фиока.РАБОТАТ ВО АВГУСТ ЗА преглед на преписки одобрување указ дополнителна бре луѓе вие писмени ли сте читате ли ова прашање е одговорено минимум 10 пати до сега!!!
Аман веке...нели гледате дека на сите им се мени статусот дека има прптоколи и соопштенија.
И ти се изнамачи за тој происход, чудна работа зошто уште чекаш, земи оди на шалтер на лице место во софија и прашај не чекај веке можеби нешто не е во ред можеби ке ти треба да доставиш некоја молба, ова вака не е хумано!На сите освен на мене.. Изгледа ме заборавија во некоја фиока.![]()
vo ambasada vo januari 2014 br17xxАман бе како успеа толку брзо. Јас сум да не се иде преку посредници него или преку софија сам или преку амбасада. Јас лично идам преку амбасада. Постапката ја почнав пред 26 месеци од кога поднесов за просиход. 19 месеци се изминати од кога бев на интервју. Со документи за потекло со се. Како успеа толку брзо да поминеш кога беше на интервју, кој број си?
А што ако ти кажам дека и јас бев преку амбасада и интервјуто го поминав на 3ти јануари 2014 и тоа имав закажано во 9:00 значи немаше никој пред мене за тој месец.vo ambasada vo januari 2014 br17xx
така е ама една година и горе не долеАјде само да кажам дека бев на интервју, мислам дека поминав добро, се што ме прашаа се одговорив, убав муабет си направивме со дечкото + на бугарски го зборував, мислам дека 90% точно беше тоа шо кажав на бугарскито јазик и ми дадоа картонче со бројки таму некој... да сум проверувал... тоа значи дека сум готов со се и сега треба да чекам да ми кажат дали сум добил државјанство и доколку сум добил да си го земам, така? И тоа е тоа што сега се чека една година горе/доле, така?
Gospodine so sreka neka ti e...me interesira za vtora procedura preku ambasada sto dokumenti odnese i kolku te kostase se? Fala odnapredvo ambasada vo januari 2014 br17xx
Moja drugarka ima kola so BG rrgistracija a ja vozi so mkd vozacka dozvola I nei pravat problem mesecno ili na trite meseci treba da izlezi od drzavava poso ziveeme vo gevgelija grcija e na 5 cekori do nas odi ja vadi do grckiot free shop nekogas samo izleguva od granica i pak vleguva krug eden praj na grckata granica i nazad i do sega ne i prajle problem a i samata rece deka nei praat problem taka da ova se od sigurno izovri kazano pozdravдругари имам неколку прашања слични на темата за бг пасоши: во врска со купување на возило со бг таблици и возење во мк....имали некој од групава кола на бг таблици во мк да ја вози? , дали може со наша возачка да се вози или мора бугарска да се вади? , дали треба да се излегува неколку пати со возилото годишно во друга земја за да не ти го запленат, и се што е поврзано со ова....ќе ве молам ако може некој да ми објасни по детално...
i bez da imas rodnini sto se bugarski drzavjani ke moze da dobies. Samo da se smeni od septemvriДруштво здраво.Дали може да ми објасните сега дали има некои измени во законот или се олесни работата за пасош...Мојот татко сака да поднесе,тој има братучеди кои имаат бг пасош,па ако добие тој да поднесам и јас...има нешто околу тоа или тешко?како одат сега работите ме интересира...фала ви многу